ODPOWIEDZ
  • 605 / 90 / 0
29 lipca 2021DexPL pisze:
Ludzki organizm jest trudniejszy do zajebania, niż nam się udaje. Jak jeszcze mamy wyrobioną jakąś tolerancję, to w ogóle.
No właśnie. I tu zastanawia mnie jedno...
Jak to możliwe, że wiele młodych ludzi umiera po pierwszym spożyciu jakiegoś dopa (prawdopodobnie nie wiedząc, że to dop albo biorą bucha jakiegoś syntetycznego kanna)?
Jakim cudem?
Oczywiście nie pytam ironicznie.
Naprawdę jest to dla mnie wyjątkowo przygnębiający temat.

Czy te osoby miały aż takiego pecha? Czy może jest to kwestia braku reakcji otoczenia / spóźnionej akcji ratunkowej?
Nie wiem czy kojarzysz, ale było o tym głośno parę lat temu bodajże, gdy kilka nastolatek zatruły się pewnej nocy w stolicy jakimś chuj wie czym i żadna z nich nie przeżyła.
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 357 / 47 / 0
Odpowiedź chyba jest prosta. Brak wiedzy na temat dawkowania substancji.
To samo jest maczaną marihuaną. Grama spalisz marihuany, najwyżej się porzygasz. A w przypadku bucha z dopalaczami nie wiesz co jest w środku oraz jaka dawka jest bezpieczna. Moim zdaniem. Tak na chłopski rozum ;)
"Jak udała się wizyta- recepta wypisana na sen i fobie?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
  • 4603 / 2217 / 1
@klawiatura
Ale działanie opioidów znamy od tysięcy lat. Natomiast jak działa i co jest w konkretnym dopku możemy się tylko domyślać
  • 605 / 90 / 0
@sclyzz , @DexPL

Co racja, to racja...
LUBIĘ GRZEŚKI CZEKOLADOWE.
  • 228 / 53 / 0
29 lipca 2021DexPL pisze:
Z mojego doświadczenia wynika, że ponad 90% samobójstw za pomocą leków się nie udaje (udaje się odratować). Ludzki organizm jest trudniejszy do zajebania, niż nam się udaje. Jak jeszcze mamy wyrobioną jakąś tolerancję, to w ogóle. Inaczej byśmy mieli setki ćpunów tygodniowo przećpanych, a są tylko pojedyncze przypadki.

A, jak kolega mówi - impuls jest jaki jest. Teraz dziękuje.
Prawda w chuj. Nawet ze świadomością własnych granic i wiedzą co i jak połączyć, jeśli jest się wjebanym, można się mocno zdziwić.
Jako przykład mogę podać nawet siebie, gdzie po miksie i ilości wystarczającej do zabicia wydawałoby się conajmniej 15 osób z dużą tolerką, tylko wpadłam na dłuższą kimę. Nawet nie jakoś przesadnie długą.
Dopiero lina okazała się "godna uwagi".

Obecnie stwierdzam, że często zajebanie miksa przed planowanym samobójem, wbrew intencjom potrafi uratować dupę.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 586 / 127 / 0
Gdzieś czytałem dawno ze jakiś typ przedawkował cos podaniem per rectal
Na co stawiacie?
Nie pamiętam co to było ale pewnie jakiś opio bo info było research-chemical a w tamtym czasie analogi fenta latały na świecie
  • 4603 / 2217 / 1
Wszystko można przedawkować, ale "per rectum". Nie znam z łaciny takiego słowa jak rectal (może z ang pomyliłeś).
Działanie jest generalnie podobne lub troszkę silniejsze (w zależności od środka), jak w przypadku brania p.o. (z łac. per os - doustnie).
  • 586 / 127 / 0
Pewnie źle napisałem wiadomo że chodzi o podanie doodbytnicze jakby ktoś nie wiedzący czytał
Sądzę że w sumie dodupnie przedawkować to też niezły hardkor musi być od dupy strony
  • 1223 / 487 / 0
Czym jest nałogowe ćpanie czy picie jeśli nie samobójstwem, tylko rozłożonym w czasie? codziennie je popełniamy.
  • 586 / 127 / 0
Żyjemy by umierać
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.