Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Ciekawy pomysł, ale nie. Zostawiam te sprawy samej naturze.
Uwaga! Użytkownik papa-ver nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 6 / 0
Ja sie zawsze rozgladam po polach, działkach i wszedzie gdzie sie tylko da i nigdy nie widziałem maku lekarskiego. :-(
A te kwiaty to prawda ze wyglądaja jak goxdziki. Nie znam sie na kwiatach ale ostatnio moja babcia zobaczyła jak trzymałem torebke z tymi nasionami i powiedziała że potrzebuje nasiona jakis kwiatów bo chce sobie siac w skrzynce na balkonie. Pokazałem je i powiedziała ze to goździki. :-D
Moze ja sie nie będe męczył z wysiewaniem tego. Dam babci i zrobi wszystko za mnie. I bede miał je u siebie na balkonie. :cheesy:
Tylko czy one na pewno wyglądaja jak goździki bo myśle ze jak wyrosna to bedzie widać makówke i wszyscy sczaja ze to mak. :-/
Ja je mam zamiar wysiać gdzies u siebie w domu tylko żeby nie było widac ze to maki bo będzie lipa.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 1 / 0
ja dzisiaj zrobiłem sobie z kumplem maraton po działeczkach (w mojej okolicy jest tego w chuj :D )

niestety :/ jak jescze rok temu można było srać makiem lekarskim, i jeszcze by zostało, tak w tym roku jest chujnia :( zastanawiam się nad kupnem nasionek i rozsianiem po okolicy. Dzisiaj, wraz z kolegą ubraliśmy jasnoniebieskie (bladoniebieskie) koszule, spodnie od garnituru i buty skórzane, kolega wziął swojego owczarka niemieckiego, a na ramionach przyszyliśmy sobie jakieś granatowe pagony. Tak wyruszyliśmy na działeczki. Pytaliśmy się jakiś babć i dziadków, czy nie znajdziemy tutaj gdzieś maków lekarskich, wzięli nas za policjantów, i, że musimy zrobić wywiad w terenie. Nie ma to jak moherowa Polska, dziadki wskazali nam parę miejsc, powiedzieli, że można przecież uprawiać 1m2, to my ich z tego błędu nie wyprowadzaliśmy, może sami zasieją ;) ale wszystkich maków lekarskich było trzy kępki :( i nic więcej!! dlatego na serio zastanawiam się nad kupnem nasionek i rozsianiem. Sprawdzał ktoś te maki z Torseed? a może inne trzeba? bo to mogą być jakieś ozdobne gówniane bezmorfinowce :(
  • 12 / 1 / 0
jest jest jest jest jest jest :D:D

zaczynają maczki lekarskie rosnąć :D:D:D wszędzie!!! wszędzie!!!

dzisiaj namierzyłem dwa poletka tak mniej więcej po 4 m2
i tak gdzieś 10 miejsc, gdzie rosną po 3 maczki :D

żyć nie umierać :D
  • 191 / 1 / 0
Gdzie? :cheesy:

Ja tam widzę same polne ścierwa, a nie lekarski...
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 1 / 0
dzisiaj naliczyłem 53 niebiańskie roślinki maczki ^^
we Wrocławiu :) zamieszczę fotki niedługo, a dokładniej mogę napisać na PM, bo żeby nagle wszystkie nie zniknęły :D
  • 622 / 28 / 0
W Warszawie też jest od chuja (na różnych zadupiach), normalnie całe pole czerwone :D Teraz tylko trzeba poczekać aż wypuszczą makówki... Na rowerek, plecak wziąć ze sobą i zbieramy :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 474 / 10 / 0
u mnie tez troche tego rośnie ale pewnien nie ejstem czy to ten mak co trza więc zrobie dzis foto i dam :-)
Maisssterrr qrwy
  • 867 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
A niewiecie jak teraz jest w kraku z makiem? tzn. poletka jakies :P
(niech ktos z kraka na pw pisze to sie zgadamy i pujdziemy zbierac :) )
ChÓj!
  • 324 / 6 / 0
opiate warrior pisze:
W Warszawie też jest od chuja (na różnych zadupiach), normalnie całe pole czerwone :D Teraz tylko trzeba poczekać aż wypuszczą makówki... Na rowerek, plecak wziąć ze sobą i zbieramy :)
Ten czerwony to sie nie nadaje. Musi byc fioletowy.
A ja prawde mówiąc nigdy w życiu takiego nie widziałem.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.