Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
A już się ucieszyłam, gdy wczoraj dostałam receptę na 30 sztuk Poltramu 100mg. Zadowolenie jednak spadło, gdy w aptece okazało się, że setki występują tylko w postaci retardów :-/ Na dodatek tabletki, a nie kapsułki. Próbowałam coś z nimi zrobić, ale zupełnie sie nie rozpuszczają! Nie ma mowy o podaniu iv. Cholera.
Wyobraźcie sobie, że ten Poltram dostałam bezpłatnie. Zdziwiło mnie to, bo za pięćdziesiątki, nawet wypisane na "P" trzeba jednak pare groszy zapłacić (około 2,50), a to dostałam zupełnie za darmo.
  • 223 / 5 / 0
etam skoro da sie przerobic tabsy z morfna retardy na iv bez wikrzych problemow to czemu poltramu miałoby się nie dać.
sproboj pokruszyc kilka tych tabletek na proch czyms twardym i zalej wodąpomieszaj i przefiltruj moze i trzeba troszke wiecej wody niż do zwykłych ale to nie jest chyba problem podac sobie dozylnie nawet 10 ml wody.

zawsze mozna je zjesc ;) ja tak przynajmiej robilem. gryzlem je (smacznego) albo kruszylem na proszek zalewalem wodą i pilem
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
One nie chcą się nawet połączyć z wodą. Dziwne.
  • 39 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lekki89 »
no wiec tak jak ktos moglby mi pomoc stalem sie dizsiaj posiadaczem 30 tabletek poltramu retard 100 probowalem zrobic sobie z niego cos do podania i.v zrobilem z 200mg na poczatek ale to sie nei rozpuscilo zalalem 2 pokruszone tebletki 3 ml wody i kij woda zrobila sie biala ale powstal osad czy da sie to jakos zrobic lepiej? czy tak musi byc? wiem ze trzeba przefiltrowac ale czy to juz wszystko? wyszedl mi taki slomkowy roztwor nie wiem niby jest klarowny ale ktos mi moze powie pukac czy sie powstrzymac?
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2007 przez lekki89, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Ja biore poltramy retard i.v. Wczesniej wrzucalem na duza lyzke i mieszalem, ale jak sie okazalo nie wszystko sie rozpuszcza i trzeba z 3 razy zalewac woda i dopiero pukac. Teraz gotuje je normalnie na lyzce (poltram 200mg zawiera cos jeszcze, bo po wygotowaniu roztwor jest troche bardziej metny niz przy 100mg czy 150mg).

Oto instrukcja:

Skladasz kartke papieru na pol. Nastepnie wkladasz do srodka interesujaca cie ilosc poltramu retard i rozgniatasz (najlepiej szklanka z plaskim dnem). Troche sie pokrusza i poprzyklejaja do kartki, wiec trzeba miec np. dowod osobisty albo cos plaskiego i twardego zeby wszystko zeskrobac. Tak pokruszone zostawiasz na tej samej zlozonej na pol kartce i walkujesz mocno szklanka. Otwierasz i masz proch, tyle ze poprzyklejany do kartki, wiec znow uzywasz dowodu zeby wszystko zeskrobac. Proch sypiesz na lyzke, zalewasz woda i gotujesz, znaczy sie podgrzewasz zapalniczka lyzke od spodu (najlepiej miec dwie i zmieniac co 10-15 sekund jedna na druga, zeby dac ostygnac troche jednej, bo moze ja szlag trafic z goraca jak za dlugo sie pali). Aha i uzywajcie tylko zapalniczek gazowych, nie zadnych swieczek itp.! Jak zacznie wrzec i wszystko sie rozpusci bierzesz pol filta od szluga np. (moze byc tez kawalek waty, ja osobiscie preferuje filtry od szlugow), kladziesz go na lyzke i zaciagasz roztwor strzykawka (lepiej poczekac az roztwor ostygnie, cieply wylewa sie ze strzykawki). Potem mozna jeszcze raz zalac lyzke zimna woda, zamieszac czyms (np. oslonka na igle) i zaciagnac przez filtr od szluga np. jak juz wczesniej pisalem. Taki roztwor jest gotowy do strzalu. Ot i cala filozofia. Bralem i biore tak juz dlugi czas i wszystko ze mna ok. To tyle.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2007 przez Gargamel, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 39 / / 0
czyli poltramy sie gotuje tak jak here ok dzisiaj zrobilem na zimno 200mg walnalem w kabel no i miekko mi sie zrobilo i wszystko takie lekkie wiem ze to malo le na poczatek bylo ok potem jescze ze znajomymi obalilismy winka agropol wisniowy 95-ml 11%sztuk 3 na 4 osoby ja kolega i 2 kolezanki i bylo zajebiscie czyli mam to gotowac na lyzce tak?
  • 677 / 13 / 0
Gargamel nic nowewgo nie napisałeś, czyli przygotowuje sie jak wszystko inne:) Widzisz, tylko propoblem poolega na tym, że gdy próbowałam ten poltram rozgnieciony połączyć z wodą, to za cholere mi się to nie udawało, tak jakby ten proszek w ogóle sie nie rozpuszczal, jak oliwa i woda - nie łączy się, rozumiesz? No nic, skoro piszesz że to robisz to idę spróbować raz jeszcze.

edit. ALE pod wpływem ciepła się rozpuszcza! Idę gotować kolacje ;-)

ewdit2. Eeee... Retardy...dużo roboty, a wjazd jakby gorszy, smak troche dziwny i działanie jakby słabsze. Chociaż hm, wczoraj poszedł gram a teraz 800 to może i dlatego.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2007 przez zielona, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 39 / / 0
dzisiaj zrobilem tak ze wzialem pokruszylem 3 tabletki poltramu retard i wsypalem na lzyke potem zalalem 2 ml wody zaczalem podgrzewac zagootwalem odparowal 1ml wiec zostal mi 1ml metnego roztworu ale bez problemu przechodzi prze igle od insulinowki wiec nie ma w nim zadncyh grudek walic? wczoraj byl slomkowy bo gootwalem na lyzce od opium %-D
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Widzisz zielona, dobrze napisalem. Najlepiej wziac duza lyzke (najlepiej 10ml, bo ze zwyklej lyzki 5ml moze sie wylac troche wody i/lub tramadolu) i na 1000mg pokruszonego poltramu retard wlac 5ml czy 6ml wody, zagotowac i po wystygnieciu zaciagnac przez filtr do strzykawki. Piszesz, zielona, ze slabiej dziala, bo troche tramadolu zostaje na lyzce mimo zagotowania. Wtedy wlewasz kolo 4ml czy 5ml zimnej wody na ta sama lyzke z tramadolem (drugi raz juz nie wolno gotowac absolutnie) i mieszasz np. oslonka od igly i ponownie zaciagasz przez filtr do tej samej strzykawki. Wtedy nic sie nie marnuje. To tyle.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2007 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 677 / 13 / 0
Mi został już tylko gram tych retardów ale potem wrócam do normalnego poltramu.
Gargamel jak rozumiem, Ci też po zagotowaniu na łyżce zostaje dziwna papka? Nie tramadol, bo ma inną konsystencję, grudkowato-woskową. I jeszcze jedno, Ty zdrapujesz coś z tabletek zanim je rozkruszysz? (ja nie)
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.