Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 223 / 52 / 0
Dostałem dzisiaj plasterek Martifen 100 mcg/h. Akurat wróciłem z detoksu i jeszcze pierwszy raz kontakt z tą substancją. Wczoraj piłem metkę jednorazowo i na pewno ten fakt ma znaczenie odnośnie blokowania czy metabolizmu fentanylu. Czytałem posty i doszedłem, że mój plaster ma 11mg. I poćwiartowałem go na 18 części. Mniej więcej 0.6mg każdy kawałek w myśl teorii, że zawsze można dorzucić. Choć lekarz może wypisać recepte na 10amp z naloksonem za 80zł. Ale to nie o to chodzi by żyć na krawędzi. Zjadłem dwa kawałeczki na raz, trzeci chwile potem. i zacząłem sądzić, że metadon mimo wszystko mnie mocno blokuje, i chciałem jeszcze śmiało dwa walić ale dobrze, że weszło bo bym przesadził. Nie za mocno, nie za lekko, tak by wiedzieć ile na sucho za parę dni mogę zarzucić to co zostało. Ogólnie potężna substancja. Na pewno też ma znaczenie kiedy ją bierzesz jak ktoś pisał, czy na sen, czy na spacer. To także bardzo widać w kwestii metadonu np: na programach. Ludzie siedzą, to przysypiają, a jak coś robią to opiaty potrafią pobudzić w pewnym sensie. Ciekawe doświadczenie, uważam, że warto odhaczyć z listy (Stestowałem, nie wracam). Skręty po tym są tak samo leczone jak po każdym pełnym opioidzie. Głównie jest to metadon. Spotkałem się ze szczerością, ze strony lekarzy, czym najchętniej by leczyli opiatowców. heroiną. Starają się uzyskać pozwolenia na substytuty podobnie do niej działające, bo to bezpieczny pewny krótki i tani detoks. Ale miedzy osobami na skrętach te od plastrów najmniej się wyróżniały. Najbardziej widać było osoby nadużywające metadon i dostają tylko "200ml" lub te które są z niego zerowane.
PS: z tego co wiem, w okolicy Płocka i Żeromina hel bywa bełtany z fentanylem. I sporo osób nie żyje. Taka informacja by patrzeć na towar czy się nie mieni pod światło jak ktoś bierze here. To info nie zawszkodzi. Pozdrawiam I mam pytanie, czy bupra blokuje fentanyl ?
  • 4603 / 2217 / 1
To, że w 1/18 plastra było 0,6mgfenta, nie znaczy że nawet zbliżyłeś się do wchłonięcia 1/2 dawki jaka tam się znajdowała. Generalnie z plastrów słabo się przyswaja jeżeli go nie przerobisz.
  • 223 / 52 / 0
Potwierdzam twoje słowa.
Już teraz mi się nie chce, bo się naczekałem ładując te drobnice, ale zrozum też gdzieś moje obawy. Nie opieram swojej wiedzy na postach z forum, ale no zdaje sobie sprawę, że jest to substancja nie za bezpieczna. I wolałem podejść do tego i spierdolić sobie zabawę niż zabawić się po drugiej stronie. Mam tego sporo jeszcze jutro na pewno trochę inaczej to zrobię, ale też nic się nie stanie jak mnie to nie zajara czy zmarnuje plaster. Mam to w dupie, mam bo go mam, no nie wywalę, wiesz jak jest :P. Ale płakać też nie będę. Ciekawe jest, żę wchłania się tak zajebiście z naskórka a z pod języka już mniej. A myślisz, że metadon może go blokować?
  • 2814 / 367 / 0
24 września 2019DexPL pisze:
@michass90
Niestety poza czasowym odstawieniem nie ma sposobu na redukcję tolerki na fenta. Zawsze pozostaje jeszcze i.v., ale to droga do grobu, więc odradzam bardzo mocno. Sam pamiętam, jak średnią euforię robiło u mnie 1,2mg na raz i.v., a kilka tygodni później nie byłem w stanie wywołać nawet lekkiej euforii po takiej dawce. Waliłem tylko by zaleczyć skręta.
Zacznij myśleć nad odstawieniem.
[@michass90

