Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 86 / / 0
Oto, co zdobyłem:
Melatonina 5mg 60 tabl.
Ginkgo Biloba Forte 80mg 60 tabl.
Apptrim 60 kaps.
Deprim 60mg ekstraktu 5,6:1 120 tabl.
Żeń-Szeń 350mg ekstraktu 3:1 z 1g korzenia 24 kaps.

Teraz przejdźmy do konkretów:
Jak dawkować? :D
Uwaga! Użytkownik SharkyPL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Lecisz według ulotek, melatonina, wiadomo na noc. Jedz według zaleceń, zobaczymy co bedzie za 2 tyg. Szkoda że nie masz Seroctinu, wydaje mi sie ciekawy ten preparat.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 86 / / 0
Niestety, ciężko go dostać; postaram się jednak zmotać.
Mistrzu, wyrzuciłem ulotki. *rzucam się przez okno*

No nic, myślę, że:

Melatonina 5mg 60 tabl.
0 - 0 - 1

Ginkgo Biloba Forte 80mg 60 tabl.
1 - 1 - 0

Apptrim 60 kaps.
1 - 1 - 0

2 - 1 - 0

Żeń-Szeń 350mg ekstraktu 3:1 z 1g korzenia 24 kaps.
1 - 0 - 0

Czy tak będzie dobrze?
Uwaga! Użytkownik SharkyPL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Deprimu powinienes stopniowo dawke zwiekszac, co 3 dni np.

A reszta nie wiem, ale krzywdy se nie zrobisz.

Pozdrawiam %-D
  • 86 / / 0
Ja od dzisiaj z melatonina zaczynam, jutro reszta. Nie spodziewam sie jakiegos boomu, ale... kto wie... nawet placebo by mnie zadowolilo :D
  • 3250 / 356 / 2
Poprawa bedzie stopniowa, ja po miesiącu zacząłem odczuwać że jednak coś sie zmieniło. Po dwóch już bardziej - a i tak bardziej było to zauwazalne dla osób trzecich niz dla mnie. Seroctin mozesz z neta bez problemu, albo w wiekszych aptekach. Jeśli go dołączysz, to myśle będzie to najefektywniejsza z mozliwych terapii OTC. Pamietaj że mimo że to leki otc to jak zacznie być za dobrze, to powinienes być ostrozny. Bo np. dziurawiec ma zawsze na ulotce zeby nie łączyć z 5htp (to jest rzecz jasna przesada, ale jest) seroctin tez pewnie ma jakies ostrzezenie. W ogóle seroctin jest reklamowany jako najsilniejszy antydepresant bez recki. Aha... po co wyrzuciłeś ulotki? %-D

Aha, i napisz ile cie to kosztowało.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2008 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam %-D
  • 86 / / 0
Aktualnie jestem 160zł w tył.
Seroctin, kurde... chcę go. Zdobędę! :D

poprawa stopniowa nawet się przyda. ;)

wyrzucilem ze zwyklej nieuwagi, razem z opakowaniami poszly, teraz blistry w opakowaniach swoich trzymam.

btw. 5mg czy 10mg melatoniny na wieczór?
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2008 przez SharkyPL, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3250 / 356 / 2
Zdecydowanie 5 i tak za duzo, tak na marginesie to ponoc lepiej oplaca sie kupic melatonine 3mg.

Pozdrawiam %-D
  • 86 / / 0
Pokminiłem i wymyśliłem nowe dawkowanie:
Apptrim 60 kaps.
2 - 0 - 0
czy
Apptrim 60 kaps.
1 - 1 - 0

2 - 1 - 1
czy
2 - 1 - 0
  • 3250 / 356 / 2
Sam decyduj, tylko rozpedzaj sie powolutku. W pierwszej kolejności i tak odczujesz żeń-szeń i ginkgo. Zacznij deprim i apptrim od 1-0-0. Daj sobie tydzień na osiągniecie odpowiedniej dawki.

I melatonine bierz zawsze 5.

Jesteś pionierem w tej dziedzinie (w sensie mixu), jestem bardzo ciekawy co osiągniesz po 2-4tyg.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.