Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Najlepsza z benzodiazepin to:
Diazepam
43
24%
Klonazepam
38
21%
Alprazolam
44
24%
Lorazepam
21
12%
Midazolam
5
3%
Nitrazepam
4
2%
Flunitrazepam
5
3%
Temazepam
2
1%
Inna
19
10%

Liczba głosów: 181

Zablokowany
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Jestem obecnie po 20 mg diazepamnu i po 2 piwach tatra najpier wziełem 2 tabletki relanium(10 mg) i 1 piwo a po jakims czasie drugie tyle czyli 1 piwo 2 tableki realnium(10 mg) i moję z orinatcji moge powiedzieć że sam relanium żadnych efektów niw podojwe tylmo wzmacnia działą alkoholu, działanie są takie moge zapomniec co pprzed wchila miałem zrobić, w sumie czuje sie jak bym bardzo dużo wypił.
http://tomi001.prv.pl
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
pol90 pisze:
Jestem obecnie po 20 mg diazepamnu i po 2 piwach tatra najpier wziełem 2 tabletki relanium(10 mg) i 1 piwo a po jakims czasie drugie tyle czyli 1 piwo 2 tableki realnium(10 mg) i moję z orinatcji moge powiedzieć że sam relanium żadnych efektów niw podojwe tylmo wzmacnia działą alkoholu, działanie są takie moge zapomniec co pprzed wchila miałem zrobić, w sumie czuje sie jak bym bardzo dużo wypił.
Ale mi xcodzi o jeszcze cos innego.....takie uspokojenie...euforia,za tego co zauwazylem po sobie,to to dziala w mroz,na laweczce,z mocnym piwem...bniewazne...NAPRAWSDE SIE ZARZEKAM,ze pare razy mialem tak taka bombe...
NHie zrozumcie mnie zle....tez teraz mam takie niełojace chujnie po tym,albo ide w kime.....ale wtedy...jak po ukaszeniu jakiejs heroiny......Ostra przyjemnosc,takie cieplo euforii....potem dzialalo tak jak Wy piszecie,ale jak mi dok.zmienil ta benzo na inna,ten mistrzowski stan znow sie pojawil(nadal benz.+alko)...i znowu,teraz to tak mam jakby benzo(Tranxene) jedynie mnie mulilo.......ale moze trzeba miec jakies szczescie by przezyc ten fizyczny"raj"

Tutaj to juz chyba trafiamy wblednik-alko w jedna,koka w druga,a benzo w 3 strone
Uwierzcie mi...ten stan bym opisal tak:alko z kopem(juz nie euforia)Ale jak tego nie poczxuliscie,to was rozumiem,bo sam teraz tak mam. :-/

Kurwa jak przeczytalem tego swojego posta bylem w szoku...ostro jestem zajebany,rozumiecie co z tego?
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez sieka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: shadow »
Relanium:) Najbardziej znane ale 20mg plus piwko czy dwa - i mamy suuuper luuuzik. I o to by szło:]
Uwaga! Użytkownik shadow nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 7 / 0
Zupełnie nie rozumiem dlaczego w rankingu nie uwzględniono Estazolamu.
To przecież jena z najlepszych pochodnych benzodiazepiny pod względem działania relaksacyjnego.
W poprzednich rankingach, jeszcze gdy forum miało inną szatę graficzną, lek ten zdecydowanie zwyciężał. Osobiście umieściłbym go na pierwszym miejscu zaraz po Relanium(diazepam).
Czy ktoś mi może to wytłumaczyć. Czy naprawde uważacie, że Estazolam jest do dupy?
Uwaga! Użytkownik Camilleri nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Estazolam jest całkiem przyjemny, podobnie jak diazepam. To takie bardzo klasyczne, typowe benzodiazepiny. Jednak nie ma w ich działaniu niczego nadzwyczajnego. Ot człowiek jest lekki, uśmiechnięty, ma rozluźnione mięśnie, 'gumowy' chód i brak zmartwień. Natomiast niektóre benzo mają jakieś cechy dodatkowe, wyróżniające je i dające coś więcej poza typowymi efektmi. Najbardziej pasują tu lorazepam, alprazolam, flunitrazepam, midazolam i klonazepam. Nie rozumiem jak można przedkładać działanie estazolamu nad wymienione benzo. A co do starej ankiety to pewnie masa osób zaznaczyła substancje najbliżrj im znaną. Estaolam jest jedną z najczęściej przypiswanych obok lorazepamu benzodiazepin nasennych.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Camilleri »
W takim razie to sprawa zupełnie subiektywna. klonazepam zupełnie mi nie odpowiadał. Działał na mnie tak ogłupiająco, że wyrzuciłem opakowanie do śmietnika.
Lekarka dała mi wybór nitrazepam, albo estazolam. Wybrałem ten drugi kierując się poprzednimi rakingami. Teraz wiem, że był to błąd biorąc pod uwage czas półtrwania obu substancji w organizmie.
Uwaga! Użytkownik Camilleri nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Myśle że to raczej sprawa przyzwyczajenia się. Jak organizm nauczy się tolerować klonazepam to ten zaczyna pracować na naszą korzyść. Bye by nie przesadzać z dawkami, bo to benzodiazepina z piekła ;)
Jak już przywykniemy i bedziemy wrzucać co rano 1 - 2 mg to równocześnie zaczniemy zupełnie inaczej patrzeć na świat. Absurdalizacja i nieograniczone możliwości. Znajomy to porównywał do sposobu pozytywnego widzenia rzeczywistości jaki występuje po amfetaminie. Można zrobić wszystko i wszystko się udaje. Naprawde dziwaczna benzo.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
A ja bym polecil najslabiej dzialajacy z mozliwych:Elenium.On dziala w wiekszych dawkach wrecz magicznie.
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
wsburroughs pisze:

nie probowalem midazolamu choc jestem uzalezniony od benzosow juz 5ty raz w zyciu, odstawienie to wielka kurwa, to jak odstawiac here x 10
Aż tak ciężko odstawić benzodiazepiny? Nie wiedziałem, że tak mocno uzależniają. Ile czasu brałeś i w jakich dawkach. Pozdrawiam h0b.
  • 185 / 25 / 0
h0b pisze:
wsburroughs pisze:

nie probowalem midazolamu choc jestem uzalezniony od benzosow juz 5ty raz w zyciu, odstawienie to wielka kurwa, to jak odstawiac here x 10
Aż tak ciężko odstawić benzodiazepiny?
Odstawienie benzodiazepin jest tak samo trudne jak odstawienie opiatów.
Jedyna różnica jest taka że opiaty za branie potrafią się odwdzięczyć wielką i przepiękną błogością,
a benzodiazepiny nie dają nic poza zrobieniem z człowieka żywego trupa.
Uwaga! Użytkownik PanMuchomor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.