Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 568 / 53 / 0
Jaki tam ból... Zakwasy przestają się pojawiać zanim zdążysz się do nich przyzwyczaić. A ból mięśni po treningu to zajebiste uczucie - wiesz, że rośnie ;)
Najcięższe są początki/powroty na siłkę. Trzeba sobie wyrobić ten nawyk, żeby ćwiczenia były czymś równie automatycznym jak mycie zębów rano.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 221 / 1 / 0
ból, który się pojawia gdy ćwiczysz na granicy i na każdym treningu starasz się bić rekord.
grounded
  • 568 / 53 / 0
Czyli ból, który wynika z braku wiedzy. Mięśnie potrzebują czasu na regenerację. Jeżeli będziesz katował je na każdym treningu maksymalnym obciążeniem to po pierwsze nie zbudujesz masy, a po drugie może się to źle skończyć. Nie raz widywałem takich kozaków, którzy nakurwiali martwe ciągi czy klatę "byle więcej". Zazwyczaj szybko odpadali.
Wiadomo, o to chodzi aby bić swoje własne rekordy, ale trzeba robić to z głową.
Ostatnio zmieniony 26 września 2014 przez SoulTrance, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 221 / 1 / 0
dokładnie katuje na na każdym treningu max. obciążeniem, robię 2 treningi w tyg - split, także mięśnie mają czas na regenerację.
grounded
  • 561 / 39 / 0
Aplikujesz w dupcie prooo zdrowotny testosteron i jaka regeneracja ?? Napierdalasz 7 dni w tygodniu i wszystko pięknie rośnie :cool:
Zero katabolizmu :-D
  • 568 / 53 / 0
Wiadomka, z teściem zawsze raźniej :D, natomiast SAA żadnych nie biłem, więc się nie wypowiem. Swoją drogą sam ćwiczyłem 6 dni w tygodniu. Jak już się przestawisz na ten sportowy tryb to targanie żeliwa to sama przyjemność. Dobry plan i dieta i można ładować codziennie :D Problem tkwi w tym, żeby na nowo złapać tego bakcyla.
  • 1794 / 123 / 0
Motywacja to jedno, warunki to drugie :s. Zastanawia mnie jak pogodze teraz studencka biede z dobra dieta. Trenowal ktos bez diety? Ew. Zna jakas tania np wpierdalanie gruzu?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 568 / 53 / 0
Haha, mam ten sam problem. Tyle, że mam takiego farta, że w tym semestrze będę miał zajęcia tylko 3x w tygodniu. Jakąś robotę się znajdzie to na ryż i pierś z kurczaka powinno starczać :D
Btw. ćwiczyłem bez jako takiej diety długi czas. Wyniki były nienajgorsze. Skup się na tym, żeby nie wpieprzać za dużo śmieci. Zdrowe żarcie to podstawa.
  • 1794 / 123 / 0
Slodyczy w ogole nie jem, fast foody raz na miesiac moze, ale bedzie problem z bialkiem. Juz z kumplem patrzylismy na ceny ryzu w netto (1.80 za 4 torebki %-D) i jakies bialko 10kg na spole, by sie wymieszalo z tym ryzem i obiad idealny :>.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 233 / 6 / 0
zaprzyjaźnij się z kaszą,ryżem,tanimi jajkami (ja piję do 10 dziennie od paru lat :D ),twarogami,mlekiem,tanim mięsem wątróbka np ale jak nie przełkniesz to piersi z kuraka, często markety mają promocje.Ćwiczyć możesz na profesjonalnej siłce ale jak nie masz sosu to kup albo znajdź w okolicy drążek bądź kup takowy na ścianę rozporowy, możesz podciągać się z plecakiem, spróbuj opanować pompeczki na jednej ręce świetne ćwiczenie imo, znajdź w okolicy poręcze albo użyj 2 krzeseł o ile masz możesz robić pompki na poręczach z dodatkowy obciążeniem w późniejszych etapach ćwiczenia, jednym słowem kombinuj.Jeżeli zdecydujesz się na trening z obciążeniem własnego ciała polecam książkę nagi wojownik
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.