Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 9 / 0
dobra wiec powiedzmy ze na dzioslo znaczek ma 2mg? czyli ile zapodan przy tolerce na bupre calkowita, makowek suchych 50g na lekka banie styknie ... i na ile bupra blokuje ten fenatyl czy moze nie ?
nie mam doswiadczenia z fenatylem z takich mocnych opio uzywalem dermorfiny ale to dawno na codzien bupra i opium na zmiane
  • 259 / 39 / 0
Z buprą będzie ciężko :-(
  • 120 / 1 / 0
ooo pisze:
dobra wiec powiedzmy ze na dzioslo znaczek ma 2mg? czyli ile zapodan przy tolerce na bupre calkowita, makowek suchych 50g na lekka banie styknie ... i na ile bupra blokuje ten fenatyl czy moze nie ?
nie mam doswiadczenia z fenatylem z takich mocnych opio uzywalem dermorfiny ale to dawno na codzien bupra i opium na zmiane
na buprze w ogóle nie poczujesz działania, tak samo na metadonie
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 840 / 26 / 0
Zależy ile tej bupry albo metadonu się bierze . Ja po detoksie w ośrodku w którym dawali mi bupre jak wyszedłem i przygrzał w ten sam dzień to myślałem ze to był złoty strzał tak mnie pozamiatało .
Z metadonem tak samo zależy ile się go pije . Ja pije juz 9 miesicy codziennie 5-10 ml ( to są zadne dawki praktycznie) i jak przygrzeje brązu to nie czuje nic żeby mi go blokowało , wiadomo sprawa ze jakbym pił 100 ml to bym tak nie poczuł .
Wszystko zależy ile i jak długo się to bierze . Najlepiej przed ćpaniem zjezdzać z dawki i w tym samym dniu co będziemy ćpać nic nie brać blokującego .
Pzdr
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 124 / 8
Pierdolcie pochodne fentanylu. Zaręczam, że jeśli faktycznie to się pojawi na rynku, to prędzej czy później ktoś przedawkuje. 1mg podany IV? Na pewno wiesz, co mówisz? Bo dawkowanie zwyczajnego fentanylu jest kilkukrotnie mniejsze. Poza tym w ogóle bym sobie odpuścił strzelanie IV miksu z laktozą, bo jeśli nie będzie dokładnie wymieszany (a dokładne wymieszanie nie polega na bełtaniu na stole) to się bardzo łatwo przekręcić. Toksyczność ostra związków z tej grupy jest znacząca.
  • 1406 / 142 / 0
do tego dawka, jeśli tam faktycznie jest substancja czynna jest zbyt mała. jeszcze podanie po z jego wszystkimi barierami biologicznymi(wchłanialność) na tym bloterze jak słyszałem jest 2 mg. butyrylofnt jest 7x słabszy od prekursora jakim był fentanyl, w odatku wchłonie się max 50% podanej dawki, czyli to odpowienik ok 100 mcg fnt. a to naprawdę bardzo mała dawka.
  • 259 / 39 / 0
Ja czytałem że B-F jest 2-4 razy słabszy od pierwowzoru. Sam oxan pisałeś o 4x mniejszej aktywności gdzieś na początku tematu.
  • 1406 / 142 / 0
znalazłem akurat dane z nowszych badan nad akktywnością. ale sam wiesz, jak takie badania są subiektywne. co grupa badawcza, co metodyka, to inne dane. trudno o jakaś średnią statystyczną. niby te badania są obiektywne, niby korzysta sie z uśrednionej i ścisle określonej w danych warunkach metodyki ale powiem szczerze, że bardziej mi ta 7 niż 4 pasuje. sam wiesz, jak ciężko jest interpretować wyniki in vivo. niestety, przy badaniach nad aktywnościa opio nikt nie uwzględnia tolerancji. ja bym z chęcia przeprowadził taki eksperyment: "badania nad aktywnościa wybranych opioidów z uwzględnieniem zjawiska tachyfilaksji receptora i tolerancji natepczej" wiem, wiem, że wyniki podaje się dla osobnika "czystego" chodzi jednak o to, że specyfika tego forum i specyficzne grupa 'konsumentów" tegoż produktu powinna wiedzieć o tych widełkach w aktywności zwiazku. a bedą one tym większe, im wieksza tolerka organizmu. dlatego tak bardzo trudno o obiektywne dane w tym temacie i dlatego tyle tu rozbieżnych zdan. 2-7 proponuje. 2dla tych bez tolerki, 4 dla średniej, a 7 dla dużej. może wtedy, związek bedzie obiektywniej oceniony, bo po opisach jakie czytałem, to wnioskuję że albo działa, albo wcale. sam znam tę pochodną od dawna. fajna jest, naprawdę, nawet powiem, że ta euforia chyba jest większa niz w pierwowzorze, ale dawkowanie jest duzo bardziej labilne i zależne od rosnącej masakrycznie szybko tolerki. stąd te opisy pełne sprzeczności.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2012 przez oxan, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1611 / 34 / 0
Czy uważacie, że 4mg/blotter będzie do przodu?
Czy cyklodekstryne ma sens dodawać? - w sensie czy wzmocni działanie?
Czy jest ktoś kto podawał B-F dożylnie?

Wprowadzenie tej substancji jest właściwie pewne. Nie wiem tylko czy sączyć blottery na większą dawkę (właśnie 4mg) i per oral czy sączyć na czysty blotter żeby ściągać z niego B-F i podawać i.v.

Nie wiem też jaką określić cenę. Na początek będzie to nawet 50% ceny ostatecznej - po prostu substancja musi zdobyć rynek.
Wydaje mi się cena startowa powinna być określona w kontekście odpowiednika rynkowej ceny jednej dawki morfiny lub jej odpowiednika w fentanylu.

Czy zapłaciliście byście na start 10zł/2mg/blotter do podania i.v.?
Z obliczeń wynika, że peak powinien trwać 4h, a sam efekt znieczulenia/ubicia opio-skręta do 12h.
Podanie oralne 4mg/blotter to peak 8-12h ale dużo słabszy, a ubicie skręta do 24h.

Takie mi wyszły obliczenia, poproszę o odpowiedzi...
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 3206 / 176 / 0
Żadne z powyższych, róbcie np. 30mg lidokainy nasączone jakąś tam ilością B-F, opinie o wciąganym fentanylu jak i B-F są bardzo pozytywne (wielu uważa to za najlepszą drogę podania IIRC)

można by wsypać każdą dawkę lido do fiolki a następnie zalewać r-r z B-F, gdzie rozpuszczalnikiem byłoby coś w miarę szybko parującego
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).