Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ginko biloba też mam ale jest malutki jeszcze może za 300lat ]
e tam po herbatce zauważalnych efektów raczej nie ma ... no poza pustką w szufladzie właściciela
Nikkt nie zadawal jakis dziwnych pytan bo powiedzialem ze herbatka z tej rosliny powoduje zatrzymywanie witamin w organizmie :-P Wczesniej kupilem yerba mate wiec niby to ma sie wzajemnie uzupelniac.
Ja tam jeszcze swojej nie wystawiam za okno, na nóż jeszcze się ochłodzi i bdzie źle :(
Jak na razie to się ciesze ze swojego osiągnięcia bo mi salwia z 3,5 centymetrowej odszczepki bez liści wyrosła i ma się dobrze :D :D :D
GrupaOlewającaWładzę pisze: heh mi mama zagroziła, że jak salvia przyjedzie to się prędko się za oknem znajdzie. Zobaczymy. Roślinka w przyszłym tygodniu przyjeżdża. Póki co żadna z moich roślinek się tam nie znalazła. Może i dobrze, że te 2 lata temu się obeszłem smakiem odnośnie salvii. Wtedy za salvię bym zapłacił te 40 czy ileś pln, a teraz wszystkie roślinki mam z różnorakich wymian etnobotanicznych :cheesy:
Z tego co czytam to Salvia do Ciebie dopiero przyjeżdza?
Mniej więcej rok udzielasz innym rad na forum w temacie o którym nie masz pojęcia. To jakie Ty masz roślinki? Bazylie czy majeranek?
Mam dzikie wrażenie, że spora część "speców" w róznych tematach, nie ma bladego pojęcia o tym co pisze. Zastanówcie się jak czytacie posty jakiś mądrali.
(to takie małe offtopic).
http://www.akupresura.akcjasos.pl/mieta_p.jpg takie zdjecie znalazlem w necie
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.