Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 322 / 2 / 0
Dodam tylko, że nie ma nic za darmo, dobre samopoczucie, im większa dawka dzień wcześniej tym mocniej odczuwane, idzie w parze z wyraźnym ograniczeniem kreatywności i możliwości umysłowych. Efekty utrzymują się dzień, góra dwa.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 37 / / 0
Meksa dziala na kazdego troche inaczej, poza tym sa inne modyfikowalne czynniki, trudno jest stwierdzic cokolwiek na pewniaka.

Moje doswiadczenia z poczatku byly mocno emocjonalne, pastelowe kolory, empatyczna atmosfera, dzwiek jakby sie bylo w blaszanym pudelku. Przy wiekszych dawkach kompletne oderwanie od rzeczywistosci, uczucia jednosci ze swiatem, "doznania technologiczne", bycie w roznych miejscach w tym samym czasie. Najfajniejsze jak zapadasz sie lezac na lozku, taka cudowna miekkosc i rozluznienie, uczucie oddzielenia od wlasnego ciala, zamykasz oczy, sluchasz dobrej muzyki i podrozujesz tam gdzie chcesz, wyobraznia kreuje przestrzen. Ponadto dosc klarowne myslenie, wnioski. Jedynym minusem jest trudnosc w wykonywaniu jakichkolwiek czynnosci motorycznych, czy mowienie.
We'll see. - said master Zen
  • 1456 / 19 / 0
Jeżeli zjem ~30mg MXE i po 8 godzinach będę chciał sobie potripować na jakimś psychodeliku (tryptamina/fenka) to czy wzięte wcześniej MXE będzie miało jakiś wpływ na psychodeliczny trip? Jeżeli tak to ile czasu odczekać, żeby nie było żadnego wpływu?
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / / 0
Z tego co mi wiadomo dysocjanty nie gryzą się z psychodelikami w żaden sposób. Poza tym po 30mg pewnie nawet nic nie poczujesz, a po 8 godzinach, to już nawet nie ma co mówić...
We'll see. - said master Zen
  • 1456 / 19 / 0
Chodzi mi o to, czy taka dawka przypadkiem nie podbije działania psychodelika (tego właśnie chcę uniknąć), tak jak to ma miejsce z DXM, który w moim przypadku już przy 60mg wyraźnie wzmacnia psychodeliczny trip na jego niekorzyść.
30mg MXE czuję bardzo wyraźnie (nie mam tolerki) i jest to idealna dla mnie dawka do posiedzenia wśród ludzi, bo przy większej ilości już wolę być samemu. Mniejszych dawek w ogóle nie czuję.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1857 / 70 / 80
Nie, nie podbije.
  • 2 / / 0
Jest to zbyt mała dawka MXE, aby podbiło działanie psychodelika, co innego 70-100 mg sniff MXE, ale to zupełnie inna bajka. ;-)
  • 1794 / 123 / 0
ToTylkoJaPrzeciez pisze:
Jak ma się benzydamina do MXE? I jak ewentualnie dawkować w takim mixie?
Nie radzę. Tzn. nie wiem, czy to przez benzę, ale najprawdopodobniej. Na zejściu z benzy 5 saszetek (brak efektów wizualnych, lekkie efekty na bani) i około 3 godziny od wypicia szóstego piwa walnąłem około 50+mg MXE. Z tripa nie pamiętam nic, od rodziny wiem tyle, że byłem umierający, traciłem oddech, praktycznie brak krążenia (blade ciało) itp. Cudem udało się przeżyć, a najlepsze jest to, że nie odczułem tego jakoś specjalnie na ciele negatywnie, następnego dnia wstałem i gdyby nie opowieść rodziny nawet bym nie wiedział, że coś się stało :).

Lepiej nie ryzykować z tym miksem, jeśli ktoś chce to na własne ryzyko i niech opisze na forum wrażenia.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 397 / 3 / 0
Wpadłem na szalony pomysł! A może w sumie nie taki szalony, nie wiem. Chodzi o nasączenie tytoniu MXE. Tylko pliz nie gadajcie o podbiałach itp. bo palę, lubię palić i uważam, że w razie czego tytoń daje najmniejszy przypał (kto pomyśli, że niby nasączony, no błagam). Anyway. Chodzi o kilka rzeczy.

1. Czy to jest w ogóle wykonalne, tytoń nasączony MXE będzie działał jak MXE?
2. Ile podkładu na pół grama MXE? Nie chce, żeby wypierdalało w kosmos. Tak tylko o, troszkę ale wyczuwalnie :) 0,5g na 20g podkładu styknie? Czy mało. Nie mam zamiaru tego jarać z fifki tylko porobić sobie skręty. Także najlepiej, żeby nie buch a dopiero cały skręcik dawał jakieś działanie.
Uwaga! Użytkownik doppelganger nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 264 / 2 / 0
MaximusTDM pisze:
Nie radzę. Tzn. nie wiem, czy to przez benzę, ale najprawdopodobniej. Na zejściu z benzy 5 saszetek (brak efektów wizualnych, lekkie efekty na bani) i około 3 godziny od wypicia szóstego piwa walnąłem około 50+mg MXE. Z tripa nie pamiętam nic, od rodziny wiem tyle, że byłem umierający, traciłem oddech, praktycznie brak krążenia (blade ciało) itp. Cudem udało się przeżyć, a najlepsze jest to, że nie odczułem tego jakoś specjalnie na ciele negatywnie, następnego dnia wstałem i gdyby nie opowieść rodziny nawet bym nie wiedział, że coś się stało :).

Lepiej nie ryzykować z tym miksem, jeśli ktoś chce to na własne ryzyko i niech opisze na forum wrażenia.
Podobne akcje były po samym alkoholu i metoksetaminie. Srogie naćpanie, chodzenie i odpierdalanie o którym dowiadujesz się na następny dzień
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2013 przez Kris the cutler, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma złych i dobrych doświadczeń, wszystkie są obojętne, ale każde jest potrzebne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.