Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 1 / 0
Ja tam z dostawcą moim czasem wódkę piję. Nie jest to może zbyt miłe z mojej strony - ale jak on się nieco upije, to zaczyna częstować dobrociami. Nie jest on zbytnim profesjonalistą, ale mam niedaleko ;]

edit: Żeby nie było - to kolega jest. On nie jest zbyt dobry w trzymaniu kasy, więc też go wspieram czasem. Nie taki cham ze mnie.
mózgów masturbacja
  • 1519 / 20 / 0
hess pisze:
Mi się nigdy nie trafiali w porządku dilerzy. Zawsze byli to kolesie typu "przerost formy nad treścią" typowe cfaniaczki
Nienawidzę takich. ALe pamiętam że za gówniarza trzeba było od takich brać.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 2518 / 27 / 0
Też często trafiam na takich cwaniaków, zwłaszcza kupując w detalu. Jak nie miałem to wolałem jechać ponad 40km do jednego zaufanego ziomka i wziąć od razu większą ilość z wagi, niestety już nie handluje. Do tego latem zawsze można coś wysiać żeby później mieć na ciężkie chwile i nie musieć się użerać z jakimiś osiedlowymi debilami.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1428 / 89 / 2
SmerfGargamel pisze:

co do tematu to nie kupuje nielegalnych narkotyków, tylko RC
Jebać te Rc-eki, teraz to ci vendorzy walą to wielki chuj.fentanyl w macznkach i tam takie akcje.Tylko ostatnio mieli jakieś tam znośne psychodelik, a teraz to po delagalu to tego co oni mają już nie tykam, bo te kolejne związki to coraz większa toksyczność.Benzo może dobre tylko było, ale już ujebali prawie ten biznes całkowicie.Ja tam wolę kupić pixy na osiedlu i jest git.No teraz to u mnie ciągle wjeżdża apteka, po kolizji życiowej i rożnych trudnościach.

Ps
W Polsce to w ogóle nie jakieś kultury w handlu i to nie tylko narkotykowym.
action movie:gun:
  • 2198 / 715 / 0
Jest kulturka, tylko trzeba w odpowiednie grono trafić. Miłe powitanie, pożegnanie, small talk jakiś w międzyczasie, z osobami które się dłużej zna nawet na piwko się skacze czy coś. Ofc nie mówię tu o dilach którzy sami wyglądają gorzej od klientów, a klienci się trzęsą i srają pod siebie zanim dostaną swój lek na całe zło.
Nie widzę też problemu ze sprzedawaniem maczan na fentach, groźnych substancji z mnóstwem efektów ubocznych - tak długo jak jest jasno powiedziane czy napisane co i w jakiej dawce czy stężeniu tam siedzi. Resztą zajmie się selekcja naturalna.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.