4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1211 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
nie, w organizmie metabolizuje do pseudo i efedryny, w szczególności ta pierwsza odpowiada za psychozogenne działanie kota heheh.
jest to logiczne, pseudo jest lepiej rozpuszczalna niż metkat (grupa -OH jest bardziej polarna niż =O), a większość procesów detoksykacyjnych polega właśnie na tym, by zwiększyć rozpuszczalność trucizny we wodzie, a następnie wydalić z moczem.
sasasa
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: prawie_martwy »
no tak czyli jesli ktos przyjmuje acatar leczniczo i zrobia mu badania to wyjdzie ze jest cpunem :/
  • 1211 / 25 / 0
Ty i tak jesteś ćpun, biorąc leczniczo jak i nie ;-)
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2009 przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
jon pisze:
nie, w organizmie metabolizuje do pseudo i efedryny, w szczególności ta pierwsza odpowiada za psychozogenne działanie kota heheh.
jest to logiczne, pseudo jest lepiej rozpuszczalna niż metkat (grupa -OH jest bardziej polarna niż =O), a większość procesów detoksykacyjnych polega właśnie na tym, by zwiększyć rozpuszczalność trucizny we wodzie, a następnie wydalić z moczem.
sasasa
skoro w organizmie konwertuje do pseudoefki i efedryny to po co robić kota , że takie laickie pytanie zadam?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1198 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: prawie_martwy »
nie konwertuje sie odrazu ;] dlatego.
  • 1211 / 25 / 0
pozatym kot jest lepiej rozpuszczalny w tłuszczach niż efka, przez co w większym stopniu przenika barierę krew-mózg i mniej wjeżdża na ciało niż efka, bardziej na psychę.
  • 223 / 52 / 0
Robiono mi kilka krotnie testy gdy dzień wcześniej przyjmowałem kota, i nic a nic nie wychodzi. Nie rozumiem czemu dużo osób z którymi mam styczność twierdzi inaczej, i nawet ci co nigdy tego nie brali mają swoje bardzo uparte zdanie.

Aczkolwiek z teorii wygląda to tak, że bardzo szybko się to wszystko rozpada do pseudoefedryny. A duże stężenie takich substancji jak efedryna, czy pseudoefedryna może powodować, że wyjdzie test dodatni!
  • 611 / 17 / 0
Czy po przyjeciu metkatynonu w testach paskowych wykrywajach opiatyd na mocz wynik bedzie jednoznaczny z przyjeciem m/etylofenidatu?
Czy wyjdzie cos innego?
metylofenidat jest wykrywalny,jako AMP. ?
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 659 / 2 / 0
Ja miałem robiony multi test na 4 subs z tego co pamiętam amf, zioło ,MDMA, opiaty. Po 36h od kocenia iv. (2 paki) wypiciu w chuj wody, wit c pokazały się kreseczki pozytywne przy amf i MDMA :huh:
  • 611 / 17 / 0
DrugSter pisze:
Robiono mi kilka krotnie testy gdy dzień wcześniej przyjmowałem kota, i nic a nic nie wychodzi. Nie rozumiem czemu dużo osób z którymi mam styczność twierdzi inaczej, i nawet ci co nigdy tego nie brali mają swoje bardzo uparte zdanie.

Aczkolwiek z teorii wygląda to tak, że bardzo szybko się to wszystko rozpada do pseudoefedryny. A duże stężenie takich substancji jak efedryna, czy pseudoefedryna może powodować, że wyjdzie test dodatni!
Sprostuje: Wszystkie enancjomery efedryny (w tym pseudoefedryna) są bodaj w 99,9% wydalane z moczem - poza tym chemicznie wystepuja razem.. Reszta, czyli ten 1% chyba z kalem, ale tu akurat nie wiem, czy sie nie myle.
Porownaj sobie smak szczocha po metylokatynonie a pseudo/efedrynie w wekszej dawce. To juz wystarczajacy dowod.

I przy okazji obale jeden mit: beta ketony swoja droga, ale az tak duza potliwosc jest w duzo wiekszym stopniu spoeodowana przez pseudo/efedryne, czytaj: chujową reakcją na co dowodow rowniez jest wiele.
Pozdro,
Blue.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
ODPOWIEDZ
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).