W skrócie to... przyłącz się do pikania zamiast panikować, serce pęknąć nie może ale za to może dać niezłego kopa;)))
Wy! - strzeżcie się - [b]AMOK 997! JEBAĆ PSIARNIĘ!!![/b]
Sława kiferom!
Szybka akcja serca to norma, przyzwyczailem sie i mi nie przeszkadza. Podobnie suchość w ustach.
Gdy kifer zacznie skupiać się na tym jak szybko mu serce bije i zacznie się niepokoić, to zacznie ono bić jeszcze szybciej, a to spowoduje większe zaniepokojenie i w konsekwencji przyspieszenie bicia serca etc., etc. - błędne koło! W takiej sytuacji trzeba wrzucić na luz!
Tylko, ty wiesz, i inni hyperrealowcy takze wiedza jak sie zachować podczas takowego tripa.
Ostatnio mialem taka sytuacje, tylko ze kumpel sie masakrycznie upalił. Nie szło mu wyjaśnić że on to sobie poprostu wkręca :nuts: Chłopaka mi było strasznie szkoda, bo zaczął sobie wkręcać wszystko, 3h zmarnowane, dopiero na zejsciu dochodził do siebie.
Mi zawsze pomagało zajęcie sie konkretną czynnością na te 5-10 minut, ktora mnie wciagnie :)
A macie takie coś jak krótkotrwałe ,szybkie skurcze mięśni? najczęściej w nogach .Coś jakbyśmy się telepali z zimna.... Ja mam tak zawsze po paleniu.
Zawsze mnie zastanowiało skąd bierze się takie demoniczne bicie serca, poza podłożem psychicznym, oraz fizycznym.
Ciekawi mnie, czy przypadkiem przed paleniem, w trakcie, lub króki po, nie wydziela się znaczna ilość adrenaliny, która może mieć znaczący wpływ na takie zachowanie
Pale duzo parenascie razy w tygodniu,,,, i mam taka sprawe.... nielubie tego uczucia demonicznego bicia serca podczas trawy... ja mam troche wysze tetno wiec moze to dlatego...
wiecie moze jak da sie zmniejszyc tetno to moze wtedy niebede mial az takiego odczucia...
moze jakas dieta albo moze jakies witaminy??
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.