Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 81 / 6 / 0
Mam parę pytań odnośnie baklofenu poniewaz ta substancja w pare miesięcy naprawiła moje życie (ja też). Zaczałem zarabiać 3x więcej, codziennie wstawać rano, zero depresji/nerwicy którą silnie przeżywałem wcześniej. Teraz codziennie wstaję o 5, ostro trenuję (wczesniej nie mogłem się zebrać od 5lat), nie czuję żadnego lęku. staram się brać codziennie 2x25mg lub 3x25mg. Do tego prega 2x75mg.
Jadę już tak ponad 4miesiące i pierwszym pytaniem jest czy lepiej przestać? schodzić i zluzować na jakiś czas? Po drugie chciałbym się dowiedzieć jakie badania powinienem zrobić jeśli biorę go już trochę?(nerki/wątroba) Mam również OCD coś w stylu ruchy barkami itp. czasem się nasilają i pomyślałem, że może zarzucę sertralinę, którą kiedyś brałem. Nigdy w życiu się tak źle nie czułem po 2 tabletkach. Przypomniałem sobie okres najwiekszych depresji i załamań w życiu i to w okresie kiedy życie dla mnie jest piękne. Próbowałem dorzucać benzo bo przez baclofen codziennie wstaję o 5 rano (ale wyspany). Rolki/alpra - po 1 tabletce tracę humor na dwa dni i chodzę totalnie wściekły i wcale nie przesadzam. Kiedyś mogłem wziąć 10 czy 15 jak nie byłem na baklofenie i nic praktycznie nie czułem po tym. Jedyne co znoszę to clonazepam. Czy ktoś poleci coś na ocd co można brać przy baklofenie? Lekarz mówi, że prawdopodobnie ucisk na nerwy kręgosłupa powodował u mnie drażnienie układu nerwowego. Nie wiem ile w tym prawdy. Prawdą zatem jest, że zawsze miałem jakiś deficyt szczęścia i nie miałem siły iść do przodu a teraz czuję sie jak okaz zdrowia - biegam, trenuję, na nic nie narzekam, przejmowanie się odeszło na bok. Czuję się jakbym był wyleczony z depresji i nerwicy. Do momentu kiedy zapomnę o tabletce. Najwazniejsza sprawa dla mnie to czy moge go brać do końca życia lub czy ktoś miewał podobne stany i zna jakieś inne sposoby na to by się tak czuć. Nie wiem co mi dolega skoro bez tego chodziłem rozkojarzony, smutny, drażliwy, krzykliwy, często nieszczęśliwy a teraz wszystko od a do z jest idealnie.
  • 5841 / 1211 / 43
Sam musisz wybrać jakie chcesz życie.
Na baklofenie albo bez niego.
Baklo to nie cukierki, strasznie ryje nerki etc.
Napisz jeszcze, czy czujesz różnicę jak bierzesz sam baklofen, i jak mieszasz go z pregabaliną.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 81 / 6 / 0
Z pregabaliną jest lepiej bo ona odłącza lęki (takie ogólne). Jakie badania zrobić? Ogólnie zacząłem próbować medytacji i zauważyłem, że przez ten stres i lęki cały czas głowa jest zajęta, totalnie nie kontroluję swoich myśli. Baklofen właśnie to wszystko odłącza i pozwala się skupić, nie ma tego chaosu nerwicowego. Zastanawiam się czy mogę poszukać jakiegoś terapeuty + samemu się wyciszyć i zaakceptować wszystko czy cisnąć na baklo latami.
  • 4 / / 0
Na co dostaliscie baklofen? Nie wiem co wpisac lekarzowi online
  • 554 / 138 / 0
@halcoder doradzam Ci dobrego psychoterapeutę i baklo jako zabawkę rekreacyjną.
Dobra terapia pozamiata bałagan, poukładasz sobie w głowie, a baklofen zastosuj do rekreacji.
Nigdy do rozwiązywania problemów emocjonalnych.
Medytacja także Ci będzie sprzyjać.
  • 1305 / 162 / 0
Overload baclofenu i coś w rodzaju psychozy przeraziło mnie to co się działo z moją głową dobrze że połowy nie pamiętam

Szczeze odradzam psychoza po a-pvp czy mixie selegilina + stimy to był pikuś do tego co się działo po jedzeniu ok 200mg baclofenu i 3 dobach prawie bez snu
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 612 / 187 / 0
@halcoder no ciekawy case, o takim czymś nie słyszałem, jeśli ten lekarz od kręgosłupa ma rację to nadawałbyś się do dzienników medycznych, nie żartuje. :)
Niech Ci może lepiej przebadają te plecy bo to serio ciekawe.
nie mogę się oprzeć wrażeniu jednakże, że brzmisz jakbyś miał hipomanię, może wywołaną baklo może nie.

