bede szczał i srał w poblizu spota!!:D
p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
kupilem dzisiaj preparat na slimaki trociny tez na wszelki wypadek wysypie
bede szczał i srał w poblizu spota!!:D
p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
Preparat na slimory, u mnie w ogrodniczym kosztował chyba 8zł, a mogłem nim obsypać w pizdu pole, przynajmniej tak pisał producent. Nie mniej jednak, usyp z tego krąg wokół roślinki. Na bank nie przejdą ;) Jeśli nawet, to dokup jeszcze jedną paczkę i powtórz czynność.
Co do twojego pomysłu z kratką, dołkiem i tym takim. Jak to WDR i MP napisali, odpuść.
edit
Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=68 Fubar wszystko ładnie opisał ;)
Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http]
hehe fajnie to brzmi :)
"Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Niebieskie ( i zielone)." Mt. 5,2
ale chyba nie trzeba być aż tak strasznie bogatym skoro 50 litrów kosztuje w castoramie 8zł. Gorzej z targaniem tego na spota.
pozdro
E: wszystkie posty fubara w kompendium są bez polskich znaków i nie da się tego czytać , no chyba ze to tylko u mnie takie zawirowania. Ale fajnie byłoby jakby ktoś to naprawił bo szkoda takich zajebistych artykułów.
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
E]
Wiem widziałem :/ Zgłosiłem już to...
A teraz zadam pytanie z troche innej beczki, choć powiązane z tematem, bo ostatnio nad tym sie zastanawiałem.
Lepiej kopać jest płytko i szeroko, czy głębiej a wąsko?
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
Czytałem, że młode roślinki podlewać 2 razy w tygodniu, a starsze wystarczy raz (pod warunkiem, że deszcz nie pada) i chciałbym sie zapytać ile litrów wody (z nawozem w płynie w tej wodzie) trzeba podlewać tygodniowo na wegi i flo?
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Proud like a god, don't pretend to be blind!
WujekDobraRada pisze: jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
lepiej głębiej ale myslę że głębokość 1sztycha (czyli takie branzowe okreslenie szpadla ziemi) jest wystarszająca
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.