4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
a czym jest ocet jak nie kwasem? w metodzie innegoodinnych reakcja przeprowadzana jest w srodowisku obojetnym, a kwas dodawany jest pozniej, calosc sprowadzana jest do soli. w przepisie gruszy <hehehe>, reakcja zachodzi w kwasie, wiec dodawanie potem kwasu solnego to chyba fail. moje obserwacje co do przepisu gruszy <dobra kurwa, juz sie moge przyznac, grusza to moj wkret> - otrzymany z niego metkat sie rozpada, wiec proszku z niego nie zrobisz.

nie karm kolegow czyms o czym nic nie wiesz. jak chca sprobowac metkat, niech go pija, jak bog przykazal.
co do serducha - faktycznie, napierdala mocno (w koncu to pochodna efedryny), ja po dlugim cpaniu metkatu, w tym iv, miewam bole serca, dalem sobie wiec spokoj z kotem. z aspiryna nie probowalem.
  • 78 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mp5 »
Ok wiec zdecydowalem sie jednak zastosowac sposob InnioInnych do ktorego link podany jest wyzej. Krystalizacja po dodaniu kwasu z cytryny bo czytalem w innych wontkach ze najlepiej cytrynowy albo winny i powinno sie udac. Gdy skoncze wrzuce zdjecie i jeszcze raz opisze. Ja sam nie moge tego zarzucic(nie moj styl) ale koledzy sa glodni wiec zapodam na nich experyment. Prosze tylko o podanie orientacyjnej ilosci zeby im pikawek nie rozpierdolilo. To info poda sie tez wielu osobom.Dziekuje za twoja odpowiedz, popelnilem pare bledow nubowskich.
  • 923 / 27 / 0
orientacyjna ilosc? mnie klepal metkat z paczki acataru (720mg ps-ef jak dobrze pamietam), wiec pewnie tyle samo trzeba bedzie zrobic dla kazdego kumpla, ale strzelam, poruszam sie po omacku, nie mam zadnego doswiadczenia w robieniu metkatu ta druga metoda, nie wiem jakiej mocy wychodzi, ani tym bardziej jaka jest jego zawartosc w otrzymanym cytrynianie czy tam winianie, nie wiem jaka jest przystepnosc przy wciaganiu, nic tak szczerze mowiac nie wiem. ale wydaje mi sie, ze jesli uda Ci sie przerobic po 720mg pseudoefedryny na lba na metkat w stanie sypkim, to to co wyjdzie tak czy srak trzeba bedzie przez takiego lba jakos przyjac. cos mi sie widzi, ze bedzie to sporo prochu, wiec moze niech wciagaja po typowej kresce (takiej zeby im zatok nie pozatykalo fpizdu), w odstepach co 15 minut.

a tak w ogole - zrob im metkat na occie, niech sobie wypija, smak da sie przetrzymac, jesli to ma byc proba, to korony im z glow nie pospadaja, jak im sie spodoba, to sami zdecyduja czy warto brac to gowno do ust, czy lepiej pierdolic sie z krystalizacja.