Branie benzo na uspokojenie do baklo to raczej dziwny pomysł, jeśli założyć, że to baklofen powoduje podniesienie nastroju. A zjazd po bzd jest pewnie powodowany po prostu przez obniżenie nastroju / uspokojenie (ta euforia Ci spada, tak się dzieje często). Benzo poziomują nastrój z podwyższonego na normalny.
Można iść do psychologa, ale skoro mówisz, że to leki tak działają, to ogarnięty psychiatra by bardziej doradził.

@Anabolik a co się działo, jakieś zwidy, odpierdalanie? Nie przeżyłem nigdy takiej jazdy po baklofenie ale po samej deprywacji snu przez pare dni może się zakręcić a co dopiero po takim miksie %-D
  • 81 / 6 / 0
28 marca 2021starysteve pisze:
@halcoder no ciekawy case, o takim czymś nie słyszałem, jeśli ten lekarz od kręgosłupa ma rację to nadawałbyś się do dzienników medycznych, nie żartuje. :)
Niech Ci może lepiej przebadają te plecy bo to serio ciekawe.
nie mogę się oprzeć wrażeniu jednakże, że brzmisz jakbyś miał hipomanię, może wywołaną baklo może nie.
Od podstawówki miałem trudności ze wstawaniem. Potrafiłem spać po 13 godzin i nie być przy tym wyspanym. Latami szukałem sposobów, lekarstw i chorób u siebie. Nie wiedziałem co mi dolega. Testowałem już chyba wszystko przez te lata. Trenować skończyłem jak miałem jakieś 19lat, straciłem siły. Potem każdą pracę jaką miałem z czasem zaniedbywałem jak i siebie + swoje otoczenie. Byłem znerwicowany i zrezygnowany (kiedyś miałem ogromne ambicje). Nawet stanie w kolejce w markecie zabierało mi chęć do życia, nie miałem energii i plecy mnie bolały. Brałem prawie wszystkie SSRI, SNRI + duloksetynę/sulpiryd/medikinet... Od kiedy w moje ręce wpadł baclofen odstawiłem SSRI bez żadnych konsekwencji i zauważyłem, że żadna z tych substancji nie była mi jakkolwiek potrzebna. Pierwszy raz w życiu nie używam budzika (kiedyś 3 budziki nie potrafiły mnie obudzić). Wstaję z automatu po 5-6 godzinach, totalnie wyspany i pełen energii. Rano trening, praca przynosi samą przyjemność, kariera idzie mocno do przodu, plecy w ogóle nie bolą, humor dopisuje, motywacja ogromna i nie spada. Myślałem, że nie uda mi się z tego zejść ale od tygodnia mam covid więc biorę 25mg dziennie (1 tabletka) rozłożone w czasie. Nic mi nie dolega i nadal jest ok. Chyba się przyzwyczaiłem do takiego funkcjonowania. Kiedyś zimna woda powodowała u mnie jakiś paraliż. Od kiedy zacząłem brać baclofen, przestałem używać ciepłej wody, tylko zimna - i do tego to jest bardzo komfortowe. Teraz zostały mi nawet takie nawyki przy odstawce. Jedyny problem jaki się pojawił kiedy zmniejszyłem dawkę to lekki spadek motywacji i gadki. Postaram się robić detoks od czasu do czsau i korzystać z tego z głową. Już się zapisałem na terapię, muszę się wyciszyć i spróbować zaleczyć te tiki (wyginanie ciała, nadgarstków, natrętne myśli etc.). Nie ma ich jakoś wiele ale czasem się nasilają. Chciałem się od was koledzy dowiedzieć jakie badania powinienem zrobić żeby być przy baclo zdrowym bo kiedy go odstawiam to plecy znów zaczynają pobolewać co psuje trochę smak życia (wada wrodzona). Na coś jeszcze powinienm uważać? Jakieś polecenia co do używania etc.?
  • 11 / 1 / 0
Panowie / Panie - jak często mogę stosować baklofen rekreacyjnie, tak żeby obyło się bez wzrostu tolerancji i ewentualnego skręta / odbicia? 2x w tygodniu będzie ok? Powiedzmy, że z 3 dniowymi odstępami pomiędzy "rekreacją"? Przyznam szczerze, że baklo to jest dla mnie strzał w dziesiątke, działa podobnie jak phenibut który spodobał mi się na tyle, że leciałem w 3 miesięcznym ciągu czego nikomu nie polecam. Profil działania zdecydowanie przebija u mnie pregabaline / clona itp. Jest motywacja, nerwy na bok, lekki speed i rewelacyjny sen. Libido również bardzo na plus. Po prostu magia :extasy: Teraz już żadnych ciągów nie planuję, zastanawiam się jak często mogę się tak bawić, żeby nie zrobić sobie żadnego kuku i żeby nie zatracić tego fajnego działania substancji.
Uwaga! Użytkownik Moodiest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 960 / 17 / 0
W jakich dawkach baklofen działa przeciwlekowo biorę 50mg to malo i z jakim jeszcze antydepresantem w połączeniu mix podwyższa działanie przeciwlekowr np gabapentin po pregabalin puchnę tyje i zaburzenia moczu
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.