Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Pierwsze ciągi - 21 lat
I tak się ciągnęło prawie do dzisiaj, czyli od lipca 2019.
Nie zaskakuje mnie największą grupa 21 - 25 lat. Kto to? Osoby które przerosło dorosłe życie albo nabawili się chorób typu depresja i znaleźli ucieczkę do świata znieczulenia.
Co bardziej uzależnia niż kanna? Opio? Czy podobnie? Opio to jedyna grupa substancji psychoaktywnych, z którymi nie miałem szczęśliwie styczności, a pozostale dragi nie umywają do kanna pod względem potencjału uzależniającego.
Tylko mj.
Syntetyczne kanna to syf. Próbowałem raz w życiu i to tej pierwszej generacji w czasach pełnej legalności dopów, na fali pierwszego boomu popularności, poczęstowany przez zachwyconego kolegę.Diagnoza - syf i więcej tego nie dotknąłem.A historia właśnie udowadnia że to był dobry ruch. Ludzie wkręceni w syntetyczne kanna po delegalizacji pierwszych generacji lecieli jak ćmy do światła za coraz nowymi i coraz bardziej szkodliwymi odmianami - i dalej to robią.Syf.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.