Zawsze można się postarać w kwestii wyekstrahowania duszy kaktusa :), Z tego co pamiętam to tu jest ładnie opisane jak tego dokonać. Zamiast 30-50 kapsułek "3-5" :D
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
Oto moje wygrzewające się na dachu:
[ external image ]
[ external image ]
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Niestety od miesiąca nic nie rośnie, nic nie kwitnie, stanął w miejscu. Czyżby była to odpowiednia pora na zbiory? Dodam, że jest to autoflower odmiany Easy Bud, ma wysokość ok 30cm.
A tak na marginesie, moje San Pedro w tym roku urosły już po 8-10cm co mnie cieszy:)
Znajdzie jakiś sposób na przyśpieszenie rozwoju peyote?:P Zaczął wypuszczać odnogę lecz coś zahamowało ostatnio gdy postanowiłem troszkę przesuszyć ziemię.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Wracając do "kaktusa liściastego". Firmowałem jak jescze nie zaczął kwitnąć, nie miałem pojęcia, że tego się nie robi u automatów
Trichomy... NA razie takie zdjęcia mam, postaram się jakieś makro skombinować. Martwi mnie brak tych no takich najpierw białych włosków które później brązowieją:) Parę jest brązowych, a białe tylko na gałązkach dolnych. Sorki za taki język ale nie chce mi się szukać nazwy tych frędzelków.
Ok, juz mam i makro, mam nadzieję, że jakośc wystarczająca.
[ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ]
Dodam, że od ok. 2 tygodni intensywny zapach skunowy zmienił się na delikatniejszy, słodko-owocowy.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Troszkę dziwnie wygląda no ale to co powinna mieć, posiada czyli trichromy :) na icmag'u spotkałem się z kilkoma podobnymi trochę przypadkami, lecz zalążki kwiatowe były w większej ilości. Czy w okresie, w którym zahamowała swój wzrost zmieniałeś coś? Stosujesz jakieś nawozy, jaka mieszanka glebowa, pasożyt? Możliwe, że to nadmiar fosforu lub wapnia zatrzymał wzrost. W kwestii kwitnienia to jeszcze troszkę zostało do harvestu. Gdy wszystkie trichmy będą już iałe , a nie tak jak aktualnie przeźroczyste będziesz mógł się zastanawiać na ścinką. Tylko pamiętaj, że w przypadku TEJ hybrydy lepiej później niż wcześniej.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Ano zmieniałem, zachciało mi się przesadzić do większej donicy, bo była w 0,5l. opakowaniu po jogurcie... NAwozy to nawóz do kaktusów POKON 4-7-7.Pasożyty raczej nie, nic nie widać. Mieszanka w kubku po jogurcie: kokos, glina, troche keramzytu głównie na dno. Później całość wrzuciłem do 12l. wiadra w którym była mieszanka ziemii uniwersalnej z kokosem (4:1)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.