Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: looki »
haha ale jaja:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... Z_etu.html
jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:
Gazeta.pl:
Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerwy... itd.".
PS. Sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac ;)
Uwaga! Użytkownik looki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 270 / 0
Liczby porażają: w 2004 roku śląski NFZ zrefundował zakup 5986 opakowań tramalu w kroplach, w 2007 - aż 18 900. Prognozy wskazują, że w tym roku będzie to 20 tysięcy.
20 tys. butelek po 96ml ;)
Największy przegryw na forum
  • 459 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »

jeszcze cytaty z naszego forum wzieli. Roni domagaj sie jakichs tantiemow za:

Gazeta.pl:

Inni radzą, jak brać: "Tydzień tramalenia, 5 dni przerwy, tydzień tramalenia, 5 dni przerw
HAHAHAHAHHA LOL jestem (nie)sławny. :-D
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 8 / 1 / 0
czytalem to z rana i nie skumalem ze to z ciebie %-D przepraszam
ale te 20 tys. butelek...
Uwaga! Użytkownik rozradowanyradomir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 4 / 0
Miałem w ten weekend pierwszego w życiu skręta. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Z moich ambitnych planów wyszło, że po 12 dniach na trampie zrobiłem 4 dni przerwy. I wtedy spodziewałem się jakiegoś skręcika. Ale zapomniałem, że 2 dnia przerwy brałem 300 kody, co mogło oddalić mi troche widmo tego skręta. Potem jeszcze 3 dni na tramalu i butla się skończyła. To było w czwartek. W piatek czułem się normalnie, byłem na imprezie. Jeszcze tej nocy obudziłem się. Normalnie mi się to nigdy nie zdarza, zasypiam pozno, ale mam mocny sen. Pół nocy nieprzespane. No i najgorsza była sobota. Zmęczenie, leki ból w nogach, lekka biegunka(czyli nie siedziałem w kiblu cały czas tylko w kwadrans po każdym posiłku), apetyt troche obniżony. No i najgorszy objaw, dzięki któremu wpadłem na to że to może być absta, a nie 1 jesienne przeziębienie : prawie non stop fale raz zimna, raz gorąca i lekkie zawroty głowy. Z soboty na iedziele znowu ze 3 godziny snu. Wczoraj wszystkie objawy troche zelżały, miałem lekkie problemy z zaśnięciem, ale spałem już normalnie.Dziś czuję się już normalnie. ;] W sumie to było dość lajtowe, w porównaniu do tego co niektórzy tu opisują, ale ciąg był krótki, a dawki relatywnie nieduże.
Jebana butla.

• 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
@Roni Regan - to ciesz się bo pierwszy skręt jest najlżejszy. Każdy następny będzie coraz gorszy. Teraz już wiesz jakie to uczucie, więc można z czystym sumieniem powiedzieć że wjebałeś się w opiaty. I taka niezbyt optymistyczna perspektywa - do końca życia walka z uzależnieniem :-)
Zmiana środowiska.
  • 459 / 4 / 0
@Roni Regan - to ciesz się bo pierwszy skręt jest najlżejszy. Każdy następny będzie coraz gorszy. Teraz już wiesz jakie to uczucie, więc można z czystym sumieniem powiedzieć że wjebałeś się w opiaty. I taka niezbyt optymistyczna perspektywa - do końca życia walka z uzależnieniem :-)
Eh, ten twój brauniarski dramatyzm. :-) Tramal jest dużo gorszy IMO od kody i kratomu. Z kodą miałem przez 1,5 roku 2 trzydniowe ciągi, a po takim samym maratonie na kratomie nie miałem żadnej absty.
Co do uzależnienia do końca życia, no to większość osób z tego forum ma ten problem. A ja nie jestem czystym typem opiatowca, tylko raczej politoksykomanem. Jednak koda i kratom to moje ulubione dragi.
A co do absty tramalowej, to nie mam zamiaru już kupować butli, tylko czasem mniejsze ilości.
No a teraz czuje wstręt do tramalu(ten smak kropli <_< ) choć za miesiąc-dwa pewnie przejdzie.

Edit :
że wjebałeś się w opiaty.
Tramal to słaby opioid jest, raczej lekko spidujący i błogostanujący antydepresant.

• 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Mówisz, że całą butlę zjadłeś. Jakie dawki dawałeś?
I'm broken.
  • 800 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: grizzly1982 »
@Roni Regan - tak tak, poprawiaj sobie humor swoim gadaniem :-) Przecież nie jestem tak uzależniony jak inni, jem tylko tramal. Jestem lepszy niż inni....Nie będe miał skrętów ----- POWODZENIA STARY. O uzależnieniach wiem zdecydowanie więcej niż Ty więc proszę Cię daj spokój z takim gadaniem. Tramal jest słabym opiatem ?? Nie powiedziałbym. Ani się obejrzysz jak będziesz brał po 1000mg i więcej.
Ostatnio zmieniony 15 września 2008 przez grizzly1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmiana środowiska.
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Romek1982 pisze:
Tramal jest słabym opiatem ?? Nie powiedziałbym. Ani się obejrzysz jak będziesz brał po 1000mg i więcej.
trzeba brać 1000mg właśnie dlatego bo jest słaby.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.