Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Zauważył ktoś, że na DXMie silniej odczuwa się promieniowanie elektromagnetyczne ? Mam na myśli poczucie siły jaka powstaje na wskutek " styknięcia " dwóch magnesów odmiennymi biegunami . Kilkukrotnie udało mi się " ściągnąć / zmaterializować " na ręce kulkę takiej właśnie energii, którą później można było dotykać przez pewien czas . Bez kitu ...
Wiec te cale OOBE to bujda...
BTW. U mnie granica miedzy OOBE i LD jest bardzo nikla, jak probuje sobie cos wyobrazic w myslach to natychmiast mam to w rece, albo pojawia sie przedemna, czyli to wskazuje ze nie jest to czyste OOBE. Najlepsze jest jak kiedys sobie wyobrazilem lód, i po dotknieciu go mialem zajebiscie mocne wrazenie ze az mi mrozi reke, doslownie jakbym naprawde dotykal.
Dodam do tematu zeby nie bylo offtopu tylko to, ze na deksie oobe sa bardzo marne w porownaniu z tym co mozna osiagnac na trzezwo.
I sory sinner1090 ale pierdolisz głupoty nie znając wogóle tematu...
sinner1090 pisze: eee tam OOBE na trzezwo to nic innego jak bujda... TO poprostu oczyszczenie umyslu z mysli i wtedy czlowiek zasypia, a ze mozg nie ma o czym snic to sni o normalnych, codziennych rzeczach i to co w tym dniu widziales... Nigdy nie bylo takiego przypadku, ze podczas OOBE ktos byl w jakims innym miejscu, ktorego nigdy na realu na oczy nie widzial... Byly tez takie przypadki, ze podczas OOBE osoby przestawily np krzeslo w pokoju, jednak po przebudzeniu stalo ono normalnie, jak wczesniej...
Wiec te cale OOBE to bujda...
nie chce mi sie przedstawiać tez i argumentów za, dlatego jeśli zechciałbyś uwierzyć odsyłam Cię do wiki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marzenia_senne
http://pl.wikipedia.org/wiki/OOBE
i jeszcze medytacja. ale to we własnym zakresie jeśli Cię zainteresują powyższe linki.
Spytaj sie jakiegos profesora o cialo astralne do ktorego przechodzisz podczas OOBE to Cie wysmieje i powie, ze to jeszcze wieksza bajka niz ten caly "Bog"...
Sorry ale takie "mistyczne" rzeczy nie istnieja... Mit juz dawno obalony... Nie ma zadnego ciala astralnego, a OOBE to tylko i wylacznie wytwor mozgu osiagany przez medytacje... Sorry ale chyba niedoinformowani jestesice :) OOBE juz dawno obalone jest...
Inaczej OOBE to szczegolna projekcja swiadomosci... Powoduje zludzenie wyjscia z ciala
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.