Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
Brak ktos wenlaflaksyne z reboksetyna??? Chcialem bupropion do wenlaflaksyny ale lekarz powiedzial ze tak sie nie laczy wiec czy sa wieksze szanse na polaczenie wenli z rebo??? Pomyslalem ze wzialbym 300 mg wenlaflaksyny i 2 mg reboksetyny ale czy lekarz wyrazi zgode na takie polaczenie, czy komus lekarz tak zalecil kiedys??
  • 76 / 4 / 0
40 dni na 150 mg minęło i od 3 dni znowu somaty. Czas zwiekszac na 225 czy jeszcze warto poczekać? Od lekarza mam wolną rękę co do dawki
  • 53 / 11 / 0
@Zooplikowany śledzę od dawna to co piszesz o swoich doświadczeniach na wenli i ja będąc w tej sytuacji konkretnie bym to już popierdoliła
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 76 / 4 / 0
Będę chciał to zrobić niby jest lepiej niż na paro ale nadal jest chujowo i właściwie odkąd się zacząłem leczyć to leki mi popierdoliły jeszcze bardziej i za każdym podejściem do ssri/snri jest jeszcze gorzej.
  • 41 / 3 / 0
Wróciłem do wenli i standardowo mam jadłowstręt. Da się jakoś temu zaradzić? Pojebane to jest. Chciałbym zjeść coś dobrego a wystarczy że zacznę namiętniej myśleć o jedzeniu i mi niedobrze. Jedzenie jak karton. W żołądku ściska ale nie chce nic jeść.
  • 53 / 11 / 0
@mechwalesa88 nie da się, wenla to gówno

jak już brałeś, to wiesz jakie są początki. Chyba, że trwa to już długo
PREGABALINUM ENTHUSIAST
  • 3455 / 557 / 2
Bardzo dobrze, że się nie chce jeść. Ja jestem gruby i taka dieta przez wenlafaksynę to dla mnie zbawienie.

Nie powiedziałbym, że wenlafaksyna to gówno, jest to silny antydepresant, który na mnie działa zbawiennie: mam zero depresji.

Najlepszy lek jaki do tej pory miałem okazję brać na depresję. Powtarzam to jest lek na depresję nie na lęki.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1632 / 262 / 0
Jadłowstręt powinien minąć po jakimś czasie, ja wenlafaksynę też oceniam bardzo pozytywnie ale u mnie działa lepiej na lęk niż na depresję, lęk kasuje tak samo dobrze jak kiedyś paroksetyna, ale na mnie snri działają wybitnie dobrze, na duloksetynie długo czułem się bardzo dobrze. Teraz już nie wiem który raz próbuję wejść na 225 mg ale zawsze coś mi nie gra, tym razem to nie wina wenlafaksyny a mieszania innych rzeczy, wróciłem na 150 chwilowo.
  • 963 / 17 / 0
Dawka 150mg wenli jest słaba dla mnie aktywizujaca I przeciwlekowa co zrobić?
  • 76 / 4 / 0
@pauleta1987 Zwiększaj na 225
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.