I to jest chyba moj ratunek w tym ze nie zbyt ogarniam jak przerobic plaster z fentem do podania iv .. cale szczescie .. ale zauwazylem ze jak wkladam pol plastra fenta mx 100ug do buzi do tego xanax 2mg i wiecej bo czasem nawet i 4mg plus do tego oxy badz dormicum jest naprawde ciekawie musze powiedziec ..chodz nie namawiam nikogo do takiego polaczenia
  • 317 / 78 / 0
DrugSter pisze:
Dostałem dzisiaj plasterek Martifen 100 mcg/h. Akurat wróciłem z detoksu i jeszcze pierwszy raz kontakt z tą substancją. Wczoraj piłem metkę jednorazowo i na pewno ten fakt ma znaczenie odnośnie blokowania czy metabolizmu fentanylu. Czytałem posty i doszedłem, że mój plaster ma 11mg. I poćwiartowałem go na 18 części. Mniej więcej 0.6mg każdy kawałek w myśl teorii, że zawsze można dorzucić. Choć lekarz może wypisać recepte na 10amp z naloksonem za 80zł. Ale to nie o to chodzi by żyć na krawędzi. Zjadłem dwa kawałeczki na raz, trzeci chwile potem. i zacząłem sądzić, że metadon mimo wszystko mnie mocno blokuje, i chciałem jeszcze śmiało dwa walić ale dobrze, że weszło bo bym przesadził. Nie za mocno, nie za lekko, tak by wiedzieć ile na sucho za parę dni mogę zarzucić to co zostało. Ogólnie potężna substancja. Na pewno też ma znaczenie kiedy ją bierzesz jak ktoś pisał, czy na sen, czy na spacer. To także bardzo widać w kwestii metadonu np: na programach. Ludzie siedzą, to przysypiają, a jak coś robią to opiaty potrafią pobudzić w pewnym sensie. Ciekawe doświadczenie, uważam, że warto odhaczyć z listy (Stestowałem, nie wracam). Skręty po tym są tak samo leczone jak po każdym pełnym opioidzie. Głównie jest to metadon. Spotkałem się ze szczerością, ze strony lekarzy, czym najchętniej by leczyli opiatowców. heroiną. Starają się uzyskać pozwolenia na substytuty podobnie do niej działające, bo to bezpieczny pewny krótki i tani detoks. Ale miedzy osobami na skrętach te od plastrów najmniej się wyróżniały. Najbardziej widać było osoby nadużywające metadon i dostają tylko "200ml" lub te które są z niego zerowane.
PS: z tego co wiem, w okolicy Płocka i Żeromina hel bywa bełtany z fentanylem. I sporo osób nie żyje. Taka informacja by patrzeć na towar czy się nie mieni pod światło jak ktoś bierze here. To info nie zawszkodzi. Pozdrawiam I mam pytanie, czy bupra blokuje fentanyl ?
A ja polecam zamiast "patrzeć, czy mieni się pod swiatło" wydać te kilka złotych więcej i zaopatrzyć się w paski kolometryczne na obecność fentanylu. Dostępne na stronie SINu. To naprawdę jest niewielki koszt, a macie pewność, że waszej heleny nikt nie ochrzcił fentem. W Polsce zdarza się to zdecydowanie rzadziej niż na przykład w Stanach, ale nie zmienia faktu, że JEDNAK się zdarza. Najlepiej robić taki test za każdym razem, jak zmienianie dila/macie nowy sort. Kilka złotych więcej i kilka minut poświęconych na to, a możecie sobie uratować życie (albo innym).
  • 223 / 52 / 0
Zjadłęm wczoraj połowę tego plastra, w taki sposób, że dojadałem co chwilę, i zjadłęm ponad 1/4 plastra setki czyli ok 4mg i mega słabo było, zwalam to na leki, które bardzo przeszkodziły. Niewielka ilość bunondolu oraz metadon. Po prostu sądziłem, że z fentanylem to jest tak silna substancja, że poradzi sobie i przebije te leki, w końcu to nie był naltrekson. Resztę plastra zrobię na dwa razy tylko muszę zejść do zera z bupry (jestem na 0,4mg) i zmniejszyć metadon bo metadon nie raz przebiłem oxykodonem czy innym silnym opiatem. Za to buprenorfina jak byłem na 8mg to choćbyś się zesrał, tylko zatrujesz się hukaniem bo widzisz jak tłok wpycha z pompki mixu 700 mg oxy z morfiną i nie dzieje się kompletnie nic. A to całe mieszanie brauna z fentem, wiem, że to się ciągle nasila. Okolice Żuromina, czy Kostrzyna, Płocka. Nie tylko to nie jest właściwie przemieszane we właściwych proporcjach. Jeszcze jest tak, że zawsze jest skrajnie więcej heroiny lub fentanylu, nie ma żadnego schematu. Pomijam fakt, że osoby to sprzedające to totalni debile, szukający swojej świadomości, śmiało powinni dorzucać gratis worek na zwłoki. Dosłownie dwa razy brałem heroinę raz paliłem raz hukałem x lat temu i było świetnie i myślałem, że może jeszcze kiedyś będę miał okazję to przeżyć, ale wole dosłownie przeżyć :P

