Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Po ponad roku intensywnego stosowania dxm skutki uboczne w moim przypadku to:
- męty ciała szklistego, niezbyt dokuczliwe, w sumie je lubię
- śnieżenie, wyraźne podobnie jak męty zwłaszcza na jasnych powierzchniach, np. śnieg czy niebo
- zaniki pamięci, coraz mniejsza zapamiętywalność CEVów (na studiach mimo to bym sobie radził gdyby mi zależało)
- spłycenie emocjonalne, zwiększony dystans, nasilona niezdolność do przywiązywania się do czegokolwiek
- zmniejszona neurotyczność
- dużo przemyśleń, które na stałe się we mnie zapisały, innymi słowy postępy poznawcze.
Uwaga! Użytkownik Medicinmannen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Męty ciała szklistego nie powstają od DXM. Możliwości są takie że:
a) masz HPPD, wyjaśnia pierwsze dwa myślniki w twoim poście
b) przedtem tych męt nie zauważałeś, a HPPD i tak masz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Nie będę tu opisywał wszystkich skutków ubocznych częstego brania DXM, ale skupię się tylko na jednym .

Efekty te pojawiają się u mnie od jakichś 2lat i ZAWSZE występują po odstawieniu DXM . Nie wiem czy to ma ściśle z nim związek bo przeważnie piję alkohol - może to przez niego . No, ale skupmy się na faktach . Zawsze gdy przestanę jeść DXM to po dwóch dniach zaczynam odczuwać wyraźne, dziwne efekty . Teraz postaram się je opisać, jednak wiem, że to będzie trudne, także postaram się jak najdokładniej . Otóż, miewam jakies dziwne " prądy ", " ciarki " , " drgawki " w roznych partiach ciała . Wystepuja one przez cały dzień i nigdy nie trwają dłużej niż JEDNĄ SEKUNDĘ . Najczęściej odczuwam je w okolicach lewej ręki, lewej strony głowy i lewej nodze !!! Są podobne do bardzo krótkiego " kopnięcia " przez prąd, są bezbolresne - bardziej dziwne w odbiorze . Nie zaburzają funkckcjonowania, ale sam fakt może niepokoić -= zalezy kogo . Bardziej przypominają one króciótkie wibracje przpływające w danych partiach ciała, wywołane odpowiednimi ruchami tychże partii/kończyn . Bardzo przypominaja wiracje jakie pojawiają się podczas praktyk OOBE . Samoistnie ustępują po ponad 5ciodniowej abstynencji od DXM . Alkohol zwiększa odczuwanie tychże fenomenów.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie . Answer !!!!!
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 9 / / 0
CosmoDo, wyjaśnienie jest proste - gdy przestajesz karmić swoje alter-ego androida, dochodzi do drobnych sprzężeń w obwodach elektrycznych ; p

Męty nie powstają bezpośrednio od DXM ale częste stosowanie dużych dawek prowadzi do przemęczenia oka, które w prostej linii jest przyczyną pojawienia się mętów. O HPPD pierwsze słyszę, cieszyłbym się gdyby to było to, chyba najładniejsza jednostka chorobowa na jakiej opis trafiłem ; p
Uwaga! Użytkownik Medicinmannen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
też mam męty, których nie miałem zanim zaczęłem się truć DXMem. Też mam śnieżenie, ale te mam od dwukrotnego zażycia DXMu. Najgorzej prezentuje się to po ciemku, jako chmara żółtych iskier-groszków. Tymczasem, gdy jest jasno jest to tylko delikatna szara granulacja.

też mam męty, których nie miałem zanim zaczęłem się truć DXMem. Też mam śnieżenie, ale te mam od dwukrotnego zażycia DXMu. Najgorzej prezentuje się to po ciemku, jako chmara żółtych iskier-groszków. Tymczasem, gdy jest jasno jest to tylko delikatna szara granulacja.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Mi wyjątkowo długo po ostatniej 900 (bodajże w środe) schodzi "falowanie nóg". Czuej jakby moje kończyny delikatnie i powoli si poruszały, lub poruszała sie pod stpami podłoga, albo inne podłoże. To jest normalne po dxm ze gdy siedzimy to podłoga nam pod nogami "pływa" , ale tak długo po dxm tego jescze nie miałem.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 920 / 162 / 0
biegunka zaraz po wejsciu. istny potop z dupy
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 3 / 0
tez tak mialam, teraz juz mam biegunke przed lykaniem, organizm wyprzedza
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
"Biegunka" a raczej ciągota na sranie jest znacznie wieksza w przypadku bxm. I to już sama myśl ją wywołuje.

To jest ciekawe, bo myśl o dexie w drodze do apteki wywołuje gaśniecie latarni. To oznacza, że mózg potrafi wywoływać "sranie", oraz gaszenie latarni bez udziału substancji.

W ogóle myśl o dexie powoduje u mnie "skoczliwość", "biegalność" bardzo podobną do tego co następuje na eforycznym zjezdzie z dexa. Wiadomo, euforia, ale żaden inny drag tego nie wywołuje.

To taki skutek uboczny, mózgowa subkultura, raczej neutralna.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 352 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Migrant »
Mnie dex nigdy nie skrzywdził, ni nie skaleczył. Zawsze miękkie lądowania. Lecz znam typa co zafascynował się dexem i wpierdala co drugi dzień po 900 mg. To mówisz do niego a on kurwa swoje, no jak grochem o ścianę. Wiadomym jest że ciągi takie wykańczają beret.
Wysoka częstotliwość dexa wpierdalania = coraz bardziej zryta bania.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.