Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 202 / 1 / 0
Igristoje to napoj na bazie wina... czyli wino+regulator kwasowosci+cukier+spirytus... komunistyczne szampany legly wraz z obaleniem wrogiego systemu a teraz nazwy zostaly dla sentymentalnych... Dobre wina musujace produkuje Cinzano ale cena nietety 20-30zl per butelka
  • 5774 / 1184 / 43
Heh odstawiłem piwa i wódę na ruskie szampany :) Mam do nich sentyment i taniej wychodzi zajebanie się nimi , ponadto smakują nieźle :P
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1107 / 51 / 0
Smakują chujowo. Strasznie gazowane. Kac po nich jak chuj i głowa boli. Tanie są to fakt, ale nic po za tym. Lepsza wóda albo browar. Choć czasem z braku laku albo z własnego widzi mi się lubię się napić ruska.
  • 589 / 1 / 0
Należy tutaj zaznaczyć, że to żadne szampany. Na prawdziwego i dobrego szampana, trzeba trochę wydać.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 5 / 0
Czekaj,sugerujesz że Michel z Biedronki za 4.50zł to nie jest prawdziwy szampan ? %-D
  • 589 / 1 / 0
Obawiam się, że nie. Co w żadnym razie nie przekreśla jego walorów konsumpcyjnych. ;-)
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
Nu, ostatnio w restauracji widziałem szampana za 190 zł, masakyra. A te ruskie są naprawde zacne, pamiętam ze kiedyś z kumplami całą zime jechaliśmy tych "szampanach", a tak o po jednym czy dwa na głowe
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 589 / 1 / 0
Nawet kilka tysięcy, powiedzmy dwa na początek, to jest jednak trunek wyśmienity.
  • 1290 / 7 / 0
Osobiście lubię ich smak, cenę i to, że można je wypić w towarzystwie. :) I powiem, że raz piłem Szampana z górnej pułki i takowy rosyjski wydaje mi się lepszy. Widać mam za chamski ryj do drogich alkoholi. :)
  • 198 / 1 / 0
szczerze mowiac, tez wole tańsze ruskie szampany od drogich.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 11:19:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750245492'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.