Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Czy po DXM doświadczas tego paskudnego swędzenia?
Tak
295
58%
Nie
182
36%
Nie wiem?
35
7%

Liczba głosów: 512

ODPOWIEDZ
  • 273 / 2 / 0
co prawda swedzenie nie bylo dla mnie nigdy problemem, o czym juz zdazylem w tym watku wspomniec, ALE zauwazylem u siebie pewna zaleznosc ...
otoz - swedzenie i jego moc jest proporcjonalna do czestotliwosci wrzucania dxm, tzn powiedzmy : swedzenie i jego moc rosnie proporcjonalnie wraz z rzadkoscia wrzucania dxmu, czyli im wieksze odstepy w wrzucaniu tym wieksze swedzenie, im mniejsze odstepy - tym mniejsze swedzenie, a wrzucajac go regularnie minimum raz na 1, 2 tygodnie ( czyli tak standardowo ) nie odczuwam swedzenia wcale . i w moim przypadku dawki bynajmniej nie maja wplywu na to o czym mowie

zatem przy rzadszym wrzucaniu uwalnia mi sie wiecej histaminy .
mimo iz wiedzialem ze nie dziala to na takiej zasadzie jak serotonina to wysunalem teorie jakoby zasoby histaminy sa ograniczone, i na tyle male ze wyczerpuja sie przy wiekszej czestotliwosci wrzucania bo to byla jedyna opcja zeby skladalo mi sie to w calosc, jednak juz wiem ze nie o to w tym chodzi i ze jest to kwestia indywidualna, a histamina dziala raczej nie na zasadzie inicjatora, a katalizatora dla rzeczy w ktore nie udalo mi sie wniknac . jak ktos zna te glebsze zaleznosci to moglby sie wykazac :)
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
[quote="kylek"]
Swędzi i to zajebiście! Uwielbiam ten swąd. %-D Jest inny niż zwykły, znany na co dzień.
Wiem, że jak mnie swędzi to mam dobrą jazdę. Bardzo przyjemne jak dla mnie tylko trzeba uważać, żeby za mocno się w to drapanie nie wkręcić, ja osobiście 'drapię' się jedynie opuszkami palców (takie jakby masowanie dość intensywne) i przechodzi. Z tym, że za moment swędzi w innym miejscu. ]

Ja w piosence Niemena - mam tak samo jak Ty :) Też nie czochram się pazurami czy widelcem, tylko opuszkami palców :) Jak się ludź za bardzo będzie czochrać to ślady mogą zostać na pare dobrych dni.

Swędzenie to pewnie efekt zbyt dużej dawki (czyt. rekreacyjnej) pana deksa
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 273 / 2 / 0
no to pierwsze z tym drapaniem sie jest oczywiste, pill, wogle najlepiej nie drapac sie, a jedynie solidnie muskac swedzace miejsce
jednak patrzac przez pryzmat wlasnych doswiadczen to co do tego drugiego bym sie spieral . whateva
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zbigniew »
Olać to. Jak podrapałem, to było tylko gorzej, więc przestałem. I przeszło. A może to ja przeszedłem w inny świat, gdzie nie ma swędzenia ? :)
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
mnie nigdy nic nie swędziało... moze zajebcie sobie jakieś antyhistaminy, moze aviomarin ?
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
jak ma się mocną wątrobe to nie swędzi :)
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Panie deixem jak się spożywa dawki terapeutyczne to swędzieć nie powinno. Niekoniecznie to od wątróbska zależy
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2008 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 131 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: drewniany »
a alertec cos daje ? bo nie wiem czy to u mnie efekt placebo ale zawsze jak mnie swędzi (mam tak samo jak don skuninhos ) zarzucam alereteka, niby przechodzi. Drapanie opuszkami palców to jest to! :D
w końcu zdrewniała mi głowa.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
kurwa mnie keidys po 900 mg to nawet zeby swedzialy xF a pozniej to zamiast swedziec cale cial ozaczelo mnie napierdalac i czulem jakby mialo mnie rozkurwic od srodka : )
wydaje mi sie ze jest to spowodowane zbyt duzymi pokladami energii, ktore sie kumuluja w naszym ciele.
w kazdym razie jak mi sie chce rzygac albo mnie swedzi po DXM to zawsze odprawiam banishing i dziala ;]
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zbigniew »
To z zębami jest masakryczne. Tekst "czuje swoje zęby" wymiata. Mam to samo.
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.