Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 374 / 14 / 0
jak dla mnie to nie ma porownania MXE > dex
MXE ma cala ta magie , ktorej dex nie posiada ;]
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 13 / 0
Dla mnie również MXE bije DXM na głowę , szybkie wejście , żadnych problemów z brzuchem itp , krócej działa , następnego dnia rano nie widać nawet że cos brałem , po DXM to ja do wieczora następnego dnia byłem jak trup , problemy z widzeniem , ból łeba ,odwodnienie , MXE ma taką miłą dysocjacje , a najlepsze że mogę w środku fazy ściągnąć słuchawki i pójść spać , zasypiam normalnie w ciągu kilku sekund ,:D nie wiem czy inni tak mają ale dla mnie to jest ogromny plus , zasady tylko taka żeby było to po peaku , potem moge spać
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 190 / 2 / 0
Probowalem juz MXE w wielu roznych dawkach (najwiecej powyzej 200mg) i za kazdym razem bylo bardzo fajnie. Bodyloadu nigdy nie mialem, stosowalem kilka raz podanie podjezykowe, ale z powodu smaku, ktory mocno mi sie pasuje stosuje najczesciej oralnie rozpuszczaujac w czyms. Innych drog podania nie probowalem. Doswiadczenie jest jak to tu juz ktos okreslil dosc 'cyber'. Czasem jak schodzi to czlowiek zachowuje sie jak glupek (np. bardzo powolna mowa, gubienie slow i watkow, smianie sie z niczego). Po podwyzszeniu cen Acodinu to ciekawa i tansza alternatywa dla lubiacych dysocjacyjne fazy. Osobiscie lubie i polecam.
  • 742 / 12 / 0
jezu MXE+klon nie polecam totalna amnezja i robienie glupot matka mi powiedziala ze jezdzilem palcem po scianie i krzyczalem ze rejestruje sie do lekarza
  • 2944 / 245 / 0
Czy pozytywne zmiany psychiczne powstałe w skutek zażycia MXE są raczej trwałe czy równie ulotne jak te po jaraniu zielska ?

\\ wiem, co musk to inna reakcja, ale tak ogólnie bym prosił.
  • 246 / / 0
po wszystkich doświadczeniach z tą substancją, wyciągnąłem masę daleko idących wniosków i przemyśleń. Z większości z nich korzystam na codzień i ułatwiają mi ono życie. Jednak po regularnym zażywania ( raz na tydzień ) przez 8 miesięcy zauważyłem osłabienie koncetracjii oraz pamięci krótkotrwałej, ale w stopniu który pozwala mi prowadzić normalne życie ;) jak to się mówi coś za coś ;)
  • 1794 / 123 / 0
U mnie również zmiany po MXE utrzymują się długi okres czasu, do tego Mecia pomogła mi znaleźć życiową drogę, a to cenniejsze niż wszystko inne.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 14 / / 0
Jak to jest z łączeniem IMAO z MXE? Znalazłem tabelę (http://wiki.tripsit.me/wiki/Drug_combinations), w której jest napisane, że takie połączenie jest - bardzo prawdopodobnie może być - śmiertelne. Brał ktoś MXE razem z moklobemidem? W sensie regularnie przyjmuje 600 mg moklo i czy na prawdę niebezpiecznie jest brać na tym MXE, nawet małe dawki rzędu 20 - 40 mg? :)
  • 1857 / 70 / 80
@tur3k
Nie są trwałe, szybko mijają.
  • 3362 / 353 / 0
Moim zdaniem efekty psychiczne po zazyciu MXE utrzymuja sie relatywnie krotko. To nie psychodelik co zmienia percepcje rzeczywistosci i wymusza introspekcje ktora prowadzi do permanentnych zmian.
MXE to taka zabawka jesli chodzi o dobre samopoczucie: dzien po jest super, ale potem wszystko wraca do baseline.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.