Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: DoktorZ »
hm, BZD napierdalam ostro od jakis 5 lat, w niektorych momentach 30 klonow zjedzonych w 15 min nie robilo na mnie wiekszego wrazenia.... opioidy rowniez od dawna....
znam mechanizmy uzaleznienia b.dobrze, cala teoretyczna strone terapi, rozne osrodki, wiem jak to jest

chetnie sie wypowiem głębiej, dajta znac co i jak

EDIT - wazne - chce tylko zeby bylo jasno powiedziane, ze to ma sie przyczyniac do ostrzegania przed prochami, a nie ich dalszej delegalizacji
Uwaga! Użytkownik DoktorZ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Benzo nie zdelegalizują bankowo. Co i jak to masz w temacie, nikt jeszcze zadnych kroków nie podjął (mówiłem, że przyda sie kokaina).
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1530 / 9 / 0
Ester pisze:
Boję się tylko, że aktorzy się pozabijają na planie albo najedzą się klonów i wejdzie samowolka %-D
Ej a moze właśnie wtedy były najlepsza akcje :-D

Mam też pomysł na pokazanie dorosłego wykształconego i niby mądrego ludka, któremu lata temu ktoś przypisał magiczne talbeteczki, po których wszystkie problemy odeszły jak ręką odjał, a za to pojawiły się drugie. Fajny by pokazać urwyki z życia przed braniem tego jakim był człowiekiem i jakim się stał i do czego postępuje.

Ogólnie po całej serii śmiesznych i mnijśmiesznych historyjek wdupił bym scene ludzi na grzybach albo kwasie. Zakładajac na samym oczątku, że bezno było przepisywane tym ludzim na lęki, sręki paranoj etc i do podleczenia depresji z jakimis konkretniejszymi antydepresantami. W scence miła faza z grzybów w miłym miejscu, dwóch młodych ludiz podobnie cierpiących na leki i depeche. Dobra faza, fizoloficzne rozkminny, dużo śmiechu, zwałek, przemyśleia i pokazane ich życie jako tych, którz swoje problemy rozwiązali w naturalny sposób - przez psylocybine. Spotykaja znajomych poshizowanych co jedza dalej to benzo tak dla kontrastu a ci po grzybkach zdrowi. Wczesniej jeszcze mozna by dac jakis motyw z ryzykiem przypalu i o tym co za to grozi w kk.

Nie wiem co o tym myślicie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
bez kitu, bez kitu. moim zdaniem dobry scenariusz ;]

a co to byl za film, gdzie koleszka zjadal kwasa na cmentarzu ?
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
@up
Cemetery Gates? Był tam mały wątek o typie na halucynach, ale bardziej mi to na psylocyby wyglądało ;)
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 145 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Redeemer666 »
Rise of The Food Soldier. Cały film po części kręci się wokół narkotyków. Polecam nie tylko ze względu na obecność dragów.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
W Eaysy Rider też wrzucali kwasy na cmentarzu.
  • 178 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: nildur »
Mi bardzo brakuje w filmach o ćpunach sceny takiej jak w teledysku prodigy i jeszcze tego rapera z UK który śpiewa mówiąc, wesele jest pokazane jak ostro ćpają.

( ')' <=- (_)''''''
( ) kamera
aktor

Przymocowana jakoś tam.

Ja wam powiem czemu nie powstał jeszcze żaden film o uzależnionych od benzo. Dokumentalne owszem powstały. Przecież jaki był bum na Valium w Ameryce? Prawie na wszystko im to przepisywali. Benzo jest chujowe, bo zamula, bo nic się nie pamięta, bo uzależnia fizycznie i w dodatku jest legalne. A firmy farmaceutyczne zbijają krocie. Żadna tam negatywna reklama nie może powstać. W to za duże pieniądze się pakuje. Oni was zniszczą, zgnębią, zaszczują, pozwą sądem, naślą policję do waszych mieszkań. Nie dadzą wam żyć.

Idea fajna, tylko trzeba teraz znaleźć producenta który załatwi transport, sprzęt i całą resztę. W sumie kamerę z mikrofonem kierunkowym to mam :)

Pozdro :)
Ostatnio zmieniony 24 września 2009 przez nildur, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3854 / 315 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
UK który śpiewa mówiąc, wesele jest pokazane jak ostro ćpają.
The Streets - Blinded by the light. Fajna praca kamery. Takie coś uchwycić w tym waszym filmie o benoholikach ;].
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: rejestr »
Jeszcze tylko trzeba załatwić jakąś laskę co będzie robić lody w kiblu :-p
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.