Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
Oczopląsy i fajne CEV'y na kwasie to u mnie też standard. Często mi się jeszcze zdarza że kiedy zamknę oczy wydaje mi się jakbym jechała z ogromną prędkością w górę windą. Niesamowite uczucie. ;).

e: literówki
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ayayay »
Bo jedziesz. %-D
that he not busy being born
is busy dying
  • 648 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Shuudan »
Dzisiaj też jadę. BXM 3 gały i 3 avio ;).
Matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności.

https://soundcloud.com/second_hand123 - Moja własna Twórczość muzyczna.
  • 11 / / 0
Ja przy dawce deksa od 450mg-900mg + do tego max 3 aviomariny zawsze mam mniej więcej ten sam schemat. Widzę różne postacie u siebie w pokoju, które nic nie mówią. Najbardziej dziwnie się czuję gdy próbuje je "odegnać" sądzę ,że mruganie oczami, szczypanie się pomoże. A tu klops ;d , ostatnio patrzyłem na "postać" i mówiłem jej "idź sobie" a Ona stała i stała... Eh... Albo sytuacja jak nagle zauważyłem w swoim pokoju kilka osób grających na laptopach i nie zwracających na mnie uwagi... Oj różne rzeczy się miało po deksie, oj różne... Z jednej strony boję się tych postaci, z drugiej zaś zawsze liczę na to ,że je spotkam następnym razem. Jako ciekawostkę dodam ,że nigdy nie widzę twarzy moich towarzyszy fazy...
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
Ja je dodatkowo jeszcze slysze, tylko tak jakos w glowie, ciezko opisac. Ogolnie ja miewam tak, ze kiedy zamkne oczy mam fotorealistyczne wizje np swojego pokoju, a perspektywe widzenia taka, jak z pozycji, w ktorej leze. Z ta roznica, ze w tym pokoju dzieja sie/znajduja dodatkowo rzeczy, ktore normalnie miejsca nie maja, ale myli mi sie, wiec zdarzalo sie, ze gadalam do poduszki albo glaskalam powietrze
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
dzika pisze:
Gadasz z kumplem przez jakiś czas, a on nagle znika fchuj. No bomba jak dla mnie %-D %-D %-D

gdy tracisz podstawowe zaufanie do zmysłów, i nie wiesz, czy to co widzisz, czujesz i słyszysz jest prawdą, czy tylko projektem zdezorientowanego mózgu, to fajnie wcale nie jest. zaufanie do zmysłów leży u podstawy ludzkiego życia i zatrata jego wiąże się zwykle z lękami i niepokojem - bądź co bądź nie masz dostępu do takiego miejsca, gdzie masz pewność, że nikt czy nic się nagle nie pojawi, wiatrem przywiane.

a delirianty, bo to głównie one powodują takie halucynację, zawsze zaszczepiają nutkę niepokoju, i właściwie umysł działa przeciwko tobie, chcąc cię przestraszyć i zaniepokoić. benza, bieluń, aviomarin czy podobne głównie tak działają. kto wprowadza się czasowo w stan psychozy i bierze z tego rozrywkę, musi być już pogięty nieźle.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 585 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: hitori »
o tak!
a najbardziej krzywi byli ci pogięci indianie daturowcy!
.
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
@Bustfo chcesz powiedzieć, że halucynacje są złym i nieprzyjemnym przeżyciem?

Prooszeee Was :nuts:
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
halucynacje, a raczej omamy, które zamazują totalnie granice między rzeczywistością a urojeniem nie są jakimś super wzbogacającym, czy pozytywnym przeżyciem. człowiek w ogóle nie ma kontroli nad swoim umysłem, który "odbija" brudy podświadomości i całkowicie gubi. nie rozróżnisz prawdy od fałszu, póki substancja nie ulotni się z głowy. widzisz kogoś i nie dajesz wiary zmysłom, czy ta osoba jest, czy nie - jak zareagować? czytaj uważniej co pisze

@hitori: rozróżniam tępych ćpunów z niezdrową ciekawością od indian jivaro, zażywających daturę w dżungli. inna kultura, inne obyczaje, inne priorytety i przyczyny wzięcia substancji, inna mentalność i "silniejsze dusze", bo zahartowane życiem w zgodzie z naturą.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
No może masz poniekąd rację, ale to i tak nie zmienia mojego nastawienia.
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.