Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 144 / 6 / 0
ja widocznie jestem juz starej daty czlowiek :D pamietam tylko ze niektorzy do cannabisu uzywali butli CO2, jesli trzymali w zamknietych boxach

mozwliwe ze rosliny pobieraja co2 przez korzenie, ale watpie zeby go jakos szczegolnie potrafily wtedy zaadaptowac do fotosyntezy ? dobry nawoz wo korzonkow, a co2 na liscie i cannabisy niektorym rosly bardzo dorodne

widze, sprawdzilem na necie, tabletki CO2 robi sie tak samo jak niegdys cyklon B :D jedyna roznica w absorberze, ale metoda podobna :D

korzenie lubia tlen, komorki korzeni go potrzebuja aby mogly zyc, nie wiem czy tabletki co2 to dobry pomysl, korzeniom co2 potrzebne do szczescia nie jest a moze wypierac tlen z przestrzeni miedzy grudkami gleby?

ale pewnie znowu sie myle :D ?
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
napalony na palenie, skutek? lysy plant, ale ciagle potencjal w nim drzemie ....

http://img90.imageshack.us/img90/4187/obraz23107db.jpg

wierzcholek obciety, po 16 dniach wyglada tak

http://img90.imageshack.us/img90/7892/obraz23116vk.jpg

rosnie mi 0,5-1cm w ciagu dnia !!
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
To bardzo ładnie i zdrowo :-P właśnie tak powinna się zachowywać zdrowa roślina.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
tylko cos czuje ze jak bede tak dalej je odskubywal to roslinki w koncu zastrajkuja i przestana rosnac tak pieknie :D oby sie tak nie stalo, postaram sie dac im psokoj na jakis czas :P

ta roslinka jest wogole masakryczna ! ma totalnie nieziemskie liscie, jak sie na nie patrzy palac je w dodatku to wydaja sie mienic tysiacami odcieni zieleni ! :D
fotki kilku malych listkow

http://img63.imageshack.us/img63/1536/obraz23176rj.jpg

http://img63.imageshack.us/img63/272/obraz23182pj.jpg
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 144 / 6 / 0
spryskuje salvie woda destylowana :D pewnie pomyslicie ze to jest bardzo burżujskie, ale ja powiem ze jest bardziej "naturalne", w koncu deszcz to tez swego rodzaju "destylowana woda" :D

roslinka rosnie w mgnieniu oka, moze zrobic sadzonki z fragmetow lodygi? gdzie ja ciac? kolanko ma byc w ziemi, czy ma wystawac z niej, czy moze obciac tak zeby jedno bylo w ziemi a jedo wystawalo?

a na out kiedy ja mozna wystawic? w jakich warunkach? pelne slonce? cień? półcień? jak wtedy z podlewaniem, spryskiwaniem i szkodanikami sobie radzic?
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 144 / 6 / 0
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 313 / 5 / 0
Ładna ta z 3 gałęziami. Gdzie je trzymasz? Na parapecie, w jakims boxie czy może na stole w pokoju? :)
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
to jest normalna roslinka, przestala nagle rosnac w zwyz, glowny stozek wzrostu jest na zdjeciu zasloniety przez lisc, na 3 wezlach wyrosly 3 galazki (na kazdym po jednej)

fajnie wyglada, tylko dlaczego glowny stozek wzrostu jakos nie kwapi sie do dzialania? :D

trzymam je oczywiscie na parapecie, jak bedzie cieplo wystawie na dwor, nie widze sensu zeby tracic jeszcze kase na doswietlanie albo osobny box skoro sloneczko jej wystarcza, oszczedzamy i pewnie roslinka woli sloneczko od lamp? tak jest bardziej naturalnie :D
  • 313 / 5 / 0
Wiesz, u mnie też tak się czasami robi. Wystarczy ściąć gałęzie :-P no i zrobić z nich osobne roslinki, wtedy znów zacznie rosnąć do góry.
  • 144 / 6 / 0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.