Zawsze można się postarać w kwestii wyekstrahowania duszy kaktusa :), Z tego co pamiętam to tu jest ładnie opisane jak tego dokonać. Zamiast 30-50 kapsułek "3-5" :D
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
Oto moje wygrzewające się na dachu:
[ external image ]
[ external image ]
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Niestety od miesiąca nic nie rośnie, nic nie kwitnie, stanął w miejscu. Czyżby była to odpowiednia pora na zbiory? Dodam, że jest to autoflower odmiany Easy Bud, ma wysokość ok 30cm.
A tak na marginesie, moje San Pedro w tym roku urosły już po 8-10cm co mnie cieszy:)
Znajdzie jakiś sposób na przyśpieszenie rozwoju peyote?:P Zaczął wypuszczać odnogę lecz coś zahamowało ostatnio gdy postanowiłem troszkę przesuszyć ziemię.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Wracając do "kaktusa liściastego". Firmowałem jak jescze nie zaczął kwitnąć, nie miałem pojęcia, że tego się nie robi u automatów
Trichomy... NA razie takie zdjęcia mam, postaram się jakieś makro skombinować. Martwi mnie brak tych no takich najpierw białych włosków które później brązowieją:) Parę jest brązowych, a białe tylko na gałązkach dolnych. Sorki za taki język ale nie chce mi się szukać nazwy tych frędzelków.
Ok, juz mam i makro, mam nadzieję, że jakośc wystarczająca.
[ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ]
Dodam, że od ok. 2 tygodni intensywny zapach skunowy zmienił się na delikatniejszy, słodko-owocowy.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Troszkę dziwnie wygląda no ale to co powinna mieć, posiada czyli trichromy :) na icmag'u spotkałem się z kilkoma podobnymi trochę przypadkami, lecz zalążki kwiatowe były w większej ilości. Czy w okresie, w którym zahamowała swój wzrost zmieniałeś coś? Stosujesz jakieś nawozy, jaka mieszanka glebowa, pasożyt? Możliwe, że to nadmiar fosforu lub wapnia zatrzymał wzrost. W kwestii kwitnienia to jeszcze troszkę zostało do harvestu. Gdy wszystkie trichmy będą już iałe , a nie tak jak aktualnie przeźroczyste będziesz mógł się zastanawiać na ścinką. Tylko pamiętaj, że w przypadku TEJ hybrydy lepiej później niż wcześniej.
But theres no rain
This kind of Thunder
The Prodigy - Thunder
Ano zmieniałem, zachciało mi się przesadzić do większej donicy, bo była w 0,5l. opakowaniu po jogurcie... NAwozy to nawóz do kaktusów POKON 4-7-7.Pasożyty raczej nie, nic nie widać. Mieszanka w kubku po jogurcie: kokos, glina, troche keramzytu głównie na dno. Później całość wrzuciłem do 12l. wiadra w którym była mieszanka ziemii uniwersalnej z kokosem (4:1)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.