Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2235 / 8 / 0
Może być to tzw. padaczka skroniowa, daje się chyba wywoływać bodźcami i chemią.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / / 0
Muszę sobie w końcu zmienić tą tępą ksywkę... <_<
Wie ktoś czy jest to w ogóle możliwe??

Nautic krótko mówiąc miałeś przyjemność poznać jak mógł zaistnieć sam Bóg i wszelka powstała materia? I pamiętasz w miarę dobrze to wszystko?
  • 2235 / 8 / 0
Chyba raczej jak materia skrywa w sobie sekret istnienia, "powstawania" w każdej chwili czasu.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 1 / 0
Nie pamiętam w miarę dobrze, bardziej jako przebłyski, wrażenia. Druga sprawa, że wydarzyło się to już jakiś czas temu, co też robi swoje, zabiera pewną świeżość doświadczenia. Niemniej jednak pewien gwóźdź wbity w moją świadomość pozostał nietknięty.
Jak Bóg mógł zaistnieć w nas. Nie neguję znaczenia materii, uważam wręcz, że gdyby nie ona w takiej formie a nie innej to nie było by nas w takiej formie a nie innej. Chodzi bardziej o przyczynę. Materia jest piękna ale dla mnie błędem jest usuwać z niej sens, przyczynę. Nie jesteśmy dziełem przypadku, tak po prostu musiało się stać i każdy z nas jest przejawem tej niepojmowalnej dla nas przyczyny.
  • 34 / 4 / 0
To odkopałem temat... ale jest cholernie prawdziwy. Miałem to i uważam, ze bardziej hipo dobrze gada. Chociaz ten lot moze byc zalezny od tego czy ktos wierzy czy nie. A przynajmniej jego pozniejsza interpretacja. To bylo najpiekniejsze uczucie, jakie mnie kiedykolwiek w zyciu spotkalo! I uwierzcie nie bylo czasu :-) bylem czystym bytem. Z biegiem czasu uwazam to za przezycie OOBE, ale inne ćpuny się śmieją jak im to mówię... ja wiem swoje. Ktos pisal o aniolach... dla mnie bytach, to nieistotne... ja z nimi poleciałem :-D i wiecie co, wiele bym dal by przezyc to jeszcze raz! Nie bojcie, to jest czysta esencja, energetyczna podroz, z ktorej powrocilem serio placzac - ze szczescia :-D
  • 34 / 4 / 0
sem pisze:
To też możliwe.

Nasze zmysły nie są umieszczone w jednym punkcie.

Możemy widzieć np. czymś poza nami.

Nasze ja może być np.całym światem.

Podział ja-ty jest umowny,chociaż istnieje niezbywalna jednostkowa świadomość,nieograniczona materią,umiejscowienie wynika z utożsamienia.

Do materii przygważdżają nas zmysły i przyjemność.

Uwolnienie jest przez dno serca,lub jego otwarcie,to jest brama (Jezus mówił o sobie ze jest bramą).

Na samym dnie jest Bóg-nieogarniony ocean miłości,na zewnątrz otoczeni jesteśmy przez tysiące bytów świetlistych które chcą nas wyciągnąć z ciała (anioły) i nie posiadających światła które nas do niego wciągają i przygważdżają przywiązaniami.

Czas nie istnieje.
To jest to Sem. Tylko ja nie miałem Jezusa i aniołów... ale pierwszy raz, pomyślałem, że jest coś więcej... szczególnie, kiedy po roku trafiłem na opowieści ludzi, którzy przeżyli OOBE... czy tyle podobieństw jest tylko przypadkiem? Narkotyki działają tak samo na ludzkie mózgi? Ale ze szczegółami, jak kolory? Nie wiem :old: Ale chce jeszcze raz! ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.