Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Kurwik pisze:
Zarzut już jest. Ja mam na wezwaniu, że w charakterze świadka i tyczy się to przestępstwa z art. 59.1
Eee, jakiego kodeksu?

Kodeks karny:
art. 59
§ 1. Jeżeli przestępstwo jest zagrożone karą pozbawienia wolności nie przekraczającą 3 lat albo alternatywnie karami wymienionymi w art. 32 pkt 1-3 i społeczna szkodliwość czynu nie jest znaczna, sąd może odstąpić od wymierzenia kary, jeżeli orzeka równocześnie środek karny, a cele kary zostaną przez ten środek spełnione.

§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do sprawcy występku o charakterze chuligańskim.
Postępowania karnego:
art. 59
§ 1. Pokrzywdzony może jako oskarżyciel prywatny wnosić i popierać oskarżenie o przestępstwa ścigane z oskarżenia prywatnego.

§ 2. Inny pokrzywdzony tym samym czynem może aż do rozpoczęcia przewodu sądowego na rozprawie głównej przyłączyć się do toczącego się postępowania.
Skarobwy:
art. 59
(uchylony).
Czy aby was policja w chuja nie robi? Chyba, że pomyliły Ci się artykuły.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cichy Bob »
JSM, Ustawa o Przeciwdziałaniu Narkomanii (2005):
Art. 59. 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, udziela innej osobie środka odurzającego lub substancji psychotropowej, ułatwia użycie albo nakłania do użycia takiego środka lub substancji,

podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

2. Jeżeli sprawca czynu, o którym mowa w ust. 1, udziela środka odurzającego lub substancji psychotropowej małoletniemu, ułatwia użycie albo nakłania go do użycia takiego środka lub substancji,

podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.

3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Uwaga! Użytkownik Cichy Bob nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Gecko pisze:
Dopiero na mailu zobaczyłem, że jakiś ths28 pod koniec sierpnia mi wysłał pytanie jak skontaktować się z S. Zaznaczył, że nie jest psem. Więc pewnie to ten policjant wpadł na trop naszego ukochanego dostawcy...
Sztuka palenia za ucięcie mu palca fuckowego sekatorem.
Zgadzam się, ten mail od niego był bardzo kurewsko podejrzany, najbardziej mnie w nim zaskoczyło, że typ napierdalał niesamowite błędy ortograficzne ale wszystkie przecinki były rozmieszczone idealnie :D
Moim zdaniem na 99% tamten gościu ths28 to pies.

W dalszym ciągu dostaje także maile od S, ciekawe kto je wysyła..
  • 1530 / 9 / 0
Cichy Bob

W sumei tak, nie sprawdziłem najoczywiostszego. Jedyna opcja to bronić się, że to do kolekcji sprzedawał. Swoją drogą dobrze, że nie wziełem tych sadzonek kiedyś (o ile to on mi je proponował), bo też bym teraz pewnie zaryzykował listem z zaproszeniem na pogadanke.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 76 / / 0
El Senor De La Guerra pisze:
Myślicie że to może być prowokacja?
Uwaga! Użytkownik ruusujuuriuute nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
najbardziej mnie w nim zaskoczyło, że typ napierdalał niesamowite błędy ortograficzne ale wszystkie przecinki były rozmieszczone idealnie ]

Patrz, a do mnie nawet jednego błędu ortograficznego nie przysłał.
ruusujuuriuute pisze:
Z gmaila? Zaszyfrowane kluczem z 18.08? Mi nic nie wysyła...
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pink Floyd »
Gecko pisze:
Hehe bo najpierw musisz do niego napisac zeby Ci odpisal ;]
Uwaga! Użytkownik Pink Floyd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
Pink Floyd pisze:
Gecko pisze:
Hehe bo najpierw musisz do niego napisac zeby Ci odpisal ;]
Nie, wysłał nowy klucz + opis pgp + info "wkrotce tektura" - kilka dni temu. ]
[/quote]

Ja chyba sądzę, że poważnie należy brać taką możliwość pod uwagę.
Gecko pisze:
Patrz, a do mnie nawet jednego błędu ortograficznego nie przysłał.
Może mama polonistka poprawiła mu błędy przed wysłaniem :-O Jak masz tego maila jeszcze to wklej go gdzieś tutaj.
Ostatnio zmieniony 09 września 2009 przez El Senor De La Guerra, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
Widać że przypał. Psy nie prześlą mi e-maila, bo klucz nie będzie się zgadzał.

Mail gościa: ths28@tlen.pl
Patrzcie co na trawce znalazłem:
[ external image ]

Najpierw się pytał policjant o kontakt, teraz wkręca, żeby mu ludzie słali jak najwięcej info o komputerach. Ewidentna wkręta.
Ostatnio zmieniony 09 września 2009 przez Gecko, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / / 0
Ta sprawa jest dla mnie ciekawa z powodów czysto teoretycznych.
W czasie wojny gestapo stosowało technikę zwaną "kotłem". Wchodzili do mieszkania gdzie odbywała się działalność konspiracyjna np. komplety. Czekali tam kilka godzin i zgarniali wszystkich którzy do tego mieszkania wchodzili.
Np. Wątpie żeby wszyscy jego klienci czytali H i wiedzieli co się święci. Część mogłaby się złapać w pułapkę.
Nawet jeżeli miał klucz PGP to "szpecialiści" którzy zajeli jego konto mogli wysłać własny klucz.

Tu pytanie - Czy sama "chęć" zakupu jest jakoś karana?
Uwaga! Użytkownik ruusujuuriuute nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.