ODPOWIEDZ
  • 1229 / 180 / 0
Mam pytanko nie wiedizałem w jakim dziale to pisze tutaj. Chodzę na NFZ do psychiatry w jednej przychodni gdzie uczęszczałem na terapie od alkoholu. Nie do końca pasuje mi konował który tam urzęduje, na wszystko wypisywałby Senzop, nie rozmawia z pacjentem, wypisuje leki na odczep się. Czy mogę zapisać się na darmową konsultacje gdzieś indziej w jakiejś innej przychodni? Nawet w innym mieście np. ? Czy chodząc do tej co teraz nie przysługuje mi darmowa wizyta na NFZ gdzieś indziej? Może głupie pytanie ale nie ogarniam tego jak to działa
  • 415 / 54 / 0
^up
Możesz, tylko musisz powiedzieć, u nowego że to jest kontynuacja leczenia. Oni to tam w jakiś sposób oznaczają i tak to idzie do funduszu. Wówczas nie powinno być problemy z NFZ-em.
  • 1229 / 180 / 0
Dzieki, a czy oni mają jakiś wgląd że byłem w psychiatryku i jakie leki mi wypisano wcześniej??
  • 0 / / 0
za chuja nie wiem gdzie o to zapytać bo już dzisiaj szukałem w różnych wątkach a ostatecznie kończyło się to tym że wciagalem sie w wątki po 1000 + postów i sie zatracałem tak więc czy jakiś ktoś co katuje swoje baty wytłumaczy mi co to znaczy otworzyć pachwinę i jak to się robi ?
  • 68 / 14 / 0
Zawsze po grzybach dostaje kurewskiej alergii, wypieki na twarzy, kaszle wydzieliną i mega zapchany nos. Jest to do przeżycia ale mocno pogarsza odbiór fazy. Reakcja ta nasila się wraz z wejściem fazy i kończy się gdy mnie puści. Intensywność jest wprost proporcjonalna do ilości zjedzonch cubensisów. Czy mogę coś zrobić żeby przy kolejnym tripie polepszyć moją sytuacje ? Antyhistaminy w stylu Aviomarinu pomogą i nie wejdą w interakcje z grzybami ? Dodam że nie mam żadnej alergii, nawet po kodeinie nie doświadczałem wyrzutów histaminy, tylko po grzybach mam taką dziwną akcje.
  • 600 / 109 / 0
Nie wiem na ile objawy są spowodowane alergią ale z antyhistamin lepsze są te 2 generacji. OTC to np. allegra czy lirra gem.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 612 / 187 / 0
Jest tu jakiś dział / temat gdzie można poczytać o sposobach odbudowania / wzmocnienia GABA w naturalny sposób? :/ kurwa szukam w tej szukajce i nie ma, a przysiągłbym, że kiedyś widziałem.
Odstawiłem alko miesiąc temu, BZD staram się nie jeść, ale wydajność mojego układu GABA jest... no pożal się boże. Widzę dużo tematów o wzmocnieniu dopaminy, ale tego akurat mam aż za dużo. Jak wzmocnić naturalnie GABA, help.
  • 5792 / 1188 / 43
Mam taki problem.
Budzę się ze snu cały mokry.
Śpię dobrze, nie budzę się ani razu. Jak zasnę to jak kamień. Sen głęboki, rano wypoczęty.
Widocznie w czasie snu się pocę.
MOkry, jakby ktoś wylał na mnie wiadro wody.
Czy to jest spowodowane podświadomością - stresem.
Nie jest to wina wysokich temperatur.
Czy może gdzie indziej jest pies pogrzebany.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1290 / 366 / 0
Alkoholicy tak mają.
  • 600 / 109 / 0
@london5
Jesteś pewien, że to nie wina wyższych temperatur ?
Może to być spowodowane koszmarami, których nie pamiętasz, które z kolei mogą wynikać ze stresu.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.