Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
seb and siny:

aczkolwiek wzmaga dezinformację. Jak zaczynałem palić zioło, to byłem pewien że umrę już niebawem. Gdyby nie instytucje takie jak Hyperreal, to zapewne uwierzyłbym dilerowi z Palermo, że koka jest tak samo nieszkodliwa jak zioło i że tylko HHerrra jest złem!! Negatywnym skutek takich pogadanek - rodzice się stresują, mohery maja więcej "argumentów" z dupy wyjętych i nie idzie z nimi normalnie rozmawiać. Starszy pracował w ******** w młodości i zapędy do manipulowania informacją weszły mu w krew, nie jest łatwo dyskutować z ludźmi dla których głos motłochu jest głosem Boga.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2008 przez tyntyryntyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik tyntyryntyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 1 / 0
Mój pierwszy wpis więc tylko się przywitam - Ajj! Glory to the Most High JR! - i ad rem:
Przed dwoma tygodniami nieopatrznie rozpropagowałem wykład Wielceszanownego Pana Bodka z Katowic w moim bak-środowisku. Proszę sobie wyobrazić, że pod wpływem tych szkodliwych pierdół palacze zielska z czteroletnim stażem wszczęli rozważania i zastanawianie się nad środkiem słuszności swojego postępowania. Straszne! A już krańcowo mnie wkurwiało, kiedy chwilkę po stuknięciu lufą o ławkę celem pozbycia się z niej spopielonej resztki jeden albo drugi sugerował włączenie Bodka z komórki, curiosum!
Co zaś tyczy się treści desperacko pchanej przez Pana Bodka we wbrew pozorom chłonne mózgi młodych ludzi, to jest oczywistym, że większość to, pisząc ogólnie i jak na razie nic nie sugerując, nieprawda. A teraz pora na sugestie: kto jest mocodawcą nieprawdy Pana Bodka? Niewiedza albo złe intencje podsycone sowitą zapłatą, zapłatą tymi samymi pieniędzmi, które ja, jako konsument, dokładam bez uzasadnienia - bo Bodek i biedne dzieci nie są uzasadnieniem - do każdej paczki papierosów, butelki nestea czy nawet gównianego szklanego naczynia za 0,30PLN - też są oczywiście opodatkowane. Piszę o polityce, bo wykład Pana Bodka to wyłącznie polityka, żadna tam moralność, a jeśli nie dowierzacie owej tezie, to proszę zwrócić uwagę na brzmienie przesłania wykładu. Bodek nie mówi "nie bierz" tylko "nie legalizujcie", czy może raczej "penalizacja jest zajebista". Tak naprawdę to nie wiem, po co zabrali dzieciaczkom tą lekcję biologii czy wuefu, poza polityką Bodek nie powiedział o niczym na ową chwilę istotnym, tzn. to, co młodzież szkolna była w stanie od biedy zrozumieć mijało się z prawdą - tzn. wszystkie te historie o "zawieszaniach się" (co to w ogóle znaczy "zawiesić się"? czy taki termin figuruje w jakimś wielkim medycznym słowniku? slangu proszę przy takich okazjach nie używać), o podlewaniu zielska kwasem etc. etc. - a ewentualne nie tyle słuszne uwagi, co fakty łaskawie mieszczące się w granicach prawdy, raz, że na nic się młodzieży nie przydadzą, dwa, że poruszone przy tej okazji tematy to nie poziom młodzieży gimnazjalnej.
Wykład był skierowany i jako taki, przez pryzmat adresatów przekazu, powinien być rozpatrywany.
Reasumując: Pan Bodek to kłamca albo nieuk, jest mi doprawdy przykro, że swoim wykładem pozostawił nam tylko takie możliwości wyboru. Słowa nie są mocne, tylko oczywiste, ale prywatnie również Pana Bodka nie polubiłem.
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Niestety mamy tutaj problem natury... moralnej ? Etycznej ?
Gdyby od dziecka zacząć młodym opowiadać, że marihuana jest mniej szkodliwa od alko czy tytku, to spotkalibyśmy się znacznym obniżeniem progu wiekowego jarających - tak niskim, że mogłoby to im trwale uszkodzić zdrowie, gdyż ich młody ogranizm jest w kluczowej fazie rozwoju.
A dezinformacja też jest złym środkiem obrony ich zdrowia...
Dlatego nie wiem co w takim wypadku jest lepsze...
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 282 / 1 / 0
Czy aby nie wpadłeś w pułapkę logiczną?
Marihuana istotnie jest mniej szkodliwa od alko! Niech więc młodzież pali na potęgę zamiast picia na potęgę. Alko również "uszkadza" zdrowie. Co zaś do uszkadzania i rozwoju: rozwój ma to do siebie, że chociaż następuje w kierunkach różnych od rozwoju sąsiedniego obiektu rozwijającego się (czyli ja rozwijam się w innym kierunku niż np. mój brat) to pozostaje rozwojem, czyli nie sposób udowodnić, że rozwój w kierunku takim czy innym nie jest rozwojem bądź jest rozwojem nieprawidłowym. Czyli marihuana jest bodźcem do rozwoju, jak alko, tylko w moim osobistym mniemaniu lepszym.
Uwaga! Użytkownik PolitykEkstazy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
wiesz nie mam na myśli rozwoju tylko fizycznego (chociaż przypuszczam, że taki też mógłby zostać w pewnym stopniu upośledzony gdyby ktoś palił od 11 czy 12 roku życia) ale również psychiczny, wiadomo bardzo delikatną psychikę takiego młodego człowieka jaranie może konkretnie porysować.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 282 / 1 / 0
Owszem, może, jest to bardzo prawdopodobne, a nawet z całą pewnością to nastąpi, tylko przyczepiłbym się tutaj do sformułowania "upośledzenie". Z empiryki wiem, że bardziej na miejscu byłoby rozważanie tematu raczej w kontekście "oddzielenia ziarna od plew", tzn. uniemożliwienia rozwinięcia się zachowaniom "niewłaściwym". A co jest właściwe a co nie, to już zielsko i palacz wiedzą najlepiej.
  • 3523 / 51 / 0
powodem spożycia alkoholu przez dzieciaki nie jest pogląd o jego małej szkodliwości(nie jest przeważający). Należy mówić prawdę iż mj jest mniej destrukcyjna od alko(pod względem toksykologicznym), ale palić można kiedy się jest dojrzałym i coś osiągnęliśmy w życiu. Przynajmniej socjalne minimum. Należy też uswiadamiać co robić, aby nie wpaść i zasugerować małą skuteczność jakichkolwiek pouczeń ;] ponieważ narkotyki zmieniają świadomość na tyle, że wszelkie wcześniejsze zapowiedzi/obietnice są na nic. Acha i nie bierze się raz, przynajmniej nie można tego wiedzieć na początku. Po chuj raz jak brać to już cały czas, bez sensu, bez opamiętania.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 10 / 5 / 0
kurwa nie obalajcie mnie :< ja nie chiał
Uwaga! Użytkownik Bąk_Śmierdziel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Fation »
Heh miałem to nagranie w szkole. Pomyślec że w to uwierzyłem....
Trochę pozytywu w negatywnym świecie.
Czemu tego nie widzicie? Legalizacji nie chcecie.
  • 12 / / 0
1. Magik popełnił samobójstwo, bo palił zioło
2. Psychoza jest aspektem ćpania. ludzie skaczą przez okno, strzelają sobie w głowę, robią takie rzeczy jakich nikt
by się mnie spodziewał
3. w szczególności ludzie którzy jarają, oni maja takiego matrixa, im się cały czas wydaje, że wszystko jest w porządku
4. dragi zmieniają życie wszystkim, którzy zaczynają ćpać
5. Można się "zawiesić" na 8 lat po zjedzeniu n-grzybów
6. jeśli ćpasz i się zawiesisz, może się to skończyć "zakazem wykonywania jakiejkolwiek pracy"
7. są wypadki spożywania bielunia, które zakończyły się "powrotem" do poziomu rozwoju 2-letniego dziecka
8. palenie marihuany może powodować paniczne napady lęku (n.p. przed ludźmi)
9. długotrwałe palenie marihuany spowodowało "wredną padaczkę"
10. istnieje prawdopodobieństwo przekwitnięcia przez młode dziewczęta raz w tygodniu palące marihuanę i od czasu do czasu wciągające "kreskę"
11. Te same zachowania spowodowały "defekt mózgu" polegający na tym, że mózg nie rejestruje nowych informacji
12. Istnieją przypadki potwierdzające,że palenie marihuany powoduje "defekt na poziomie DNA" (czt. powoduje uszkodzenia DNA i dzieci używających ją rodziców rodzą się bez kończyn górnych)

