Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
Czasem wywołać to może również stan bezpośredniego zagrożenia życia spowodowany zażyciem narkotyku
  • 509 / 2 / 0
BrightestStar pisze:
Czasem wywołać to może również stan bezpośredniego zagrożenia życia spowodowany zażyciem narkotyku
Z doświadczenia wiem, że działa bardzo słabo (miałem tak tylko z alkoholem).
  • 63 / 2 / 0
pi0trus pisze:
Witam! Czy moglibyście mi polecić coś co zmotywowało by mnie do pracy i życia, a jednocześnie odsunęło od nałogów? ;-)
Solidny kopulec w dupsko od życia odpowiednio Cię zmotywuje, dragów żadnych nie trzeba.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu - prawdziwi mężczyźni żują pszczoły.
..."Bo dla mnie nie wiedzieć czemu, wolność ma zapach acetylenu.
Powstałe z karbidu gazy, doprowadzają mnie do ekstazy"...
  • 886 / 9 / 0
oLdbOy pisze:
pi0trus pisze:
Witam! Czy moglibyście mi polecić coś co zmotywowało by mnie do pracy i życia, a jednocześnie odsunęło od nałogów? ;-)
Solidny kopulec w dupsko od życia odpowiednio Cię zmotywuje, dragów żadnych nie trzeba.
Raczej nie, to zależy od konkretnego człowieka inny się podniesie a drugi bedzię upadał jeszcze bardziej i powie pierdole to wszystko więc kurwa nie pisz bzdur
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2775 / 39 / 0
tinos pisze:
to zależy od konkretnego człowieka
Prawda
tinos pisze:
drugi bedzię upadał jeszcze bardziej i powie pierdole to wszystko więc kurwa nie pisz bzdur
Jest taki moment kiedy musi się zatrzymać bo osiągnął dno. Sam więc piszesz bzdury
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
mnie do pracy motywuje strach(noradrenalina, adrenalina), efedryna, mefedron,
do przyjemności (dopamina) kokaina
demotywuje serotonina (MDEA) i gaba (benzodiazepiny)
acetylocholina motwujedo przemyśleń i rozmyślan, ale nie ma narkotyków na nią działających

moze motywować testosteron, dhea, małe dawki kortyzolu, stymulanty

chemia steruje wszystkim!!!!
  • 2775 / 39 / 0
chips27 pisze:
mnie do pracy motywuje strach
Dobrą masz pracę...
chips27 pisze:
motywuje mefedron
demotywuje serotonina
Mefedron także mocno wpływa na gospodarkę serotoninową- ani mnie ani żadnego ze znajomych nie motywował do pracy
chips27 pisze:
do przyjemności (dopamina) kokaina
Pzyjemność i euforia to stany emocjonalne a nie aktywność. Do tego typu rzeczy nie może nic zmotywować. Ba, to one motywują do podjęcia jakiejś akcji
chips27 pisze:
acetylocholina... ale nie ma narkotyków na nią działających
Wikipedia przychodzi z pomocą. Polecam zwłaszcza gazy bojowe.
Odwracalne inhibitory acetylocholinesterazy (odwracalne I-AChE)
neostygmina
fizostygmina
galantamina
edrofonium
donepezil
takryna
Nieodwracalne inhibitory acetylocholinesterazy (nieodwracalne I-AChE)
Sarin
TEPP
Diazinon
Paration
Paraokson
fluostygmina
ekotiopat
Testosteron sam w sobie podnosi poziom agresji i delikatnie stymuluje. Zmotywować może co najwyżej do gwałtu lub spuszczenia komuś wpierdol. Z resztą i tutaj słowa "motywować" nie powinno się używać.

Do pracy imo najlepiej nadawałby się typowo "pusty" stymulant oddziaływujący selektywnie na gospodarkę noradrenalinową
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 509 / 2 / 0
tinos pisze:
Raczej nie, to zależy od konkretnego człowieka inny się podniesie a drugi bedzię upadał jeszcze bardziej i powie pierdole to wszystko więc kurwa nie pisz bzdur
Tak tak, ziomuś, moja matka (samorządowa komórka ds. Rozwiązywania Problemów Społecznych, w tym Alkoholowych reprezent) też tak uważa - wobec mnie stosuje taktykę liberalną, ale generalnie tak uważa, i trudno odmówić uzasadnienia takim opiniom, natomiast 1. po wtóre - wszystko zależy od jednostki 2. zwykle, poza kopem w dupę, jest jeszcze co najmniej jedno rozwiązanie (np. w postaci chemii, która, owszem, steruje wszystkim).

edit:
Kurwa, sorki, odpowiedź miała się tyczyć postu Oldboya, a nie Twojej odpowiedzi - mój błąd graficzny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.