ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: the880 »
zostaną bez szans. Na sarny dobry jest własny mocz lub twojego czworonoga ja przeważnie chodze na spot z psem i za każdym razem załatwiam sie na spocie, pies nieraz też i nie widziałem nigdzie w pobliżu śladów saren. Wyczytałem, ze na sarny jest też dobre mydło wysoko zapachowe ale nie testowałem tego i niebędę, zostane przy sprawdzonych sposobach a z tą krwią to daj se spokój bo wtedy sie zlecą padlinożercy i może dojść do jakiejś zadymy miedzy nimi i mogą ci całe krzaczki połamać a tego by chyba nikt nie chciał.Nie kombinuj z tym dołkiem: raz, że mało światła będą mieć a dwa, że może ci je zalać jak będzie pare dni padać tak jak Ci pisali wcześniej. Na ślimaki są dobre preparaty a jak nie masz kasy to możesz im zrobić tor przeszkód, obsyp krzaczek dookoła trocinami na 50/60cm i wkoło tych trocin daj jakąś siatke niewielką na 50cm w góre i ślimaki
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
kupilem dzisiaj preparat na slimaki trociny tez na wszelki wypadek wysypie
bede szczał i srał w poblizu spota!!:D

p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
kupilem dzisiaj preparat na slimaki trociny tez na wszelki wypadek wysypie

bede szczał i srał w poblizu spota!!:D

p.s.
z moich obliczen wyszło ze jak wykopie dół na 40 cm x 1m x 1m tp po zamianie jednostek na dm 4 x 10 x 10 wychodzi 400 dm3 !!! czyli 400 litrów?? moze 40? bo nie chcialem dokładnie policzyc ile potrzeba ziemi
40 litrów. 1dm^3=1l

Preparat na slimory, u mnie w ogrodniczym kosztował chyba 8zł, a mogłem nim obsypać w pizdu pole, przynajmniej tak pisał producent. Nie mniej jednak, usyp z tego krąg wokół roślinki. Na bank nie przejdą ;) Jeśli nawet, to dokup jeszcze jedną paczkę i powtórz czynność.

Co do twojego pomysłu z kratką, dołkiem i tym takim. Jak to WDR i MP napisali, odpuść.

edit

Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=68 Fubar wszystko ładnie opisał ;)
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2008 przez Pan Jah, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 164 / 1 / 0
[quote="Pan Jah"]

Co do ziemi. Zrób to co napisał WujekDobraRada, wykop dół na szpadel na szpadel na szpadel ;) wsyp tam ziemi.
Jeśli jesteś ubogi, możesz wymieszać kupną ziemię z tą ze spota. Troche dolomitu na wyrównanie pH i imo powinno być ok.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwośći, http]

hehe fajnie to brzmi :)

"Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Niebieskie ( i zielone)." Mt. 5,2

ale chyba nie trzeba być aż tak strasznie bogatym skoro 50 litrów kosztuje w castoramie 8zł. Gorzej z targaniem tego na spota.

pozdro

E: wszystkie posty fubara w kompendium są bez polskich znaków i nie da się tego czytać , no chyba ze to tylko u mnie takie zawirowania. Ale fajnie byłoby jakby ktoś to naprawił bo szkoda takich zajebistych artykułów.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 445 / 1 / 0
[quote="WujekDobraRada"]
E]

Wiem widziałem :/ Zgłosiłem już to...

A teraz zadam pytanie z troche innej beczki, choć powiązane z tematem, bo ostatnio nad tym sie zastanawiałem.

Lepiej kopać jest płytko i szeroko, czy głębiej a wąsko?
  • 164 / 1 / 0
jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
A jak myślićie? taką butelke np. subrtralu zasłonić czymś np. liśćmi koło spota czy za każdym razem przynośić?
Czytałem, że młode roślinki podlewać 2 razy w tygodniu, a starsze wystarczy raz (pod warunkiem, że deszcz nie pada) i chciałbym sie zapytać ile litrów wody (z nawozem w płynie w tej wodzie) trzeba podlewać tygodniowo na wegi i flo?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 455 / 43 / 0
Ja tam zawsze chowałem gdzieś między pokrzywami. Tak samo jak wiaderka.. :)
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
  • 445 / 1 / 0
WujekDobraRada pisze:
jak dla mnie lepiej głęboko a wąsko - bo korzenie raczej rosną do dołu i przebiją się szybko do ziemi zwykłej- ale to tak na logike lepiej niech sie wypowie jakis outdorowy specjalista- mista pita np.
No właśnie tu jest problem bo cannabis ma system korzeniowy eeee :scared: Palowy Poziomy, Palowy Płaski (nie wiem nawet jaka jest różnica, ale są b. podobne) lub Palowy Sercowaty...
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
wezwany do odpowiedzi :rolleyes: wypowiada sie outdorowy specjalista :-D

lepiej głębiej ale myslę że głębokość 1sztycha (czyli takie branzowe okreslenie szpadla ziemi) jest wystarszająca
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.