Mam ochotę na tydzień odcinki od życia, a w okolicy Bawarii u mnie nici z tematem nawet Grassu. Jedynie jakiś rc kryształ.. co odpada jak i tramadol.
12 lutego 2020Kadirbaj pisze:
Ale to rady sprzed dwóch lat prawie , bo wtedy wszystkie około 6 aptek które znalazłem w jednym mieście, przestały sprzedawać linctusa.
13 lutego 2020czajnikof pisze:Nie koniecznie na wsi, gdzieś na uboczu, mała apteczka. Trzeba wyczuć farmaceutów, ja wiedziałem kiedy który miał zmianę. W Irlandii, w jednej aptece przez rok, dzień w dzien , sprzedawali mi Codinex (450 mg kodeiny) z uśmiechem na ustach. Trzeba potrafić ocenić sytuację i nie spalić źródła.12 lutego 2020Kadirbaj pisze:
Ale to rady sprzed dwóch lat prawie , bo wtedy wszystkie około 6 aptek które znalazłem w jednym mieście, przestały sprzedawać linctusa.
No ale źródełko wyschło generalnie, czym można się porobić z aptek w UK jeszcze?
Generalnie ekstrakcja z tutejszych leków nie ma sensu, po pierwsze, że taka Solpadeina Max jest droga bo 8£ a trzeba dwa, trzy opakowania wyekstraktowac, słabo klepie i lipa.
Nie kupowałem codziennie wiec wykluczę to, że nie chcieli mi sprzedawać bo nadużywam. Kupowałem średnio raz - dwa na tydzień.
P.S. Hiszpania
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.