Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 212 / 3 / 0
Taki btw. Mleko tłuste zawiera 3,2% tłuszczu. Szklanka mleka - 250 ml = 7g tłuszczu. Wydaje mi się, że jest to ilość odpowiednia do rozpuszczenia dawki jedno spożycie kana. Jeśli mamy już zrobioną maczankę to wsypujemy wyliczoną ilość do mleka wstawiamy do mikrofalówki podgrzewamy czekamy trochę i tadam :D Można dodać odrobinę masła ponieważ nie znamy rozpuszczalności kana w tłuszczach (chociaż ur rozpuszcza się znakomicie w alko i acetonie więc myślę, że z tłuszczem jest podobnie). Polecam również łyżeczkę miodu bo fajno smakuje :P Jeśli ktoś robi na podbiale to nie ma on nawet takiego złego smaku. Z innymi podkładami nie próbowałem.
"Co Cię nie zabije to zryje Ci psychę"
  • 178 / 6 / 0
Ostatnio brałem się do zrobienia maczanki na ur. Z radą jednego z forumowiczów zalałem podbiał na 15 minut wrzątkiem i odcedziłem. No nie ważne, zmarnowałem dużo czasu na przygotowanie podkładu.

Testowałem różne opcje dla przykładu lufka typu łyżka, palenie z zagiętej domowym sposobem lufki kioskówki, maczanki.

No brałem się do tej maczanki i mówię spróbuję nowej metody. Spróbowałem i zostałem przy niej do końca 1 grama ura. Wystarczyło mi na 11 dni palenia non-stop, po 40 dniowej przerwie.

Spojrzałem na ten proszek tak z perspektywy objętościowej, to stwierdziłem, że całkiem go sporo. Paląc maczankę, sporo zostaje na ściankach lufki, w żywicy, w substancjach smolistych kanna. Opalenie fifek po maczankach, to obrzydlistwo, a po czystym proszku konkretna przyjemność.

Technika jest bardzo prosta. Minimalną ilość śliny dajemy na brzeg lufki w objętości główki od zapałki. Ślina powinna znajdować oczywiście tylko wewnętrznej części lufki. Wkładamy lufkę do samary aby obtoczyć ją w proszku. Trochę to obrzydliwe, nie higieniczne wiem. Zaczynając opalać przychylamy tak, żeby ślina z proszkiem spływała do ust, bo jeśli zbyt gwałtownie wszystko zrobimy, może wylecieć przez cybuch proszek, jeśli ślina zbyt szybko wyparuje. Wyskakuje proszek i spala się natychmiast. Musimy za wszelką cenę utrzymać go lufce. Ganiamy kroplę, ganiamy. Jak wypuścimy z ust choćby minimalną ilość "dymku" to znaczy, że można zaprzestać i czekać na efekty.

Niestety metoda ma swoje wady na terenie, najmniejszy wiatr jest strasznym wrogiem. I nie wszędzie lufka wejdzie we wszystkie zakątki samary, z końcówki zrobiłem maczanki na 3 lufki.
  • 3955 / 147 / 0
ja caly gram ur spalilem w ten sposob, ze nabijalem lufe damiana a jak mi sie skonczyla to bazylia %-D wsadzalem palec do tytki tak zeby na czubku palca bylo troche proszku i nanosilem to na wierzch lufy.

probowalem tez skrecic lola ale ten sposob sie nie sprawdzil, chyba za mala temperatura spalania bo tyle proszku ile z lufy robi mnie bardzo dobrze, nie porobilo prawie wogole.
zrobilem tak, ze skrecilem lola z damiany i przed samym zawinieciem, rownomiernie od poczatku to filterka rozsypalem proszku i zawinalem, starajac sie trzymac caly czas lola poziomo zeby proszek sie nie przemieszczal. ale efekt lipny a po takiej ilosci damiany juz mnie pluca bolaly na drugi dzien.
  • 291 / 1 / 0
Nildur gratulacje za tak długą przerwę od jarania (dość często widywałem Cię w tym dziale), moja najdłuższa przerwa to jakieś 2 tygodnie były, może 3.

A jak chcesz sam proszek jarać to najlepiej z żarówki. Mniejszy problem z gonieniem kropli + brak problemu z wysypywaniem się proszku.
  • 987 / 8 / 0
Czy jeśli 10 mg UR-144 rozpuszczę w oleju roślinnym i podam doustnie, będzie on wykazywał aktywność?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 1 / 0
Będzie, ale ile tego oleju będziesz potrzebował do rozpuszczenia, a co za tym idzie ile będziesz musiał go wypić to nie jestem pewien.
  • 987 / 8 / 0
Pewnie tyle, żeby wszystko się rozpuściło. Właśnie odebrałem kanna i zaraz to sprawdzę. Dawka 10 mg da dobrą bańkę?
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 483 / 67 / 0
Ktoś tu pisał, że 10mg to o wiele za mało w przypadku ur. Ja bym zjadł z 2x tyle. Ogólnie kanna nie trzeba rozpuszczać, by je jeść. Ktoś pisał, że ur słabo klepie jedzony (trzeba dużych dawek, może nawet 30mg).
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 987 / 8 / 0
10 mg nawet nie poczułem. Bardzo słabo. Zrobię lepiej maczankę na podkładzie bo w przypadku waporyzacji bardzo ciężko trafić z dawką. W dodatku słabo się rozpuszcza w oleju roślinnym.
  • 7 / / 0
Próbował ktoś to rozpuszczać kannabinoidy w etanolu (np. w wódce), a potem pić taki roztwór? Podobno JWH-307 całkiem dobrze działa z alkoholem (tzn. odwrotnie niż w przypadku mj).
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.