Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2039 / 336 / 0
Uproszczajac- sam sobie wybierasz odmianę: ) Mówisz im że potrzebujesz uspypiacza więc wybierasz np Blueberry albo La Confidental i Ci to wypisują. Alternatywnie coś na motywację czy depresję to sativa jakaś itp masz wolną rękę bo sam wiesz najlepiej która odmoaba się dla Ciebie sprawdzi.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 19 / 6 / 0
Ten pink kush od Aurory to ten sam szczep co od S-Lab? Ciekawe.
  • 19 / 6 / 0
12 lutego 2023mietowy3 pisze:

Jak wybrać konkretny sort jak nazwa będzie ta sama ?
W przypadku S-Lab jest oznaczenie na opakowaniu np PK od Pink Kush lub MG od Mango w przypadku Aurory pewnie będzie analogicznie.
W praktyce nie wyobrażam sobie kogoś jeżdżącego po aptekach za konkretną odmiana.
Ja nie wybrzydzam...jest Mango to biorę, jest Pink Kush to biorę pink. Apteka w końcu to nie cofeeshop.

No może w przypadku posiadania recept na Aurorę i S-Lab jednoczenie zrobiłbym wyjątek aby nie mieć 25 g(łącznie) tego Pink Kush, zakładajac że to tten sam szczep, odmiana tylko wychodowana przez inną firmę.
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2023 przez 83korsarz, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 480 / 73 / 0
Kupiłem Aurore 22 (GHOST TRAIN HAZE), spodziewałem się podobnego efektu jak przy red no 2 (lemon skunk) czyli motywacji, eufori, energi, odpoczynku. Jestem rozczarowany, tak jak normalnie biorę jedno nabicie waporyzatora na trzy podejścia, a tutaj przy a22 dwa nabicie wypaliłem i nadal się zastanawiałem czy to nie placebo. Miałem wrażenie jakbym próbował zioła w wersji demo xD. Czułem ten efekt, że jestem tu i teraz, ale nic po za tym, trochę bardziej mi się chciało gadać i tyle. Moja ,,faza" skończyła się na tym, że czytałem materiały do sesji. Rozumiem, ze jest to z 80% sativa, ale nie poczułem na ciele rozluźnienia. Czytałem, że jest to psychodeliczna odmiana, mocna itp... Jestem mega czuły na zioło, po dwóch nabiciach ledwo co czułem. Jak to możliwe?

W innym wątku pisałem, że podobno można zmienić profil działania poprzez dolanie terpenow na kwiaty, co byście mi polecili?
  • 2302 / 399 / 0
@Pingwino Spal jeszcze nabicie z lufki i wtedy oceń.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 605 / 156 / 0
@Pingwino Daj jej jeszcze szansę, spróbuj za kilka dni. Ja czasem tak mam, że w pewne dni po prostu nie mogę się zajebać tak 'do końca' i nie wiem od czego to zależy. Dwa dni później ten sam materiał robi tak, jak oczekuję.

Te terpeny to sprzedają jako oddzielne izolaty, czy jakieś ekstrakty z konopii?
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 480 / 73 / 0
@lysy666 nie wiem, jeszcze nie przeglądałem. Na tiktoku pewien chemik reklamował terpeny, że dodaje sobie do herbaty. Kiedyś widziałem wpis na wykopie jak zmieniono profil działania Aurory 20 żeby bardziej była energetyczna i dodawała,,fazy" poprzez dodanie jakis terpenow lemon skunk.
  • 805 / 142 / 0
Obie Aurory które ostatnio miałem były przesuszone, być może z tego wynika słabsza faza. Czekam na nowe odmiany i mam nadzieję, że już będą lepsze.
  • 3 / / 0
Próbował ktoś nawilżania zioła terpenami z krajowej firmy TerLab? Sporo z nich to izolaty, mocno skoncentrowane: 2 do 6 kropel na 3/4 wanny z wodą - to ile na gram ganji?!?
  • 2039 / 336 / 0
17 lutego 2023visitorQ pisze:
Obie Aurory które ostatnio miałem były przesuszone, być może z tego wynika słabsza faza. Czekam na nowe odmiany i mam nadzieję, że już będą lepsze.
Ja 2 rzuty temu miałem dość suchy. Teraz dostałem 20g aurory już w nowym opakowaniu (aurora20 czerwony pasek na pudełku w miejsce pomarańczowego) ale to cały czas stary strain (LA Confidental)- bo nowe podobno od kwietnia wprowadzają na rynek. Ten nowy rzut mam jakościowo o wiele lepszy, zdecydowanie nie przesuszony. Ty w jakim kolorze nabyłeś te aurory (głownie chodzi mi o a20)?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.