Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: michu »
ja też preferuje suszenie nie ma problemu z przechowaniem, ewentualnym przeliczeniem, susze rozłożone na papierze czasem jeszcze wymusze ruch powietrza starym wiatrakiem z kompa który ledwie sie kręci, max 12 godzin i gotowe. z ostatniego sezonu ususzyłem wszystkie a było ich nie mało to przynajmniej zajmowały mało miejsca a jeżeli chodzi o moc to nikt nie narzekał że coś z nimi nie tak, kilkaset jeszcze leży i nie spieszy mi sie bo wiem że jeszcze zrobią co trzeba nawet za rok.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
A w czym przechowujecie wysuszone grzybki ? Może byc puszka metalowa po herbacie ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 486 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CannaBeat »
Jak są dobrze wysuszone, puszka jest szczelna, to nie widzę przeciwwskazań.
Uwaga! Użytkownik CannaBeat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: KrimsonKing »
A ja robilem tak: swieze do miodu 50:50 wagowo, plyn odsaczalem, w ciemna butelke i moze lezec. stezenie cukru zbyt wysokie, zeby sie psulo, nie zarlem chityny, tylko slodycze:), wiec nie obciazalem zoladka... same zalety!
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Jak to?
Nie bardzo zczaiłem Pikolo.
Jaki płyn do ciemnej butelki?
I'm broken.
  • 351 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: KrimsonKing »
przepraszam, metnie to napisalem. bierzesz sloik - pol obj. miodu - wrzucasz do pelna swieze grzyby, zostawiasz na np. dzien, dwa, miod wyciaga caly sok z grzybow, wtedy zawartosc sloika przez gaze sru do butelki. "wyssane" grzyby do kosza, to co dobre - w miodziku.
  • 4024 / 372 / 951
To bardzo brzydko.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Ja jakoś nie umiem grzybów przechowywać, wszystkie wpierdalam odrazu ;]
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: spisek_leszy »
czy roczne, ususzone, przechowywane w szczelnym opakowaniu bez dopływu tlenu będą coś warte?
Uwaga! Użytkownik spisek_leszy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Będą.

Suszenie grzybów i przechowywanie ich w szczelnym pojemniku lub zamrożenie świeżych to najłatwiejsze i skuteczne metody.

Ten patent z miodem, będę musiał, jak nadarzy się okazja wypróbować. Słodycze zamiast tradycyjnego smaku grzybków (aaaaffeeee, nielubię;)). Kuszące.
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.