Dawki wskazane w poście są uznawane za śmiertelne dla połowy doświadczonych użytkowników fentanylu. Dla nowicjuszy są natomiast na pewno dawkami skutkującymi depresją oddechową i w przypadku braku interwencji - śmiercią. Nie ma żadnej pewności, czy autor faktycznie przyjął wskazywaną dawkę (na skutek słabego wchłaniania się z plastrów). Bezwzględnie nie zalecamy, a wręcz odradzamy stosowanie wskazanych w poście dawek[/size], gdyż skończyć się to może w najlepszym przypadku utratą przyjemności i brakiem fazy. W najgorszym śmiercią. DexPL

zmieniono oczojebny kolor DexPL /d5
  • 4603 / 2217 / 1
Uświadom sobie, że na pewno nie wziąłeś 4mg i nic nie poczułeś. Branie do japy jest na serio mało efektywnym sposobem ćpania fenta. gwarantuje Ci, że gdybyś wziął dośluzówko prawdziwe 2mg to by się skończyło odcięciem.

Pisząc w ten sposób wprowadzasz, nieświadomie ludzi w błąd co do bezpiecznych dawek fenta. ktoś może przeczytać i po 4mg się nie obudzić.
  • 6 / / 0
czy roztwór z ampułki mogę przyjąć doustnie? wystąpi jakiekolwiek działanie, i czy fenta się wchłonie?
  • 223 / 52 / 0
Sory ale tak mi wyszło, zaczynam zakładać, że jakąś lipe dostałem po prostu i napisałem szczerze ile tego zjadłem. Chciałbym się dowiedzieć, co się stało. Moim zdaniem to po prostu nie był fentanyl bo bym już tu nie pisał. Plaster ma jakiś smak? Bo ten nie miał smaku. Ostrzeżenie poniżej jest jak najbardziej na miejscu. Ale staram się czegoś dowiedzieć, popytać a nie pouczam innych. Mówię, tylko co mi się przytrafiło, kompletnie się w temacie plastrów nie znam. I pierwszy raz wydał mi się bardzo niepokojący bo dawka odpowiednia dla 1 osoby nie zadziałała. Czytając o dawkowaniu pokroiłem go na 16 części!, i nic. Teraz mam nowy, założyłem, że więcej, zawsze można dorzucić więc dawka początkowa będzie bardzo mała a przed tym więcej info potrzebuje. Dziwne doświadczenie z tym plastrem miałem. Teraz posiadam Drogesic janssen 100/ng. Od zupełnie innej osoby, liczę, że się uda i mile widziane były by jakieś porady od doświadczonych osób. Nie chcę nikomu nic doradzać, bo się na tym totalnie nie znam, dlatego tylko pytam. Post poniżej, zgodzę się, że coś z plastrem było nie halo, bo go podzieliłem też na 16 części choć mówiono, że na 8 starczy, i dorzucałem i nic się nie działo. Niech nikt tak nie robi, nawet mając ten sam plaster. To, że ja tak miałem absolutnie nie jest powodem by tak robić. Prawdopodobnie huj nie plaster dostałem. Jedyną rzeczą, która od teraz zaczynam to od marquinsa. Ten odczynnik bardzo często pomagał mi w niejednym. Okazuje się, że fentanyl też pokaże. Przejrzałem trochę forum, i parę osób znalazłem, które pisały, że plaster firmy matrifen też im słabo lub w ogóle nie działały. (Raz działa raz nie działa, na pewno nie jest to substancja, z którą można się bawić w testowanie na sobie) Ja miałem więcej szczęścia niż rozumu. Możliwe, że podróbę dostałem?

Dawki wskazane w poście są uznawane za śmiertelne dla połowy doświadczonych użytkowników fentanylu. Dla nowicjuszy są natomiast na pewno dawkami skutkującymi depresją oddechową i w przypadku braku interwencji - śmiercią. Nie ma żadnej pewności, czy autor faktycznie przyjął wskazywaną dawkę (na skutek słabego wchłaniania się z plastrów). Bezwzględnie nie zalecamy, a wręcz odradzamy stosowanie wskazanych w poście dawek, gdyż skończyć się to może w najlepszym przypadku utratą przyjemności i brakiem fazy. W najgorszym śmiercią. DexPL

W/w post niech będzie.

poprawiono oczojeby kolor DexPL /d5
Ostatnio zmieniony 04 października 2019 przez DrugSter, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4603 / 2217 / 1
Zazwyczaj plastry są gorzkie i kwaśne. Jednakże różni producenci mają różne składy klejów. Sam fent czysty ma raczej kwaskowaty smak, bez zapachu (istnieją jednak preparaty złożone - Pecfent np który smakuje wręcz jak aceton;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.