P.S. W Krk na Górce jest fajna rewizja przy przyjęciu na odtrucie - przysiady bez gaci, hehehe :D
Lekarstwa pewno za darmo, jedzEenie też .
Chyba masz full gratis, tylko kupujesz fajki...
1. Pookoje śą kilku osobowe czy to jest sala dla powiedzmy 20 osób.??
2. Zdarzają się sytuacje że jest noc, śpisz, a tu komuś szajba odbija i np. zaczyna skakać po łóżkach i drzeć pysk albo wymiotować Ci na twarz>>??/
3. Popełnia ktoś harakiri na terenie ośrodka?
Ale za to nie musisz mieć ubezpieczenia :)
W innych placówkach masz za free.
1. Pokoje są kilku osobowe.
2. Raczej nie, ale zdażają się sytuacje, że jest noc, śpisz a tu ktoś się z innym kimś (albo sam) nakręca na grzanie i wtedy jest wypis co czasem powoduje, że i Ty się nakręcasz i ruszasz razem z ekipą :P
3. Nie słyszałam o przypadku popełnienia samobójstwa na terenie ośrodka bądź detoksu ale dość często zdażają się przedawkowania właśnie po takim samowolnym wypisie ( w 99% nie są one celowe, raczej spowodowane zażyciem swojej poprzedniej dawki, która dla calkowicie lub częściowo odtrutego organizmu okazuje się śmiertelna lub nieznanym towarem - wkońcu do domu często daleko i wytrzymać już nie idzie :P ).
Mam nadzieję, że przybliżyłam Ci trochę charakterystykę oddziałów detoksykacyjnych tudzież ośrodków pobytowych dla osób uzależnionych ;)
Duży jest stosunek spidziarzy czy uzależnionych od benzo na detoksach? Ciekaw jestem...
P.S. Wszędzie gdzie jest więcej niż jeden ćpun na jedym kwadracie jest "kilma" - nie pamiętasz moich urodzin??? he he he ;)
Makowa_Panienka pisze:P.S. Wszędzie gdzie jest więcej niż jeden ćpun na jedym kwadracie jest "kilma" - nie pamiętasz moich urodzin??? he he he ;)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.