Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ginko biloba też mam ale jest malutki jeszcze może za 300lat ]
e tam po herbatce zauważalnych efektów raczej nie ma ... no poza pustką w szufladzie właściciela
Nikkt nie zadawal jakis dziwnych pytan bo powiedzialem ze herbatka z tej rosliny powoduje zatrzymywanie witamin w organizmie :-P Wczesniej kupilem yerba mate wiec niby to ma sie wzajemnie uzupelniac.
Ja tam jeszcze swojej nie wystawiam za okno, na nóż jeszcze się ochłodzi i bdzie źle :(
Jak na razie to się ciesze ze swojego osiągnięcia bo mi salwia z 3,5 centymetrowej odszczepki bez liści wyrosła i ma się dobrze :D :D :D
GrupaOlewającaWładzę pisze: heh mi mama zagroziła, że jak salvia przyjedzie to się prędko się za oknem znajdzie. Zobaczymy. Roślinka w przyszłym tygodniu przyjeżdża. Póki co żadna z moich roślinek się tam nie znalazła. Może i dobrze, że te 2 lata temu się obeszłem smakiem odnośnie salvii. Wtedy za salvię bym zapłacił te 40 czy ileś pln, a teraz wszystkie roślinki mam z różnorakich wymian etnobotanicznych :cheesy:
Z tego co czytam to Salvia do Ciebie dopiero przyjeżdza?
Mniej więcej rok udzielasz innym rad na forum w temacie o którym nie masz pojęcia. To jakie Ty masz roślinki? Bazylie czy majeranek?
Mam dzikie wrażenie, że spora część "speców" w róznych tematach, nie ma bladego pojęcia o tym co pisze. Zastanówcie się jak czytacie posty jakiś mądrali.
(to takie małe offtopic).
http://www.akupresura.akcjasos.pl/mieta_p.jpg takie zdjecie znalazlem w necie
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.