ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: the880 »
zostaną bez szans. Na sarny dobry jest własny mocz lub twojego czworonoga ja przeważnie chodze na spot z psem i za każdym razem załatwiam sie na spocie, pies nieraz też i nie widziałem nigdzie w pobliżu śladów saren. Wyczytałem, ze na sarny jest też dobre mydło wysoko zapachowe ale nie testowałem tego i niebędę, zostane przy sprawdzonych sposobach a z tą krwią to daj se spokój bo wtedy sie zlecą padlinożercy i może dojść do jakiejś zadymy miedzy nimi i mogą ci całe krzaczki połamać a tego by chyba nikt nie chciał.Nie kombinuj z tym dołkiem: raz, że mało światła będą mieć a dwa, że może ci je zalać jak będzie pare dni padać tak jak Ci pisali wcześniej. Na ślimaki są dobre preparaty a jak nie masz kasy to możesz im zrobić tor przeszkód, obsyp krzaczek dookoła trocinami na 50/60cm i wkoło tych trocin daj jakąś siatke niewielką na 50cm w góre i ślimaki
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
kupilem dzisiaj preparat na slimaki trociny tez na wszelki wypadek wysypie
bede szczał i srał w poblizu spota!!:D

p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
kupilem dzisiaj preparat na slimaki trociny tez na wszelki wypadek wysypie

bede szczał i srał w poblizu spota!!:D

p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
40 litrów. 1dm^3=1l

Preparat na slimory, u mnie w ogrodniczym kosztował chyba 8zł, a mogłem nim obsypać w pizdu pole, przynajmniej tak pisał producent. Nie mniej jednak, usyp z tego krąg wokół roślinki. Na bank nie przejdą ;) Jeśli nawet, to dokup jeszcze jedną paczkę i powtórz czynność.

Co do twojego pomysłu z kratką, dołkiem i tym takim. Jak to WDR i MP napisali, odpuść.

edit

Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=68 Fubar wszystko ładnie opisał ;)
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2008 przez Pan Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 164 / 1 / 0
[quote="Pan Jah"]

Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http]

hehe fajnie to brzmi :)

"Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Niebieskie ( i zielone)." Mt. 5,2

ale chyba nie trzeba być aż tak strasznie bogatym skoro 50 litrów kosztuje w castoramie 8zł. Gorzej z targaniem tego na spota.

pozdro

E: wszystkie posty fubara w kompendium są bez polskich znaków i nie da się tego czytać , no chyba ze to tylko u mnie takie zawirowania. Ale fajnie byłoby jakby ktoś to naprawił bo szkoda takich zajebistych artykułów.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 445 / 1 / 0
[quote="WujekDobraRada"]
E]

Wiem widziałem :/ Zgłosiłem już to...

A teraz zadam pytanie z troche innej beczki, choć powiązane z tematem, bo ostatnio nad tym sie zastanawiałem.

Lepiej kopać jest płytko i szeroko, czy głębiej a wąsko?
  • 164 / 1 / 0
jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
A jak myślićie? taką butelke np. subrtralu zasłonić czymś np. liśćmi koło spota czy za każdym razem przynośić?
Czytałem, że młode roślinki podlewać 2 razy w tygodniu, a starsze wystarczy raz (pod warunkiem, że deszcz nie pada) i chciałbym sie zapytać ile litrów wody (z nawozem w płynie w tej wodzie) trzeba podlewać tygodniowo na wegi i flo?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 455 / 43 / 0
Ja tam zawsze chowałem gdzieś między pokrzywami. Tak samo jak wiaderka.. :)
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 445 / 1 / 0
WujekDobraRada pisze:
jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
No właśnie tu jest problem bo cannabis ma system korzeniowy eeee :scared: Palowy Poziomy, Palowy Płaski (nie wiem nawet jaka jest różnica, ale są b. podobne) lub Palowy Sercowaty...
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
wezwany do odpowiedzi :rolleyes: wypowiada sie outdorowy specjalista :-D

lepiej głębiej ale myslę że głębokość 1sztycha (czyli takie branzowe okreslenie szpadla ziemi) jest wystarszająca
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.