Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
anthony pisze: 18,75 w ciagu 6h
Rozwlekłości przy dxm są ogromne i nawet ja nie spodziewałem sie jak. Pomijając już to że trip na tej samej dawce i tymi samymi s&s może być zupełnie inny, to porównując już osoby jest totalna masakra, oznacza to że jest to używka stosunkowo niebezpieczna z uwagi na nieprzewidywalność dla początkujących. Sam w wąskiej grupie osób zauważyłem wiele różnic:
-jedni są rozgadani dródzy zamknieci w sobie
-jedni odczuwają euforie drudzy przygnebienie, inni nie widzą zbytnio wiekszych zmian w nastroju i gadatliwości
-ja jestem pobudzony, lubie se poskakac pobiegac, potanczyc, poswirowac i tak az do konca zjazdu za 2 dni :D, kolezanka przez 3h jest totalnie snieta, nie moze sie ruszac, zimno jej i wygląda jakby przedawkowała jakiś opiat raczej, a potem totalna trzeźwość (wcale nie czuje już efektów)
-jeszcze ostatnio tutaj gadka szmatka ze na gościa 630 podziałało, że sie zastanawiał czy to nie placebo, na drugiego 90, że bał sie że nie dojdzie do siebie przez tydzień
Więc taki kontest "ile zjadłeś najwiecej" to faktycznie głupota, ale proponowałbym rozszerzenie tej koncepcji na porównanie dawek - jakie mają "na mnie" działanie, ile trzyma, jaki jest zjazd i ile trwa, jaka dawka jest "za duża" a jaka "nie działa". Wyszło by mnóstwo różnic, jeszcze jakbyśmy dołączyli obserwacje tych co dxm im sie nie podoba, wyszedłby bardzo dziwny "contest". W ogóle nie chce realizować tej koncepcji tu na forum bo to nie ma sensu głębszego. Pewne jest to że dxm jest niepewny, dziwny, zaskakujący (zapewne wynika to z jego złożonego działania na mózg, oraz różnicach w metaboliźmie). Całkiem możliwe że człowiek który zjadł 9mg/kg miał słabszą jazde od innego który wziął 4mg/kg. Taki już ten dex jest.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
dxm jest nieobliczalny
ale i tak przyjemnie sobie poczytać kto ile zjadł i jakieś dwa zdania komentarza na ten temat ;)
Po dzisiejszym robię przerwę
anthony pisze: 18,75 w ciagu 6h
Nie ma to jak sobie zsumować cyferki.Zapewne do tych 18.75 nawet przez chwile nie 'dojechałeś' .Zanim ostatnia 'porcja' się załadowała to pierwsza już schodziła-myśląc logicznie takie sumowanie jest bez sensu.
Zresztą okres półtrwania deksa to dobre kilka godzin, a zablokowanie enzymu pierwszą dawką, jak wiesz, zmienia potem metabolizm kolejnych dawek, to nasze zsigmienie...
Nie wiem jak inni, ale ja nie traktuję tego wątku jako lansowania się na rekordy "kto więcej zjadł", tylko jako przegląd, żebyśmy się lepiej poznali i spektrum zażywanych dawek żebyśmy rozkminili. Wszak bywali tu tacy, z ksywy pamiętam Iwana i Billa, którzy by zakasowali wszystkich GDYBY TO BYŁ WĄTEK O CHOJRACZENIU "bo ja wpierdoliłem tyle, a wy jesteście gówniarze, bo zjedliście mniej". Ale nie jest...
Xinill pisze:Cały czas ci nie wierzę że dostałeś śmierci klinicznej od niecałych 2g DXM. Chyba że miałeś na myśli jakąś wyimaginowaną, tj. tylko ci się wydawało - po takiej dawce wydaje mi się to całkiem możliwe. ;)Hydrocortisonum pisze:Niestety zdarzają się przykre niespodzianki, tylko współczuć (chociaż przeżyć własną śmierć - bezcenne doświadczenie ;) )
wtedy coś koło 15mg/kg.
Niedużo z niego pamiętam :S Najlepsza dawka to 450 i kropcia.
jogurt pisze:To wcale nie jest takie głupie. Wiem że na ciebie dxm krótko działa. Ja po 450 jeszcze na 3 dzien czuje. (kiedyś krócej, ale tez przynajmniej jeden dzien zjazdu). U mnie 6 godzin to sam środek tripu. I po prostu wynika to z tego ze władowałem wiekszą ilośc niz mialem w zamyśle. A po tripie dochodziłem do siebie ponad tydzień. Na holiego też krótko działa, ba nie wierzył, że na mnie działa tak długo. Inmda nie musi nic pisać, choć pewnie nic głupiego by nie napisał ;)anthony pisze: 18,75 w ciagu 6h
Co do tematu-no ok,ok skoro się tak upieracie,że to nie jest lans to i ja podam swój 'rekord'. Było to za czasów fascynacji deksem.Środa 9 stycznia.Zjedzone 1200mg.Obecna waga wtedy wynosiła 64kg.Więc wychodzi 18.75mg/kg.Dnia następnego a więc 10stycznia zjadłem połowe tej dawki a więc 600mg :nuts: Szczerze-nic nie pamiętam z tamtych dni jak i wielu innych w których żarłem 'Dirty Little Bitter Pills' ...
Od jutra rzucam.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/diler_warszawa_15.jpg)
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy
Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.