i powiedz im ze serce od tego siada, bo siada.
  • 78 / 3 / 0
Wiec wyprodukowalem. Cale opakowanie cirrusu poszlo(tak jak 2 sudafedu wychodzi), do przefiltrowanego metkata dorzucilem kwasu cytrynowego( na oko z 20 kropel-brak papierka wskaznikowego) i cale to guwno wyparowalem w piekarniku(bylo tego okolo 200 ml w temperaturze 70 stopni ).
Wyszlo cos w rodzaju zoltego lakieru o gozkim smaku i bez zapachu. Krystalizacja nie powiodla sie ale ten kozuch(wygladajacy jak odpryskujacy lakier koloro zolto-przezroczystego byl nawet klepliwy. Podzielilem to na 4 czesci i dalem ziomkom. Kazdy zarzucil po czesci i powiedzieli ze w sumie ok tylko wszystko na raz dla jednej albo dla dwuch osob i powinno byc ok. Nastepnym razem (za jakies 2-3 tygodnie) przeprowadza krystalizacje jak podaje innioinnych i powiem co wyszlo. Poimformowalem kolegow ze biora to na wlasna odpowiedzialnosc, ze daje im to nie sprzedaje wiec dilerka mnie nie dotyczy i ze pompka moze siasc(powiedzieli ze to dobrze:D). Odczucie-czuli sie pobudzenia ale jaokos tak innaczej, gorzki smak w ryju przypominal schodzacego z kinola wladka(feta). Moze jeszcze jutro cos sie dowiem. Pozdrawiam i watek bedzie kontynuowany, mam nadzieje ze nie tylko przezemnie ale ktos tez sie dolaczy czynnie.
  • 923 / 27 / 0
opakowanie cirrusu ma to nie tyle co dwie paczki sudafedu. nastepnym razem zrob z acataru, i odparuj w nizszej temperaturze, rozlej na talerz i odparuj np plycie grzewczej, na malym gazie, albo po prostu zostaw na noc na grzejniku jakims.

nie ma co odpowiadać na głupie pytania #czeslaw
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2008 przez tehacek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 187 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sab0taZ »
LUDZIKI nie moge sie dokopać na hyperku i w sieci do krystalizacji metkatu jedyne co znalazlem to ten przepis z hcl ale wydaje mi sie to troszke dziwne bo nie pisza jakie stezenie tego hcla byc powinno i czy on wypiera octowy (zakładając że poza zakwaszaniem środowiska reakcij cześć kwasu octowego reaguje z frebase metylkatynonu) ...

reasumując wykonałem prowizoryczny test i kryształki są a raczej melasopodobne cos + kryształki (igły). to melasopodobne cos to pewnie resztki z wskaznika (wywar z kapusty) + octowy (wyparty przez HCL ?) + nadmiar HCL'a - kryształki na palec są zbyt mocno piekące....

niech mnie ktoś oświeci bo może wystarczyłoby zamienić octowy na HCL o odpowiednim stęzeniu i zamiast freebase od razu powstanie chlorowodorek

HELP bo nie mam odczynników na wszystkie możliwe testy :P i czasu bo inne sprawy mnie pochłaniają
myślenie boli... ale jestem masochistą :)
:bongo: :psycho: :liść:
  • 13 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: XymoX »
za pierwszym razem mi nie wyszło :( .. szkoda.. a robiłem jak z podręcznika, może za krótko trzymałem bo różnica jasnego od ciemnego była niewielka.. niby prosta rzecz.. przydałby się videotutek.. choć za pierwszym razem z kodą też mi nie wychodziło.. no cóż może jeszcze coś doczytam

pozdro
"Jednako chłodnym okiem spójrz na Życie, na Śmierć. Nie wstrzymuj konia. Jedź!"
W.B. Yeats
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
jak robiłem reakcje, trochę się spieszyłem, więc w lodówce postało z jakieś 15minut max. czy czas stania w lodówce ma wpływ na moc produktu? domyślam się że tak, tylko jaki jest ten optymalny czas jeśli początek reakcji robi się bez chłodzenia w misce itd, dopiero po tym do lodówy? robiłem raz, na szybkiego, kopało dobrze, ale zawsze może być lepiej, więc pytam się na przyszłość ;)

i moja rada dla nowicjuszy. filtracje róbcie strzykawkami tak jak jest opisane. na początku myśle, pierdole, zrobie przez chusteczkę do szklanki, ale to nie był dobry pomysł. 1/3 rozstworu filrowała się pół godziny, chusteczka namokła rozstworem, więc sporo poszło się jebać. później spróbowałem wg opisu i to jest jedyna zajebista domowa metoda filtracji.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2012 / 83 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Ha nie ucz kurwa księdza pacierza. W lodówie z 2h musi stać, wtedy osiągnie pełną moc.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
A ile moze stac w lodowie zanim sie go wypije?
Jakies reakcje beda dalej zachodzic, czy moze sobie postac jakis czas?
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.