Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Xavi »
Nasilona depresja przez DXM .. Przewidzenia , lekkie halucynacje , ale to mi już raczej przeszło .. Fizycznie raczej ok, kiedyś tylko miałem kłopoty z sercem po wysokich dawkach tramalu . Ale z tramalem już skończyłem , a dxm staram się maksymalnie ograniczać .
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: IKx »
Kiedys pod wplywem sugestii z otoczenia zgodzilem sie zapodac 20 tussali na imprezie, bylem juz po polowie winka, do tego jeszcze dopalilem...w ciagu paru minut wgniotlo mnie w fotel, czulem takie przeciazenia jak pilot podczas nurkowania...kolesie co siedzieli naprzeciw mnie mieli niezla beke ze mnie, a ja nie mogle sie ruszuc....to byl poczatek, qmple zaporwadzile mnie do wyra i am sie zaczol niezly film.opowiadali mi ze bylme caly blady i zlany potem...pokoj wydawal mi sie 2 razy dluzszy...widzialem podwojnie...patrze na zioma a on ma 2 glowy i to w dodatku w 2D, wiecej nia pamietalem bo urwal sie film...pamietam jednak to ze mnie strasznie gniotlo i mialem problemy z odychaniem, czulem sie jakbym mial zaraz umrzec, to bylo nie do zniesienia, wkoncu sie wyrzygalem i jakos ogranolem.. Innego razu bylo TR , ktore mnie porzarlo, jazda byla przeszyta nieludzkim lekiem,strach byl wszedzie, widzialem okropne rzeczy, mialem takie haluny ze nikt nie umial mi przetlumaczyc ze to nieprawda...lek pozostal do dzisiaj, potegowany przez naduzywanie mj, ktora wyostrzyla tez fobia spoleczne, alienacje, omamy, myslenie magiczne, amotywacje, hipomnezje, konfabulacje...qrwa jestem nienormalny ;/
Uwaga! Użytkownik IKx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Latawiec »
rysiekzklanu pisze:
Syberek pisze:
Nie bawią mnie juz rzeczy, które kiedyś sprawiały mi wiele radości.. ;/
.....
mnie ziolo rozleniwilo, popsulo zdolnosci do kącętracji na nauce. troche mnie to wkurwia.
nie wiem czy trwale, bo nie znalazlem w sobie jeszcze sily, by odmowic sobie wieczornego bucha wiec ciezko jest mi ocenic swoje niezjarane zdolnosci.
ale staram sie ograniczac ]

Najwyraźniej dysgrafii też sie nabawiłeś %-D
ale może ja się tylko czepiam.

A ja:(W kolejności brania)
THC, dxm, kwasy, w ogóle psychodela - Stany lękowe, halucynacje wzrokowe i słuchowe. Fobia społecznia i depresja.
Amph - Był czas że wychudzenie, a tak to manie różnego typu. No i pogłębiły depresje.
Benzodiazepiny i opiaty - Uzależnienie psycho-fizyczne. No i jak odstawiam to bezsenność, depresja, drgawki etc.
Standard :)
Uwaga! Użytkownik Latawiec jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 1 / 0
po DXM miałem przez jakiś czas (tydzien-dwa) wrażenie że mam zdecydowanie płytszy oddech, nieciekawe uczcie
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2008 przez jaitylkoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 755 / 19 / 0
sie czepiasz jak czepion, nie skumales chyba, ze na faze pisze w ten sposob starajac sie ukryc swoje dysabilicje[kurwa co za slowo wogle] [wogle a nie wogule, a wogóle to juz o ó nie wspomne ziomble] i ze wlaciwie wyjebane mam na to co i jak pisze, bo nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie wazny jest taki zapis wypowiedzi, ktory umozliwia dokladne zrozumienie moich intencji w chwili pisania mimo, ze nie kazdy daje rade, a nie taki ktory spelnia polskie normy i wymagania pani od polskiego.
taka mala dysfunkcja ;]

podejzewam ze dysleksje mialem juz dawno, chociaz mowili ze to chuj wie co i ze nie chce mi sie uczyc tej jebanej ortografii, ale badania przeprowadzone przez pania fachowiec mialem juz w czasach cpania
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja

ale nadrabiam innymi motywami w innych dziedzinach swojego zywota, wiec to by bylo na tyle jesli chodzi o oftopik,
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Dziwne, bo ja się wyleczyłem samoistnie z dysgrafii/dysleksji.

Na moje oko jesteś leń i już :]
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Wilcze szance na watrobie, dziury wielkosci krateru na mozgowinku, brak uzebienia i jakos zyje se sobie
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2008 przez Koyonkowsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Koyonkowsky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
len czy nie, bez watroby czy z polowa porytego dzbanka, wazne zeby kokodrzambo i do przodu ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 18 / / 0
Ehehehe, przeczytałem pierwszy post, pomyślałem chwilę... No mam syndrom amotywacyjny, socjofobię, depresję. Nic specjalnego. Problemy z koncentracją, apatia. Nawet ćpać i pic mi się nie chce, więc nie ćpam i nie piję, śpię do trzeciej po południu. No taka chujnia nieco, nic fajnego.
Na szczęście przestałem ćpać i jakoś mi powoli sie poprawia. Tzn. zaczyna mi się chcieć robić cokolwiek i depresja jakby słabsza.

Aha, fizyka. Fizycznie mam najwyraźniej rozjebane nerki, chociaż nie wiem od czego. Może od ćpania, a może nie, chyba to drugie. Boję sie iść do nefrologa, więc pewnie jeszcze długo się nie dowiem co mi dokładnie jest.
Uwaga! Użytkownik King Felix nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
Ja u siebie zauważyłem po dekszeniu wzmożoną senność w godzinach popołudniowych. Ktoś wie dlaczego? I czy jest to aby na pewno spowodowane deksem?

PS. Zaznaczam, że przed zaczęciem dekszenia ostro ćpałem włada (przez 3 miesiące prawie dzień w dzień) i to może dlatego?

Już sam nie wiem %-D.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.