Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Wie ktoś czy jest to w ogóle możliwe??
Nautic krótko mówiąc miałeś przyjemność poznać jak mógł zaistnieć sam Bóg i wszelka powstała materia? I pamiętasz w miarę dobrze to wszystko?
Jak Bóg mógł zaistnieć w nas. Nie neguję znaczenia materii, uważam wręcz, że gdyby nie ona w takiej formie a nie innej to nie było by nas w takiej formie a nie innej. Chodzi bardziej o przyczynę. Materia jest piękna ale dla mnie błędem jest usuwać z niej sens, przyczynę. Nie jesteśmy dziełem przypadku, tak po prostu musiało się stać i każdy z nas jest przejawem tej niepojmowalnej dla nas przyczyny.
sem pisze:To też możliwe.
Nasze zmysły nie są umieszczone w jednym punkcie.
Możemy widzieć np. czymś poza nami.
Nasze ja może być np.całym światem.
Podział ja-ty jest umowny,chociaż istnieje niezbywalna jednostkowa świadomość,nieograniczona materią,umiejscowienie wynika z utożsamienia.
Do materii przygważdżają nas zmysły i przyjemność.
Uwolnienie jest przez dno serca,lub jego otwarcie,to jest brama (Jezus mówił o sobie ze jest bramą).
Na samym dnie jest Bóg-nieogarniony ocean miłości,na zewnątrz otoczeni jesteśmy przez tysiące bytów świetlistych które chcą nas wyciągnąć z ciała (anioły) i nie posiadających światła które nas do niego wciągają i przygważdżają przywiązaniami.
Czas nie istnieje.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.