Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Wyobraźcie sobie, że ten Poltram dostałam bezpłatnie. Zdziwiło mnie to, bo za pięćdziesiątki, nawet wypisane na "P" trzeba jednak pare groszy zapłacić (około 2,50), a to dostałam zupełnie za darmo.
sproboj pokruszyc kilka tych tabletek na proch czyms twardym i zalej wodąpomieszaj i przefiltruj moze i trzeba troszke wiecej wody niż do zwykłych ale to nie jest chyba problem podac sobie dozylnie nawet 10 ml wody.
zawsze mozna je zjesc ;) ja tak przynajmiej robilem. gryzlem je (smacznego) albo kruszylem na proszek zalewalem wodą i pilem
Oto instrukcja:
Skladasz kartke papieru na pol. Nastepnie wkladasz do srodka interesujaca cie ilosc poltramu retard i rozgniatasz (najlepiej szklanka z plaskim dnem). Troche sie pokrusza i poprzyklejaja do kartki, wiec trzeba miec np. dowod osobisty albo cos plaskiego i twardego zeby wszystko zeskrobac. Tak pokruszone zostawiasz na tej samej zlozonej na pol kartce i walkujesz mocno szklanka. Otwierasz i masz proch, tyle ze poprzyklejany do kartki, wiec znow uzywasz dowodu zeby wszystko zeskrobac. Proch sypiesz na lyzke, zalewasz woda i gotujesz, znaczy sie podgrzewasz zapalniczka lyzke od spodu (najlepiej miec dwie i zmieniac co 10-15 sekund jedna na druga, zeby dac ostygnac troche jednej, bo moze ja szlag trafic z goraca jak za dlugo sie pali). Aha i uzywajcie tylko zapalniczek gazowych, nie zadnych swieczek itp.! Jak zacznie wrzec i wszystko sie rozpusci bierzesz pol filta od szluga np. (moze byc tez kawalek waty, ja osobiscie preferuje filtry od szlugow), kladziesz go na lyzke i zaciagasz roztwor strzykawka (lepiej poczekac az roztwor ostygnie, cieply wylewa sie ze strzykawki). Potem mozna jeszcze raz zalac lyzke zimna woda, zamieszac czyms (np. oslonka na igle) i zaciagnac przez filtr od szluga np. jak juz wczesniej pisalem. Taki roztwor jest gotowy do strzalu. Ot i cala filozofia. Bralem i biore tak juz dlugi czas i wszystko ze mna ok. To tyle.
edit. ALE pod wpływem ciepła się rozpuszcza! Idę gotować kolacje ;-)
ewdit2. Eeee... Retardy...dużo roboty, a wjazd jakby gorszy, smak troche dziwny i działanie jakby słabsze. Chociaż hm, wczoraj poszedł gram a teraz 800 to może i dlatego.
Gargamel jak rozumiem, Ci też po zagotowaniu na łyżce zostaje dziwna papka? Nie tramadol, bo ma inną konsystencję, grudkowato-woskową. I jeszcze jedno, Ty zdrapujesz coś z tabletek zanim je rozkruszysz? (ja nie)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.