Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
A te kwiaty to prawda ze wyglądaja jak goxdziki. Nie znam sie na kwiatach ale ostatnio moja babcia zobaczyła jak trzymałem torebke z tymi nasionami i powiedziała że potrzebuje nasiona jakis kwiatów bo chce sobie siac w skrzynce na balkonie. Pokazałem je i powiedziała ze to goździki. :-D
Moze ja sie nie będe męczył z wysiewaniem tego. Dam babci i zrobi wszystko za mnie. I bede miał je u siebie na balkonie. :cheesy:
Tylko czy one na pewno wyglądaja jak goździki bo myśle ze jak wyrosna to bedzie widać makówke i wszyscy sczaja ze to mak. :-/
Ja je mam zamiar wysiać gdzies u siebie w domu tylko żeby nie było widac ze to maki bo będzie lipa.
niestety :/ jak jescze rok temu można było srać makiem lekarskim, i jeszcze by zostało, tak w tym roku jest chujnia :( zastanawiam się nad kupnem nasionek i rozsianiem po okolicy. Dzisiaj, wraz z kolegą ubraliśmy jasnoniebieskie (bladoniebieskie) koszule, spodnie od garnituru i buty skórzane, kolega wziął swojego owczarka niemieckiego, a na ramionach przyszyliśmy sobie jakieś granatowe pagony. Tak wyruszyliśmy na działeczki. Pytaliśmy się jakiś babć i dziadków, czy nie znajdziemy tutaj gdzieś maków lekarskich, wzięli nas za policjantów, i, że musimy zrobić wywiad w terenie. Nie ma to jak moherowa Polska, dziadki wskazali nam parę miejsc, powiedzieli, że można przecież uprawiać 1m2, to my ich z tego błędu nie wyprowadzaliśmy, może sami zasieją ;) ale wszystkich maków lekarskich było trzy kępki :( i nic więcej!! dlatego na serio zastanawiam się nad kupnem nasionek i rozsianiem. Sprawdzał ktoś te maki z Torseed? a może inne trzeba? bo to mogą być jakieś ozdobne gówniane bezmorfinowce :(
zaczynają maczki lekarskie rosnąć :D:D:D wszędzie!!! wszędzie!!!
dzisiaj namierzyłem dwa poletka tak mniej więcej po 4 m2
i tak gdzieś 10 miejsc, gdzie rosną po 3 maczki :D
żyć nie umierać :D
Ja tam widzę same polne ścierwa, a nie lekarski...
we Wrocławiu :) zamieszczę fotki niedługo, a dokładniej mogę napisać na PM, bo żeby nagle wszystkie nie zniknęły :D
(niech ktos z kraka na pw pisze to sie zgadamy i pujdziemy zbierac :) )
opiate warrior pisze: W Warszawie też jest od chuja (na różnych zadupiach), normalnie całe pole czerwone :D Teraz tylko trzeba poczekać aż wypuszczą makówki... Na rowerek, plecak wziąć ze sobą i zbieramy :)
A ja prawde mówiąc nigdy w życiu takiego nie widziałem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.