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/bodek-narkot ... z1BsZJLx5t

1. Wątpię, teoretycznie jest możliwe, ponieważ dłuższe palenie może powodować depresje ze skłonnościami samobójczymi, ale w jego przypadku to była raczej ostra schizofrenia.
2.Zależy jakiego ćpania wiadomo, że częste branie LSD czy fety może się tak skończyć.
3.Po ziole nie ale po fecie sami przyznajcie, jest tak że ci się wydaje że jest good wszystko, nic cie nie obchodzi, na wszystko wyjebane co okazuje się puapką bo w rzeczywistości jest coraz gorzej.
4. Sto Procent prawdy ; P już nie pamiętam jak patrzałem na świat zanim zacząłem ćpać ; P
5. To jest prawda, ale bardzo, bardzo rzadko ja już grzyby jadłem z tysiąc razy i nic u nas kolega się zawiesił na 3 miechy i potem se wydłubał oczy, przez 3 miechy mu fala nie schodziła wgl straszne ; /
6.Nie wiem ...
7. Yyy wątpię po Bielunu można zapaść w śpiączke ale to to raczej nie chyba :D
8.TA
9.NIE WIEM
10.To akurat prawda ;d
11.TA
12. TAK PRAWDA
Uwaga! Użytkownik Masakratar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.