Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: looki »
haha ale jaja:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... Z_etu.html
jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:
Gazeta.pl:
Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerwy... itd.".
PS. Sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac ;)
Uwaga! Użytkownik looki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
Liczby porażają: w 2004 roku śląski NFZ zrefundował zakup 5986 opakowań tramalu w kroplach, w 2007 - aż 18 900. Prognozy wskazują, że w tym roku będzie to 20 tysięcy.
20 tys. butelek po 96ml ;)
Największy przegryw na forum
  • 459 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »

jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:

Gazeta.pl:

Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerw
HAHAHAHAHHA LOL jestem (nie)sławny. :-D
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 8 / 1 / 0
czytalem to z rana i nie skumalem ze to z ciebie %-D przepraszam
ale te 20 tys. butelek...
Uwaga! Użytkownik rozradowanyradomir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 4 / 0
Miałem w ten weekend pierwszego w życiu skręta. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Z moich ambitnych planów wyszło, że po 12 dniach na trampie zrobiłem 4 dni przerwy. I wtedy spodziewałem się jakiegoś skręcika. Ale zapomniałem, że 2 dnia przerwy brałem 300 kody, co mogło oddalić mi troche widmo tego skręta. Potem jeszcze 3 dni na tramalu i butla się skończyła. To było w czwartek. W piatek czułem się normalnie, byłem na imprezie. Jeszcze tej nocy obudziłem się. Normalnie mi się to nigdy nie zdarza, zasypiam pozno, ale mam mocny sen. Pół nocy nieprzespane. No i najgorsza była sobota. Zmęczenie, leki ból w nogach, lekka biegunka(czyli nie siedziałem w kiblu cały czas tylko w kwadrans po każdym posiłku), apetyt troche obniżony. No i najgorszy objaw, dzięki któremu wpadłem na to że to może być absta, a nie 1 jesienne przeziębienie : prawie non stop fale raz zimna, raz gorąca i lekkie zawroty głowy. Z soboty na iedziele znowu ze 3 godziny snu. Wczoraj wszystkie objawy troche zelżały, miałem lekkie problemy z zaśnięciem, ale spałem już normalnie.Dziś czuję się już normalnie. ;] W sumie to było dość lajtowe, w porównaniu do tego co niektórzy tu opisują, ale ciąg był krótki, a dawki relatywnie nieduże.
Jebana butla.

• 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
@Roni Regan - to ciesz się bo pierwszy skręt jest najlżejszy. Każdy następny będzie coraz gorszy. Teraz już wiesz jakie to uczucie, więc można z czystym sumieniem powiedzieć że wjebałeś się w opiaty. I taka niezbyt optymistyczna perspektywa - do końca życia walka z uzależnieniem :-)
Zmiana środowiska.
  • 459 / 4 / 0
@Roni Regan - to ciesz się bo pierwszy skręt jest najlżejszy. Każdy następny będzie coraz gorszy. Teraz już wiesz jakie to uczucie, więc można z czystym sumieniem powiedzieć że wjebałeś się w opiaty. I taka niezbyt optymistyczna perspektywa - do końca życia walka z uzależnieniem :-)
Eh, ten twój brauniarski dramatyzm. :-) Tramal jest dużo gorszy IMO od kody i kratomu. Z kodą miałem przez 1,5 roku 2 trzydniowe ciągi, a po takim samym maratonie na kratomie nie miałem żadnej absty.
Co do uzależnienia do końca życia, no to większość osób z tego forum ma ten problem. A ja nie jestem czystym typem opiatowca, tylko raczej politoksykomanem. Jednak koda i kratom to moje ulubione dragi.
A co do absty tramalowej, to nie mam zamiaru już kupować butli, tylko czasem mniejsze ilości.
No a teraz czuje wstręt do tramalu(ten smak kropli <_< ) choć za miesiąc-dwa pewnie przejdzie.

Edit :
że wjebałeś się w opiaty.
Tramal to słaby opioid jest, raczej lekko spidujący i błogostanujący antydepresant.

• 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Mówisz, że całą butlę zjadłeś. Jakie dawki dawałeś?
I'm broken.
  • 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
@Roni Regan - tak tak, poprawiaj sobie humor swoim gadaniem :-) Przecież nie jestem tak uzależniony jak inni, jem tylko tramal. Jestem lepszy niż inni....Nie będe miał skrętów ----- POWODZENIA STARY. O uzależnieniach wiem zdecydowanie więcej niż Ty więc proszę Cię daj spokój z takim gadaniem. Tramal jest słabym opiatem ?? Nie powiedziałbym. Ani się obejrzysz jak będziesz brał po 1000mg i więcej.
Ostatnio zmieniony 15 września 2008 przez grizzly1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmiana środowiska.
  • 3523 / 54 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Romek1982 pisze:
Tramal jest słabym opiatem ?? Nie powiedziałbym. Ani się obejrzysz jak będziesz brał po 1000mg i więcej.
trzeba brać 1000mg właśnie dlatego bo jest słaby.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.