Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 419 / 2 / 0
Ja po samej kodeinie euforii i ciepla nie mam, tylko sedację i wyjebanie na świat
Chyba, że z czymś ją zmiksuję. Piwo czyni cuda :-)
Próbowaliście?
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 368 / 10 / 0
Baa dębowe mocne na ciepło w zimę na popitkę antka. Jakieś schłodzone jabłkowe pseudopifko w lato. Całkiem nieźle zabija posmak. Lepiej niż woda, albo słaba herbatka.
  • 377 / 8 / 0
Shmerz pisze:
Ja po samej kodeinie euforii i ciepla nie mam, tylko sedację i wyjebanie na świat
Chyba, że z czymś ją zmiksuję. Piwo czyni cuda :-)
Próbowaliście?
No piwko po kodzie ci zmniejsza euforie i zwieksza sedacje, to raczej nic dziwnego ze masz tylko sedacje jak spijasz po kodzeniu :D
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 419 / 2 / 0
Czytaj ze zrozumieniem- jak nie spijam, to nie ma euforii, tylko sedacja :-)
Przeciwnie niż Ty piszesz, ale.. Tak po prostu u mnie jest. Kilka lykw alkoholu nagrzany, i nagle fala euforii, heh
Mój podpis to fikcja połączona z jebaną baśnią. I ten post też. W ogóle kłamczuch ze mnie i fałszywiec.
  • 377 / 8 / 0
Oooo to prosze, ciekawy przypadek jestes w takim razie bo ja to przewaznie jak opio wrzuce a potem alko to euforia spada zwiekszajac sedacje, ale chuj, rozne przypadki są ;-)
Real dream...
  • 419 / 2 / 0
Różne przypadki są, więc jak ktoś narzeka na brak euforii, warto spróbować :)
Co ciekawe, zauważylem, że najlepiej dziala wlaśnie piwo, bardziej niż wódka czy wino. Może to przez to, że jest gazowane i żolądek zaczyna szybciej pracować..
Nie wiem :-)
Ale tak jest. Spróbujcie, może będzie milo :hug:
  • 377 / 8 / 0
Hah możliwe ja to i tak ostatnio opio nie wale tylko pije ze nie wiem ale dobrze euforyczny jest thiocodin jak go pokruszysz tak na pyl bez kryzienia bo ostatnio tak 9 paczek zajebalem to spoko nawet mi sie troche cieplej zrobilo ;-) ale sulfo rozwala ściany rzołądka ^^
Real dream...
ODPOWIEDZ
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.