Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Tych grzybów jest bardzo duzo w okolicach trojmiasta na obrzeżach lasow. Prawdziwy wysyp. Gdybym chciał moglbym spokojnie kilka setek nazbierac. Rosną na scieżkach trawiastych.

Jaka jest dawka minimalna? ( w sztukach)
  • 4024 / 370 / 951
Bym doradzał rezerwę. Mniej prawdopodobne, by rosły tak obficie, akurat na północy tym bardziej, a bardziej, że to co innego, co zdrowe być nie musi.

Fotki?
  • 705 / 16 / 0
jeżeli są jakiekolwiek szanse na to że rosną takie grzyby też na łąkach to podejrzewam (tak jak w poprzednich latach podejrzewałem ale zapomniałem o tym myśleć w ciągu roku) że znam miejsca gdzie jest tychże w kurwę!
Ryyyyyyyba!
  • 106 / 1 / 0
Moim skromnym zdaniem nie ma żadnych szans żeby te grzybki rosły na łące.
Uwaga! Użytkownik w676759838 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 705 / 16 / 0
Tak właśnie myślałem, ale zawiłość myśli skłoniła mnie do napisania tego pytania gdyż warto pytać, aby uzyskać odpowiedzi. Nawet te, które już znamy.
Ryyyyyyyba!
  • 2235 / 5 / 0
O kurka, w grom tych grzybów widziałem w lesie na butwiejących kawałkach kory przy drodze. Higrofoniczne. Łodyżki jedwabiste, polyskujące, łamliwe. Trza lecieć i zbierać!

Najjlepsze jest to że kiedyś nie znajdując jeszcze lancetowatych, zebralem te czeskie i WYWALIŁEM po niezidentyfikowaniu jako lancetowate!!

-edit-
Nie kierujcie się broń Was Boże tymi fotami!! To Strzępiaki, wiele jest trujących, niektoire śmiertelnie.

-edit-

[ external image ]

[ external image ]

Te na moich zdjęciach to nie są na 100% łysiczki czeskie.

Ale czeskie widywałem, blisko miejsca gdzie robiłem powyższe foto. Pewność mam ze względu na występowanie, podobieństwo wilgotnych do tych z pierwszych zdjęć topicku i podobieństwo do lancetek. Są większe, mniej spiczaste, łodygi również poskręcane, białe, połyskliwe jedwabiście, ale łamliwe. Nie pamiętam przebarwiania na niebiesko, zrobię próbę z octem, pytanie czy to prawda?
  • 158 / / 0
Chyba mam trochę takich w zwykłych łysicach... Normalnie wyglądają tylko mają jasne blaszki, nawet nie wiedziałam, że to coś innego... Na tej samej łące rosły.

W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
"Nie zapomnę tych wszystkich akcji po klonach"
  • 143 / 1 / 0
maryuana pisze:
Chyba mam trochę takich w zwykłych łysicach... Normalnie wyglądają tylko mają jasne blaszki, nawet nie wiedziałam, że to coś innego... Na tej samej łące rosły.

W ogóle znalazłam też tam jakieś dziwadło, nie widziałam nigdy w życiu takiego grzyba. Były koloru niebieskiego, małe w sumie wyglądały podobnie do małych łysic ale rosną zdecydowanie większe. Rosły sobie całą rodzinką i były pokryte grubą warstwą jakiegoś przezroczystego śluzu. Słyszałam, że ktoś je jadł i miał dobrą banię ale "dziwną" ale nie wiem czy to prawda. Wiecie coś o tym cholerstwie?
Wklejam moja odp.z tematu lysiczkowe łowy:
..::Abli::.. napisał(a):
Z kolei doszły mnie słuchy, że Pierścieniak grynszpanowy wykazuje zdecydowane działanie psychoaktywne? Czy to prawda?

W ksiazce "psilocybin mushrooms of the world" Paula Stametsa autor pisze ze gatunek ten
podejzewany jest o aktywnosc ale niepotwierdzily tego analizy oraz ze zna ludzi ktozy jedli te grzyby bez zadnych efektow.
P.S przydalo by sie chyba przeniesc do innego tematu.

to najprawdopodobniej wiec ten szroom ;)
  • 158 / / 0
Jaaaa, a ja je wywaliłam! Jak znajdę znów to znając życie wypróbuję ale nie wyglądają smakowicie : )
"Nie zapomnę tych wszystkich akcji po klonach"
  • 4024 / 370 / 951
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".