Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
wez jednak pod uwage ze wiekszosc tabsow poza sudafedem i acaterm jest w formie ER i zawiera rozne gowna ktore nam przeszkadzaja!!!!!
Jon:
W takich w miare delikatnych warunkach... to chyba conajwyzej utworzenie glikolu zamiast wiazania podwójnego... przy "skrzyzowaniu" hehe
aleister:
"Czyli ile tego ipa w końcu? 20ml? Robiąc np. z 12 tabl. ile ipa dodać?"
wyraznie jest zapisane 2X10....(ekstrachowane dwukrotnie porcjami po 10ml) gdyby chodziło o 1 porcję.. po prostu napisał bym 20ml. Az tak zakręconego umysłu nie mam ;D na 12 tabl. hmm 2x20 myslę bedzie oki.
Dante715
12tabl. 6 kmno4.. ale ekstrakcję efki robiłes?? jesli czułes mocny wjazd na serce to podejrzewam że za wysoką temp. reakcji miałes.. wtedy tak się dzieje. pomimo ekstrakcji efki i tak niewiele z niej zamienia się w kota. Przekonałem się o tym gdy kiedys za bardzo mi się spieszyło. Natomiast juz gdy nie ma kmno4 w r-r podwyrzsszona temp. nie szkodzi. zreszta mój ostatni przypadek.. miksturka kilka godzin.. az do 9 stała w temp. pokojowej i naprawdę zero działan nieporzadanych.
6 tab KMnO4, 30 ml wody, 3 ml octu.
Dlatego bo stęzenie w 2 przypadku dla kmno4 bedzie 1,5 razy wieksze; efki 3,3 razy wieksze; octu o 1/4 mniejsze a temp. zgodnie z rów. arheniusa przy minimalnym załozeniu zwiększy tempo reakcji 4-5 krotnie.
I w 2 przypadku srodowisko bedzie zbyt agresywne i otrzymamy hujowe produkty uboczne bezladehyd itd itp co robi wjazd na serce.. a w 1 przyp. otrzymamy idealnego kota bez sladu wjazdu na serducho.
Chemistry it's nothing simple.. ;P
1. można też w tej metodzie całkowicie ocet wyeliminować (pewno mniej jonów Mn2+ będzie w produkcie końcowym). do r-ru pseudoefedryny nie dodajemy octu, gdy reakcja już zajdzie i odfiltrujemy Mn2O, do filtratu dodajemy kwasek cytrynowy, do pH~6, albo po prostu do kwaśnego smaku. można dodać zamiast niego HCl/H3PO4 i odparować, uzyskując kryształki chlorowodorku(fosforanu) metkatynonu. cytrynian jest higroskopijny i szybko się "rozpływa" na powietrzu.
2. by pozbyć się całkowicie resztek manganu możemy produkt doczyścić. alkalizujemy roztworem NaOH, dodajemy takiej samej ilości benzyny ekstrakcyjnej (apteka), wstrząsamy, warstwę benzynową odciągamy i zachowujemy. benzyną ekstrahujemy jeszcze raz. połączone ekstrakty zlewamy do buteleczki, dodajemy wody z odrobiną kwasu i wstrząsamy. warstwę wodną odciągamy i możemy odparować albo skonsumować na miejscu. ja co prawda użyłem chloroformu, ale benzyna ekstrakcyjna na 100% da radę.
3. przy dobrym ochłodzeniu pseudoefedryny (prawie zamrożeniu) i użyciu większej ilości wody (testowano z 50 ml/2 paczki pseudoefedryny), metkat wychodzi bardziej klepiący i jest prawie pozbawiony zapachu benzaldehydu. jest także łatwiejszy do filtrowania.
4. najlepszy i najmniej stratny sposób na zmywanie otoczek to zanurzenie tabletki na parę sekund w ciepłej wodzie, aż otoczka napęcznieje i sciśnięcie tabletki w papierowym ręczniku. otoczka wtedy się do niego przykleja i schodzi w całości.
to był piękny sen, był.
pozdro
jon pisze: testując ten przepis we wszystkich możliwych wariantach doszedłem do paru ciekawych spostrzeżeń, którymi to chciałbym się z Wami podzielić]gdy reakcja już zajdzie[/b] i odfiltrujemy Mn2O, do filtratu dodajemy kwasek cytrynowy, do pH~6, albo po prostu do kwaśnego smaku. można dodać zamiast niego HCl/H3PO4 i odparować, uzyskując kryształki chlorowodorku(fosforanu) metkatynonu. cytrynian jest higroskopijny i szybko się "rozpływa" na powietrzu.
