Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1329 / 59 / 0
Re: Anglia
Post autor: jarekjurek »
Z ciekawych rzeczy w UK, masz jeszcze legalną szałwię, Powój hawajski, Kratom, a jeśli dobrze pamiętam to nawet kawałki kaktusa San Pedro widziałem w jednym dopalaczszopie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 123 / 5 / 0
Post autor: patchouli »
Powój hawajski najs, nie próbowałam jeszcze LSA, zaopatrzę się. Te dop-szopy funkcjonują tam stacjonarnie, czy tylko Internet? Glasgow, Newcastle...
Uwaga! Użytkownik patchouli nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 59 / 0
Post autor: jarekjurek »
W większych miastach powinny być stacjonarki, w Londynie jest kilka. Ale mimo wszystko radziłbym zaopatrywać się online, w sklepach które mają dobrą opinie wśród kupujących. Tak będzie pewniej. Raz kupiłem powój w stacjonarnym ćpunszopie na Camden i jakieś lipne były te nasiona, puste w środku, nie zadziałały. Może akurat miałem pecha, ale na przyszłość stawiałbym na zaopatrywanie się w internecie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 334 / 13 / 0
Post autor: xaviivax »
Wcześniej było wspomniane o innym podejściu do klienta brytyjskich dilerów, absolutnie potwierdzam, bez porównania z Polską, lepiej to tylko miałem w Holandii, co jeszcze mi się podoba to inna postawa mediów/społeczeństwa wobec narkotyków/narkomanów, o wiele łatwiej tutaj o rozsądną debatę bez oskarżeń, emocji i przyszywania łat.

Parę dni temu oglądałem program BBC o ludzkim mózgu, typowa edukacyjna produkcja: wywiady z ekspertami, prezentacja wiedzy, rys historyczny itp., najbardziej mnie zaskoczyło, że pewnym momencie dziennikarz prowadzący ogłosił, że teraz żeby spojrzeć na mózg z innej strony zapodam sobie psylocybinę, a panowie naukowcy zmierzą mi co i jak pod czaszką. I wszystko odbyło się bez komentarzy, że przecież to nielegalny środek, niebezpieczny i widzom nie wolno naśladować tego w domu, po prostu cywilizowane nastawienie. Było widać, że kolesiowi spodobał się eksperyment. :cheesy:

https://www.youtube.com/watch?v=gWM09s5_Z-A
  • 9 / / 0
Post autor: madi1 »
Słyszeliście o rzekomym zakazie wszystkich substancji psychoaktywnych przez rząd?
  • 39 / / 0
Post autor: cipsko »
kwasy sa, trzeba sie tylo pokrecic,spokojnie bez znajomosci ale raczej nie od tych dzieci co biegaja z ziolem/koksem/md
  • 4 / 2 / 0
Cześć jest to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałem napisać o kodeinie w Anglii w czym jest i jak ją dostać.
Kodeina którą można dostać w każdej aptece bez problemu, czasami farmaceuta zapyta się czy bierze się jakieś inne leki i czy kupujesz dla siebie.
Nie sprzedają osobą poniżej 16 roku życia.
- Solpadeine Max 12.8mg/500mg(paracetamol) (30 tabletek £6.39)
- Nurofen Plus 12.8mg/200mg(ibuprofen) (32 tabletki £7.15)
- Co-Codamol 8mg/500mg(paracetamol) (32 tabletki £2.49)
- Panadol Ultra 12.8mg/500mg(paracetamol) (20 tabletek £4.99)
Syrop z kodeiną który można kupić przez internet:
- Codeine Linctus 5mg/15ml
Syrop z prometazyną:
- Phenergan Elixir 5mg/5ml
Linki do syropu z kodeiną:
[ external image ]
http://www.pharmacy2u.co.uk/bells-codei ... p8692.html
http://www.dimec.co.uk/codeine-linctus-200ml
http://www.pharmacyfirst.co.uk/medicine ... _9208.html
Linki do syropu z prometazyną:
http://www.chemistdirect.co.uk/phenergan-elixir/prd-aj
http://www.pharmacy2u.co.uk/phenergan-e ... 10198.html
  • 1854 / 217 / 37
Post autor: wildwolf »
Coś drogo za co-codamol 8mg/500mg płacisz. Sprawdziłem dziś z ciekawości i u mnie w aptece w Asda kosztuje £1.25 a w prywatnej pod domem £1.50 za 32 tabletki. Poza tym dużo jebania się bo to tylko 8mg w tabletce. Lepiej sobie załatwić 30mg/500 od GP. Wygodniej i w dodatku za darmo. Mi wypisuje 150 tabletek miesięcznie.

Ciekawie wygląda ten syrop 5mg/5ml.
Contra vim mortis non est medicamen in hortis
  • 3 / / 0
Post autor: anaden »
Siemka, pytanko do Wildwolfa.. jak u Ciebie wyglada dojscie do koko (jak najczystsze)? Ja tez z Glasgow juz ladne pare lat, z ziolkiem u mnie piekna sprawa jesli chodzi o jakosc i ilosc, feta jak zawsze bez problemu wsrod polakow ale to scierwo jest staram sie od tego trzymac z daleka bo mialem juz tym przejscia. W sumie to tylko z koko taki problem ze przenigdy nie bylo mi dostac to za co zaplacilem a bralem sorty po 100funa z roznych zrodel i zawsze jakas wyjebka albo ze mna cos nie tak ale przeciez to chyba niemozliwe zeby dzialalo na pograniczu placebo:) pozdro
  • 19 / / 0
Post autor: Fallenmrx »
Rok temu byłem 2 miesiące w Reading to byłem zajebiście miło zaskoczony podejściem do klientów. Biorąc pod uwagę moje doświadczenia z małej miejscowości w Polsce gdzie za ziołem musiałem się uganiać a i tak było chujowo, tutaj za 20 funtów z dostawą samochodem do domu jest zajebiste. Pełny worek wpizdu dobrej trawy.
Wróciłem do Reading na dłużej, zaraz urządzę rajd po aptekach szukając kody. Przeszukałem cały ten temat, dzięki za wymienienie substancji, jeżeli jednak ktoś poleca jakąś konkretną która jest tania i bez problemu i recepty wypisują, to niech poleci ;p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.