Bodyload praktycznie zerowy, z kolei stymulacja percepcji w stylu nootropowym na naprawdę wysokim poziomie i z ciekawymi efektami. Na razie więcej pisać nie będę, muszę jeszcze ją potestować. Ale czuję, że substancja ma spory potencjał.
Mix z MXE bombastyczny, zwłaszcza MXE zapodane na peaku 2C-D.
Jak wypada 2cd pod względem stymulacji?
Dla przykładu miałem kiedys 2ci i mimo, że zarzuciłem niewiele sniffem, tak mało że efektów właściwych nie było, to cała noc musiałem się kręcić i nie mogłem zasnąć pomimo polewk gbla. Dla porównania 2ce i cb spie bez problemu.
Oczywiście czas działania jest krótki i można to po prostu przeczekać, ale jak robisz biznes tripa to wypada się zaopatrzyć w dobry usypiacz. Na mnie zadziałało dopiero 8 mg etizolamu i obudziłem się 6 godzin później wyspany, choć lekko przymulony przez pierwszą godzinę.
Drugi plus dla 2C-D - dorzutki całkiem fajnie działają.
Na sen spokojnie zadziałał giebel w niewielkiej dawce.
Dla mnie 2cx'y , są taką pośrednią drogą miedzy mdxx, a LSD - Coś więcej niż typowe party, ale mniej niż totalne rozjebanie psychiki na części pierwsze po mocarnych psychodelikach.
Jak odbiór muzyki? Porównywalnie do 2ce?
Potwierdzam działanie nootropowe tej substancji. Bardzo dobry wpływ na wzrok, świadomość i ogólną kumację. Na razie jestem dzień po tripie i nie wiem jak długo ten efekt będzie się utrzymywać, ale efekt jest naprawdę bardzo konkretny.
Dodam jeszcze, że substancja lekko stymuluje i występuje po niej typowa dla stymulantów zwała, ale jest to efekt bardzo lekki i idzie ogarnąć, a dorzutki są boskie. 2C-D uplasowało sobie wysoką pozycję na mojej liście wartościowych RC-ków. Ech, tyle lat dostępne pod nosem, a dopiero teraz je odkryłem.
Powiem tak, nie wiem jak jest przy większych dawkach, mi spokojnie te <20mg wystarczyły, nie miałem psychodelicznej rozjebundy i OEVów, a raczej całkowite poszerzenie percepcji i świadomości. Widzę więcej szczegółów, ale nic nie pływa.
Co do muzyki. Nie porównam do 2C-E, bo nie brałem. 2C-B wziąłem kiedyś na psytrance'owym openie i akurat grał Artha i jego muzę czułem każdą komórką ciała, ale to też było w miksie z innymi specyfikami (te co pamiętam to alko, MDPV, giebel) i wszystko było dość plastikowe, sztuczne i zbyt mocne. A tutaj... Też byłem na imprezie psytrance, przeżyłem coś podobnego, ale bez takiego plastiku i bez takiego wczuwania się w muzę emocjonalnie. Muzyka mnie przeszyła i wyzwoliła, czysty psychodeliczny trans. Tylko, że miksowałem z MXE i gieblem i był to jednorazowy test. Ale muzyka po prostu mnie wyzwoliła w tym stanie. Jedynie MXE przeszkadzało, ale po 10 minutach wyzwoliłem się i z tego i... No to było coś niesamowitego, niesamowitego na maxa.
Co do miksu 2C-D z disso to myślę, że super bombą byłby mix z MXM - z racji tego, że MXM ma podobną cechę do 2C-D, a mianowicie nie ma w nim w ogóle plastikowego uczucia. Jest takim naturalnym disso bez tej sztuczności co daje MXE. Niestety MXM jest niedostępne i nie sprawdzę tego miksu :(
NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
Samo 2C-D (i 2C-B) w małych dawkach może "zmiękczać" efekt metoksetaminy. Za którymś razem kiedy dostałam paranoi po metoksie dorzuciłam trochę 2C-D i jak tylko zaczęło działać, poczułam się lepiej, fizycznie i psychicznie. Kiedyś brałam MXE i 3-MeO-PCP z 2C-B co kilka wieczorów przez dłuższy czas i nic złego się nie działo. Nie miałam ciśnienia na dorzucanie do oporu, z psychiką nic wielkiego się nie działo, dopóki nie skończyło się 2C-B i nie zaczęło walenie samych dysocjantów.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI
Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.