2. by pozbyć się całkowicie resztek manganu możemy produkt doczyścić. alkalizujemy roztworem NaOH, dodajemy takiej samej ilości benzyny ekstrakcyjnej (apteka), wstrząsamy, warstwę benzynową odciągamy i zachowujemy. benzyną ekstrahujemy jeszcze raz. połączone ekstrakty zlewamy do buteleczki, dodajemy wody z odrobiną kwasu i wstrząsamy. warstwę wodną odciągamy i możemy odparować albo skonsumować na miejscu. ja co prawda użyłem chloroformu, ale benzyna ekstrakcyjna na 100% da radę.
3. przy dobrym ochłodzeniu pseudoefedryny (prawie zamrożeniu) i użyciu większej ilości wody (testowano z 50 ml/2 paczki pseudoefedryny), metkat wychodzi bardziej klepiący i jest prawie pozbawiony zapachu benzaldehydu. jest także łatwiejszy do filtrowania.
4. najlepszy i najmniej stratny sposób na zmywanie otoczek to zanurzenie tabletki na parę sekund w ciepłej wodzie, aż otoczka napęcznieje i sciśnięcie tabletki w papierowym ręczniku. otoczka wtedy się do niego przykleja i schodzi w całości.
to był piękny sen, był.
pozdro
Ile wtedy reakcja zachodzi? Trzymać całość w lodówce? Czy można odparować trzymając szklanke z filtratem w garnku z gotującą sie wodą? Ile mniej więcej objętościowo dodać kwasku cytrynowego na jedno op.?
tak, trzymać trzymać. im chłodniej tym lepiej. ja trzymałem w tym wariancie przez 1,5 godziny.
tak, można w taki sposób odparować. jak chcesz odparowywać to nie dawaj cytrynowego - cytrynian metylokatynonu jest higroskopijny i się na powietrzu rozpływa. Daj kwas solny/fosforowy. może ocet da radę ale nie wiem, bo nie sprawdzałem.
ile? będzie koło pół łyżeczki. teoretycznie w molach to będzie 1:7,5 - 1 mol kwasku cytrynowego na 7,5 mola chlorowodorku pseudoefedryny. w przypadku kwasu jednoprotonowego: 1:2,5. nie chce mi się teraz liczyć ile to dokładnie będzie, bo jestem naćpany, ale później napiszę.
wydaje sie zajebistym pomyslem zrobic jedna wielka reakcje z 20 paczek akataru a potem przypierdalac w nochala wedlug potrzeb ;)
Pozdro
Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
Heroine2 pisze: Jonie muszę Cię pochwalić, bardzo dobry artykuł aż muszę sobie to zrobić
wal dożylnie, przy innej drodze podania nie ma tego zajebistego wejścia, czyli tracisz 99% fajności metkata
najlepiej skrystalizować, dodać odrobiny soli fizjologicznej i to podać dożylnie. oczywiście po ekstrakcji kwas-zasada, chociaż ja dzisiaj pukałem bez, bo skończył mi się chloroform, dokupić muszę. dałem za dużo wit c na końcu i po wstrzyknięciu zapomniałem stazę poluzować. powstał mi piękny skrzep na przedramieniu, wystraszony zjadłem pół paczki polopiryny i trzymałem cały dzień rękę w gorącej wodzie. no i jestem uzależniony od tego kota, także ostrzegam, on bardzo dobry jest, chociaż dzisiejsza sytuacja podziałała na mnie jak przysłowiowy kubeł zimnej wody hehhehehe.
ale spróbować warto, bardzo fajna substancja.
pozdro
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/198ab34a-3649-4880-9885-62d8d8451b58/Grzybobranie.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250514%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250514T214202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=92f76283546eab9955487b71abe636be8693e5443339fb33811655f7ba82524a)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lice.jpg)
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta
W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.